Czy są jakieś książki, powiązane z walking dead jak Narodziny Gubernatora?
Nie wiem, ale mam w mojej domowej biblioteczce ,,Zombie Survival" i jestem z tego powodu niesamowicie szczęśliwa. Polecacie może jakąś lekture o tematyce wiadomej, zombie? :)
Czytam ebooka ,,Zombie Survival" i powiem wam żę po 10 stronach można stwierdzić że, opisywane zachowania Zombie, są bardzo podobne do tych w Walking Dead....inspirujące...
Obecnie w produkcji/tworzeniu jest druga część cyklu o Gubernatorze pt. Droga do Woodboory, ale ukaże się ona dopiero na przełomie października/listopada czyli tak jak premiera sezonu 3. Wątki naszego Blake'a będą obejmować 3 części. Ponadto Kirkman zapowiedział, iż planuje wypuszczenie kolejnej trylogii, ale to od roku 2014 więc w bardzo dalekiej przyszłości. Na dzień dzisiejszy to o tematyce zombie można polecić właśnie Zombie Survival, albo też serię komiksów Romero pt Night of the living dead, aczkolwiek do poziomu TWD im dużo brakuje. Dodatkowo w księgarniach można znaleźć książkę Kinga pt. Komórka. Z opisu wynika, że wątek główny to zombie, ale jak jest w rzeczywistości to dokładnie nie wiem, gdyż dopiero zaczynam powieść. Jedyne co jestem w stanie powiedzieć, to to, że dość ciekawie się zapowiada.
Dobra przypucuje więcej, to niezła książeczka jako uzupełnienie w czasie oczekiwania na 3 sezon i następne odcinki komiksu,#99 już 20 czerwca...poza tym naprawdę mówi wiele o bahawiorystyce zombie, dobre.