PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177538
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Ja obstawiam, że Gabriel współpracował jakoś z Terminusem, może oddawał im ocalałych ? I stąd
ten napis na ścianie, też te znaki na drzewach wskazywały by na jego współpracę bo przecież
Gareth znalazł się koło kościoła, i wydaje mi się, że zna tamte okolice, więc i księdza. A te znaki
zostały zostawione przez termitów lub przez Gabriela aby pamiętać drogę i się nie zgubić ;]

ostatnisprawiedliwy_1771

Ksiądz zabarykadował się w kościele i zostawił na pewną śmierć dziesiątki swoich parafian, taka jest jego mroczna tajemnica. Carl się domyślił a ty nie?

ocenił(a) serial na 7
Maciex2

nie

ocenił(a) serial na 7
ostatnisprawiedliwy_1771

był ten wątek poruszany w serialu i jest dokladnie tak jak Maciex2 napisał

ocenił(a) serial na 7
ostatnisprawiedliwy_1771

myślę że gdyby ksiądz współpracował z garethem to i tak by go zjedli prędzej czy później. nie sądzę też żeby ludzie z terminusa zbytnio oddalali się od swojej siedziby, tam im było wygodnie i bezpiecznie, muchy same wpadały w sieć.

ostatnisprawiedliwy_1771

Spoiler z komiksu
Na początku apokalipsy ludzie chcieli dostać się do kościoła, żeby schować się przed szwendaczami. Gabriel ich nie wpuścił.

ocenił(a) serial na 10
Evangarden

dziwne,że masa ludzi nie dała rady drewnianym drzwiom

ocenił(a) serial na 6
CelineMarie

Drzwi drzwiom nie równe. Poza tym zapewne były zabarykadowane czymś ciężkim ;)

ocenił(a) serial na 7
CelineMarie

też się zastanawiałam jak to możliwe, dla mnie jedynym wytłumaczeniem jest to że gdyby wywalili drzwi czy okna z zawiasami to niewiele by im pomogła taka kryjówka, więc dali spokój.

ocenił(a) serial na 5
CelineMarie

Trudno wyważać drzwi jeżeli za plecami masz zombiaki.Klecha uruchamia dzwon kościelny.

ocenił(a) serial na 10
CelineMarie

Barkaduj drzwi by potem nie mieć się za czym schronić. Siims ledżit.

ocenił(a) serial na 10
Einshaew

*Barykaduj :)

ocenił(a) serial na 5
ostatnisprawiedliwy_1771

Klecha wysyła ludzi po żywność a potem się barykaduje i uruchamia dzwon na wieży.Zombiaki załatwiają gości a klecha ma zapasy.Pytanie czy dodal cos do wina,które wszyscy tak bezmyślnie pili?

ocenił(a) serial na 7
lolekk

A to sprytny niga :D

ocenił(a) serial na 8
lolekk

Nie sądzę, on też to wino pił ;)

ocenił(a) serial na 5
mandyS

Owszem ale otwarto kilka butelek.On miał swoją.

ocenił(a) serial na 6
ostatnisprawiedliwy_1771

Ja raczej stawiam na jego tchórzostwo, spryt i egoizm. Jak już dostał się do pomieszczenia z zapasami, to wiedział, że nie wystarczy ich dla innych. Ludzie jak to ludzie. Jak trwoga to do Boga. Pewnie przyleźli szukać wsparcia a on ich nie wpuścił. Aż przyszły zombusie i zrobiły z nimi porządek.

ostatnisprawiedliwy_1771

Nie , lol w rozmowie z neeganem powiedział mu żena początku apokalipsy zamknął kościół przed wiernymi i pozwolił im umrzeć