Ile właściwie osób mieszka w tej Aleksandrii? Ja naliczyłem na zebraniu około 20 , z tym że z 5 osób było z grupy Ricka. Ogólnie całe miasto wygląda na opustoszałe, w którym nikt nic nie robi( nawet nikt nie pilnuje bramy). Ogólnie odnosi się wrażenie że grupa Ricka jest nawet liczniejsza od całej starej populacji Aleksandrii.
Aaron w komiksie mówił, że 74. Naturalnie nie wszyscy są pokazywani (w Woodbury też nie byli, choć tam sceny kręcono nieco inaczej, bardziej koncentrowano się na detalach).
Rozumiem, myślę jednak że wprowadzenie kilkudziesięciu statystów"na drugim planie nie byłoby problem. Sprawiłoby to, że miasto tętniło by życiem.Widać byłoby pracę mieszkańców, która umożliwia życie na takim poziomie. No bo teraz co widzimy: spacerującego Ricka i kilku ludzi w tle którzy nic nie robią.
No faktycznie można lepiej byłoby to zrobić, w Woodbury było widać przynajmniej kilku anonimów w tle. Być może w VI sezonie się to zmieni, brakuje zresztą jeszcze paru dość istotnych postaci, które mam nadzieję, że nie zostaną pominięte.