Nie wiem jak wy ale mam go serdecznie dość, powinien w którymś odcinku paść ofiarą jakiegoś wygłodniałego zombiala :P
Różne plotki chodzą po internecie. Większość mówi, że w więzieniu w 3 sezonie odetną mu rękę, inni wspominali o jego śmierci spowodowanym ugryzieniem przez zombiaka, ale serial nawet bez niego może być kontynuowany. Słyszałem nawet, że grupa psycholi (mówię o ludziach, nie Szwendaczach) zaatakuje grupe i zginie kilka osób, w tym Rick.
Z tego co tu napisałaś (łeś) prawdą jest jedynie to że Rickowi odetną rękę i że gang Gubernatora najedzie na więzienie. Pomysł śmierci postaci o której rozmawiamy nie wchodzi na razie w grę. Gdzieś czytałem, że aktor ma podpisany kontrakt obejmujący z 6 sezonów. Poza tym gdyby już planowali zgon i zakończenie serii to wszystko było by pewnie widowiskowe, a przy tym do piachu poszła by cała grupa. Głupio by to wyglądało gdyby go uśmiercili i zakończyli serial mimo tego, że np. z 8 osób w grupie nadal żyje.
Najlepiej jakby robili wszystko lub prawie wszystko na podstawie komiksu.:D (Shane zginął by wcześniej i to by był jedyny minus)
Gdyby wszystko w serialu było zerżnięte z komiksu nie byłoby sensu go oglądać.
Zależy.Po pierwsze jeżeli ktoś ktoś nie czytał nigdy komiksu pewnie by go to zaciekawiło, po drugie w jaki sposób by to było pokazane. :) Oczywiście wiadomo że wszystkiego z komiksu nie mogliby zerżnąć :P
Ja nie czytałem komiksu, ale gdybym czytał to i tak byłbym mile zaskoczony (zwłaszcza śmiercią Shane'a, bo go nie lubiłem) niektórymi akcjami lub motywami :]
W komiksie najpierw ginie Shane a Otis żyje dłużej więc jak to zobaczyłem byłem zaskoczony.
(Jak coś to nieczytałem komiksu przeczytałem to w necie :D)
Możliwe, lecz wątpie żeby w 3 sezonie to zrobili.Mam nadzieję iż w 3 sezonie wkońcu dowiem się co się stało z bratem Daryla i z tym ojcem oraz dzieciakiem z 1 sezonu. :D
Wszystko zależy od tego, czy w trzecim sezonie dojdzie do spotkania z Gubernatorem, czy dopiero później.
O co chodzi z tym gubernatorem, tylko bym poprosił o odp z małą ilością spoilerów :D
Powiem Ci ogólny zarys postaci, bez podawania wydarzeń z nim związanych. Więc tak, Gubernator to despota, który zarządza miasteczkiem Woodboory, bezwzględny, psychopatyczny, z chorą opinią na temat tego co dobre czy złe. Ze swojej placówki stworzył istny fort. Każdy może wejść, ale rzadko kto wychodzi. Ogólny opis. Okrzyknięto go najgorszym czarnym charakterem wszech czasów.
W tym wypadku lepiej byłoby powiedzieć najlepszym czarnym charakterem.
Ale ogólnie to się zgadza. Zarządca kilkudziesięcioosobowej grupy ocalałych zamieszkałych w małym miasteczku z którego stworzono fort. Bezwględny, uwielbiany, psychopatyczny, potrafiący zrobić wszystko dla dobra swoich ludzi.
Już sobie wyobrażam fanów Gubernatora, którzy będą próbowali go usprawiedliwiać, mówiąc, że to ostatnia osoba z żyjących, która zachowała człowieczeństwo ;p
Bo zostali wymyśleni na potrzeby serialu, choć autor podobno chce wprowadzić przynajmniej daryla niedługo.
aha dzięki :)
a i jesze jedno czemu nie było tego doktorka z centrum chorób?
czy będzie to póxniej pokazane jakoś?
Jak dla mnie lepiej, że nie było motywu cdc w komiksie. W serialu mogli inaczej wymyślić motyw "wszyscy jesteśmy zarażeni". Najlepszym motywem byłby ten grubas w barze gdyby tylko Rick mu w łeb nie strzelił, a że strzelił to wiemy, dlaczego, a na potwierdzenie tej tezy byłby Shane i Randall. Z tym cdc to przesada.
SŁUCHAM!!xD Sean Bean jako Ned Stark został uśmiercony w "Grze o tron" więc nie widzę problemu w ubiciu Ricka:D ale szczerze po za Darylem Rick to jedyna osoba którą chce oglądać... Za to pozbyłbym się T-Dog który i tak jest "tłem" przy pozostałych. Rasowy chłopiec na posyłki:P
T-dog jest chlubą afroamerykańskiej społeczności tzn : nie zginął jako pierwszy :P
Bo tak było w powieści, na której opiera się serial. W komiksie Rick nadal żyje i to on jest postacią wokół, której wszystko się kręci, więc go nie zabiją.
Chodź nie zwykłem używać brzydkich słów w internecie i nie obrażam innym użytkowników to dziś zrobię dla Ciebie wyjątek. Lecz najpierw powiem Ci dlaczego. Po pierwsze nie dość że spojlujesz na forum i nie ostrzegasz że to robisz to jeszcze w dodatku spojlujesz nie na temat. Tak więc DZIĘKI CWELU ZA POPSUCIE PRZYJEMNOŚCI Z CZYTANIA GRY O TRON W PIEKLE JEST SPECJALNE MIEJSCE DLA IDIOTÓW CO ZDRADZAJĄ ZAKOŃCZENIA FABUŁY!!!
Walisz mnie. Wybacz ale nie sądziłem że fani Walking Dead sa fanami Gry o tron. Tyle!!
Sean Bean gra w jakiejkolwiek produkcji i oczekujesz, że postać przez niego grana dożyje jej końca? You must be new around here
i tipsy na odnowienie zycia :P
a tak serio, przeciez jest głównym bohaterem to po co maja go usmiercać ;)
Ja gram w Diablo 2, więc tam automatycznie zmartwychwstaję jak mnie zatłuką to tam tipsów nie potrzeba :3
Nieee.. Ja zawsze grałam w Diablo :3 W oczekiwaniu na trójkę zainstalowałam sobie w zeszłym tygodniu dwójkę (mało czasu na granie kończę dopiero akt 1 porażka -.-) i jestem na fazie *.*
"Rick jest nieśmiertelny :3 Ma niewyczerpalne źródła życia i many"
kuuur...#a padłam genialne :D:D:D
Polecam przeczytać komiks. Gubernator jest już chyba w piątym zeszycie. W serialu na pewno trochę ugrzecznią sprawę, w końcu to telewizja.
Osobiście już nie mogę się doczekać pojawienia się Michonne i Tyreese'a:d
A co do Ricka - to główny bohater serialu. To właśnie na jego postaci pokazywane są i będą najdogłębniej zmiany osobowości. Powiem tak: Shane był grzecznym chłopczykiem, a jeśli rozwój Ricka potoczy się podobnie do tego komiksowego to możesz się nieźle zaskoczyć;-)
Wg. mnie gość który ma zagrać Gubernatora kompletnie nie pasuje, ma za grzeczną twarz. Rozumiem że grzeczne postacie troche odbiegają wyglądem od pierwowzoru ale taki sadysta jak gubernator powinien mieć wrednego ryja. Ale nie chce nic mówić dopóki nie wejdzie na antenę 3 sezon, jednak Morrissey kompletnie mi nie pasuje do tej roli.
A co do Ricka, to widać jak się zmienia, więc nie wiem jak można chcieć jego śmierci. Chyba jedyna postać która by mogła zginąć Lori i Carl, chociaż może coś jeszcze z niego wyjdzie.
Nie można mieć samych Badassów w filmie bo by się nam to przejadło.
w piatym tomie po polsku pewnie ;)
no ja wlasnie skonczyłam czytać 3 :D jesoo jak to wciąga :D:D
Ano! Ja właśnie skończyłem czytać szósty. Jednym tchem. Z jednej strony fabularnie komiks to majstersztyk, z drugiej mógłby chyba być lepiej narysowany. A może to dlatego, że wszystkie komiksy oceniam przez pryzmat nieśmiertelnego Thorgala. :-)
PS. Zgadzam się z tym co napisał @Burador. Zawsze musi być kilka różnych postaci. W ten sposób zwiększa się grono odbiorców. Poza tym musi pojawić się osoba, którą możemy obdarzyć negatywnymi emocjami. Rozumiem, że grupa niewyżytych nastolatków lubuje się w tzw. "kozakach", typu Shane, ja na przykład lubię Daryla i Ricka, a jeszcze inni mogli czuć sympatię np. do Dale'a. Dla każdego coś miłego:p
ja ogólnie komksów nie luubię i to bardzo nie lubię ;)
ten akurat chciałam "zaliczyć" ze względu na serial, wiele niedopowiedzianych rzeczy było, ale w komiksie częśc mnie rozczarowała - póki co serial dla mnie jest lepszy ;) chociaż komiks tez mi się podoba i wciągnął mnie niesamowicie - juz 4 tomy mam za sobą na tę chwilę :D:D
brakuje mi w komiksie Daryla
a w serialu brakuje mi Tyressa, Allena
nie mogę się doczekac 3 sezonu :D
Można. Ale czy ma ktoś dostęp do części 9 wzwyż (może być nawet po angielsku)? Od 1 do 8 znalazłem, wyżej niestety nie, a w sklepach też nie tak łatwo dostać. Z góry dzięki
No właśnie problem polega na tym, że zajmuje to zbyt dużo miejsca, a ja niestety nie mam tyle wolnych mb na chomiku:/