PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 179 tys. ocen
7,8 10 1 178572
6,6 29 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

W rozmowie z TV Guide David Morrissey opowiadał o przygotowaniach do roli Gubernatora w 3.
sezonie "The Walking Dead".
Aktor zdradza, że to będzie jego własna wersja łotra z papierowego pierwowzoru, która może
trochę różnić się od tego, co fani znają. Potwierdza, że w przygotowaniach przeczytał tylko
książkę "Narodziny Gubernatora", lecz powieści graficznych nie ruszał.
- W tej książce było tak wiele rzeczy, które mogę wykorzystać. Najbardziej to jego pragnienie
przeżycia, które stawia ponad wszystko inne. Odkrywam jego lęki, niepokoje i miłości, abym
mógł uczynić je własnymi - czytamy w wywiadzie.
Premiera 3. sezonu zaplanowana jest na jesień tego roku.

ocenił(a) serial na 4
Lucek__90

No to coś czuję, że postać Gubernatora będzie spłycona i skiepszczona do granic możliwości. Skoro bazował tylko na "Narodzinach..." to nie ma co dużo oczekiwać, gdyż tam przez większość część ta postać była ciapą do granic możliwości. Jeżeli przygotowanie to tylko na podstawie komiksu. No ale cóż, może jednak się mylę.

ocenił(a) serial na 8
Lucek__90

Oby przeczytał komiks, to była bardzo porywająca postać, gubernator zapadł mi w pamięci, oj tak...

ocenił(a) serial na 5
mareczekp2

No właśnie. Jeśli twórcy spaprzą scenariusz, a aktor będzie tylko na nim bazował (i na książce, ale książka... sami wiecie, tam chodzi o twist i o samym GUBERNATORZE nie mówi za wiele) to może wyjść KUUUUPA... Ale z drugiej strony drugi sezon też uważałam za kupę gdzieś tak do ósmego odcinka, a po zakończeniu zostawił wrażenie wcale pozytywne...

Cóż. Jest Michonne, będzie impreza.

ocenił(a) serial na 4
Dziubla

No chyba, że będzie bazował na kolejnej książce, a mianowicie Droga do Woodbory, ale raczej wątpię, aby dostał maszynopis przed premierą październikową :D

ocenił(a) serial na 5
tomb2525

O! Dzięki za super wieści z rana!

ocenił(a) serial na 4
Dziubla

Niedawno natknąłem się na to info na stronie Walking Dead Wiki przy okazji sprawdzania premiery 99 zeszytu. Okazało się, że Narodziny Gubernatora jest powieścią otwierającą trylogię. To jeden plus. Kolejnym plusem jest fakt, że nad każdą częścią Kirkman będzie pracował z Jay'em Bonansinga czyli poziom poprzedniczki będzie zachowany. Wszystkie trzy części oczywiście poświęcone głównej postaci czyli Gubernatorowi. Ponadto poznamy historię pewnych bohaterów takich jak Lilly oraz jest możliwość, iż pojawi się grupa Ricka. Aczkolwiek to są tylko plany wstępne nad którymi Kirkman cały czas myśli. Dodatkowo Robert powiedział, że prawdopodobnie na tej trójce się nie skończy, gdyż chce rozszerzyć uniwersum na książkową arenę. PS. nie wiem czy grasz w grę (jak nie to polecam, ponieważ jest świetna) ale Telltale również planuje kilka sezonów.