PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177588
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

O co chodzi z tym helikopterem na początku 13 odcinka 2 sezonu?

malkasten3211

Wydaje mi się, że helikopter leciał do tego więzienia. Za helikopterem podążyła horda zombi. Ponieważ farma znajdowała się między Atlantą a więzieniem, kiedy nastąpiła ta cała draka z Shanem, akurat zombi znajdowały się w pobliżu, bujając się w generalnym kierunku więzienia. Podejrzewam, że helikopter wykonuje kilka takich regularnych kursów (po zapasy?), utrzymując hordę *na kursie* :D

Ale to tylko moje przypuszczenia! ;) Nie znam komiksu.

ocenił(a) serial na 4
emo_waitress

SPOILER SPOILER SPOILER W komiksie był wątek helikoptera. Maszyna była własnością stacji jakiegoś kanału telewizyjnego. W budynku w Atlancie zabarykadowali się pracownicy tejże stacji i regularnie odbywali kursy żeby zobaczyć sytuację. W pewnym momencie reporterka wraz z operatorem postanowiła zwiać, a później zostali zestrzeleni (chyba) przez grupę gubernatora.

użytkownik usunięty
tomb2525

Tutaj chodziło chyba tylko o to czemu te zombie trafiły na farmę. Zbiły się po prostu w taką grupę i ruszyły w kierunku w którym ostatni raz widziały helikopter, także to działo się wcześniej niż ten 13 odcinek, kiedyś w końcu musiały tam dojść :P
Co do komiksu to było coś z tym rozbitym helikopterem, ale z tymi pracownikami stacji coś mi chyba musiało umknąć.

tomb2525

Ten gubernator to niezła mendolina. Ciekawe kto go zagra.

ocenił(a) serial na 4
emo_waitress

Już jakiś miesiąc teamu było podane kto go zagra, ale Ci nie powiem bo jest mi to człowiek kompletnie nieznany :) Musiałbyś poszukać.

tomb2525

No popacz, nie wiedziałam. Ale to moze temu, ze jakiś miesiąc temu zarzuciłam ogladanie TWD bo mnie niemiłosiernie wkurzało i doogladałam dopiero w tym tygodniu :D

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/walking-dead-governor-david-morrissey -294872
znalazłam. Poczciwie wyglada :)

ocenił(a) serial na 4
emo_waitress

Ja pierwszy raz o tym aktorze słyszałem. Jak napisałem jest mi kompletnie nieznany więc mam lekkie wątpliwości co do jego umiejętności aktorskich i boję się, że może całkowicie zniszczyć tę postać. Zresztą to nie tylko moje obawy. Osobiście wolał bym na jego miejsce Trejo. On akurat bezwzględnych typków potrafi zagrać, a o tym, że z wyglądu pasuje jak ulał to już raczej nie trzeba mówić.

ocenił(a) serial na 10
malkasten3211

jest to ten sam helikopter, który widział Rick w 1odc. 1 sezonu w Atlancie. Zombiaki zaczęły podążać za nim i w końcu dotarły w pobliże farmy, gdzie zwabił je strzał Shane`a i Carl`a