Dziś AMC, podało kto zagra w trzecim sezonie serialu rolę gubernatora. Jest nim David Morrissey . Nie jestem przekonany czy jest to dobry wybór, ponieważ uważam, że jest aktorem przeciętnym i to bardzo. 3 sezon ma mieć 16 odcinków. http://blogs.amctv.com/the-walking-dead/2012/02/david-morrissey-cast-as-the-gove rnor.php
Przede wszystkim dobrze, że potwierdzony jest gubernator w 3 sezonie. To oznacza, że znajdą wiezienie w najgorszym wypadku w 1-2 epie 3 sezonu (choć pewnie wcześniej) i że akcja bedzie trzymać sie komiksu. Teraz tylko poczekać na przedstawienie aktorki która zagra Michone i bedzie świetnie.
Boję się, że może jej nie być. Tak jak Tyrese został chyba zastąpiony Darylem, tak myślę, że to Andrea będzie przejmować rolę Michone. Obym się mylił.
Akurat Daryl sobie jakoś radzi, ale Andrea nie może robić za Michone bo w komiksie są obie i obie sie trzymają, a później są bardzo ważnymi postaciami.
Tak ale Daryl poniekąd zastąpił postać Tyrese'a, (pewnie jego postaci w serialu nie zobaczymy). To samo może czekać Michone. Gubernator pojawi się dopiero w 16 odcinku 3 serii.
No tak, jest opcja, że pojawi sie inna postać zastepująca Michone, ale tego raczej nie zrobią. O ile Tyreese był spoko postacią która była ważna przez jakieś 20 zeszytów to Michone trzyma sie dobre 3/4 komiksu i jest praktycznie kultową postacią.
przecież Kirkman potwierdzil jakis czas temu, że i Michone i Tyrese pojawią się w serialu
Potwierdził Tyreese'a także? Na tą chwile cieżko mi sobie wyobrazić jego obecność w serialu. Chyba, że spotkają go jeszcze przed wiezieniem i razem je znajdą.
Na logikę biorąc to Tyreese powinien się pojawić po ewentualnym wyeliminowaniu z fabuły serialu Shane'a żeby na ekranie nie fikało zbyt wiele postaci jednocześnie. Chociaż nie jestem sobie w stanie wyobrazić wątku Tyreese - Carol, bo jej postać jest zwyczajnie aseksualna.
Właśnie jakoś to wygląda Carol + Daryl chyba, że Daryl jakoś teraz odejdzie/umrze i na jego i Shane'a miejsce wbije Tyreese.
Aktor który ma grać Tyrress'a to Keith Allen Hayes. Dołączy on już w drugim sezonie więc nie ma co się martwić. Jest potwierdzony Gubernator więc będzie też więzienie a co za tym idzie MUSI pojawić się postać MIchonne (jest to oficjalnie potwierdzone że Franka D). Wszystko to w trzecim sezonie. Po necie krążą ploty jakoby Tracie Thoms miała się wcielić w tak wyczekiwaną przez was postać. Osobiście uważam że z wyglądu nawet nawet. Co do aktorstwa to się nie wypowiem bo nie oglądam z nią filmów.
No to wszystko pasuje świetnie w takim razie. Teraz zobaczymy czy nie bedą scenarzyści próbowali nam oszczedzić tego co sie działo w wiezieniu i tego co zrobił gubernator.
Teraz pytanie: kto waszym zdaniem pasowałby do roli Gubernatora? Spotkałam się z propozycją - Tom Savini i zgadzam się z nią w 100%. Tym bardziej, że Tom Savini od zawsze był związany z taką tematyką filmów, potrafi grać drani i jego osoba przyciągnęła by fanów horroru. Jedyną przeszkodą byłby wiek... szkoda, że nie zdecydowali się właśnie na niego...
Tom Savini. W życiu nie pomyślałem o nim do tej roli. Idealnie by pasował ale jak powiedziałeś kwestia wieku. Powiem szczerze że według mnie bardzo dobrym wyborem był by jeszcze Danny Trejo. Na dodatek włosy długie i jakoś wygląda. Byłby to strzał w dziesiątkę.
Heh, Danny byłby do tej roli idealny pod względem zarówno fisis jak i ekranowego wizerunku. Tom Savini? Gdyby nie wiek to byłby to genialny ukłon w stronę wielbicieli gatunku:)
No właśnie, chociaż ten ich aktor którego wybrali też z gęby jakby kryminalista :D Zobaczymy jak to będzie. Oby tylko nie spierdzielili tej postaci.