Zaczynam oglądać 2 sezon, jednak wiem juz napewno ze to najbardziej obrzydliwy serial jaki widzialem. Raz sie nawet porzygałem. NIe oglądać podczas jedzenia, palenia, picia czy jakich kolwiek funkcji oprocz oddychania i mrugania.
Kpisz sobie ? Skoro tak mówisz, to najprawdopodobniej pierwszy raz zderzyłeś się z pojęciem ,,zombie" a definicja filmu ,,Ludzka Stonoga" czy tez ,,Srpski Film" jest Ci kompletnie obca. Jeżeli takie są Twoje wrażenia to naprawde nie polecam.. Większość fanów TWD dosłownie wyczekuje momentów, kiedy to zombie rozszarpuje jakąś nedzną duszyczkę.
Nie oglądam filmów o zombie bo mnie nie kręcą, jednak każdy polecał mi WD abym obejrzał, wieć oglądam z ciekawośći. Ty widziałes inne, twoja sprawa ja nie. Aczkolwiek nadal podtrzymuje swoje zdanie to najbardziej obrzydliwy serial jaki JA widziałem.
jednych to rusza, drugich nie... co z tego, że zwymiotował, taki bodziec i tyle ;p oglądaj dalej bardzo fajny serial
A nikt (polecając Ci serial) nie powiedział, o czym on jest ? Przecież sam piszesz, że nie lubisz zombiaków oglądać. A to, że się porzygałeś (w sumie jak się pali i pije to dużo nie potrzeba zombie żeby się zhaftować) też jest obrzydliwe tylko po co to ogłaszać na forum :D
haha true ;)
pyanie zasadnicze ile masz lat? (pytanie do załozyciela tematu ofc )
no co Ty? i ten serial Cię obrzydza? :)
przeciez te sceny są momentami komiczne :P
Właśnie jakimś cudem zaczynam jeść, gdy zombie się do kogoś dobierają xD Najczęściej jem przy TWD (pomijając, gdy przy innych serialach robię maraton w weekend, bo coś nadrabiam).
Jak nie oglądasz takich filmów to ja się nie dziwię, że to co cię rusza.
Najobrzydliwszy? Przewrażliwiony jesteś strasznie. Oby Twoim bliskim nic się nigdy poważnego nie stało, bo zamiast im pomóc, to się porzygasz i zemdlejesz. Ja ten serial oglądałem spokojnie nie raz przy jedzeniu. Uważam nawet, że mógłby być odrobinę brutalniejszy jak na serial o zombie.
W drugim sezonie były tylko pewne odcinki przepełnione zombiakami. Dla mnie też mógłby być jeszcze bardziej brutalny, jeżeli creativepl uważasz, że jest to obrzydliwe to nie radzę oglądać go dalej tylko ze względu na fabułę, choć jest niesamowita, ale nie da sie ominąć głownego wątku -zombie : )
A ja Ci powiem jedno, że TWD to jest kwintesencja zombie zaraz obok oczywiście takich filmów jak Świt Żywych Trupów (mowa o oryginale) czy Powrót Żywych Trupów. Nie ma to jak powolne umarlaki, które potrafią nie raz ciśnienie podnieść co spowodowane jest w głównej mierze stworzoną w okół atmosferą. Mówię tutaj raczej o pierwszym sezonie, aczkolwiek w drugim także się kilka takich perełek zdarzyło. Co do obrzydliwości w tym serialu. Żadne rozczłonkowywanie itd mnie kompletnie nie rusza. Nie takie rzeczy się oglądało. Ale tak to jest jak przez całe życie unika się horrorów jak ognia :)
Mnie raczej mało co rusza podczas jedzenia, ale przyznam, że w 1 sezonie w Atlancie była taka scena, przy której miałam ochotę zwrócić jedzone właśnie spaghetti. Winę zwalam na konsystencję xD
Zapewne sławne już "flaki" ? Rick i Glenn zmiażdżyli w tej scenie, ja miałem pompę z takiego chorego pomysłu :D Scena z zombie w studni i jego wyciąganiu byłą mocniejsza! :D
Dokładnie, o tamte flaki chodzi. Popatrzyłam na flaki, popatrzyłam na talerz pełen spaghetti i zrobiło mi się niewyraźnie xD
A może zaczyni oglądać jakieś lekkie horrory :) a później jak się wczujesz coraz mocniejsze :) Mówię Ci da się przyzwyczaić. Ja jestem maniaczką horrorów i teraz mało który mnie rusza.:)
PS. Jak ja widzę to Ty masz na swoim koncie same komedie albo coś w podobie wiec się nie dziwie ... ale z drugiej strony gdzie się wychowałeś bo ja mam 21 lat i wychowałam się na laleczce Chucky :) itp.
Może obrzydliwe, kwestia wrażliwości. Generalnie dla mnie na plusie, jak inaczej ma wyglądać lub zjadać ludzi zombie? Kwiatków nie będzie.
Ja wielbię ten serial, najlepsza historia z zombie w postapokaliptycznym już świecie spośród wszystkiego do obejrzenia przed tv. ever.
Faktycznie niektóre sceny były nieprzyjemne. Bardziej mnie obrzydzały te w których zombiaki coś przeżuwały bo się zastanawiałam bo ci aktorzy udają, że zjadają. xD
to zjedz coś do tego
http://robert-lindsay.blogspot.com/2008/12/3-guys-1-hammer-human-beasts-massacre .html?zx=3b01f557bf198c95
Trochę poprzewijałem, chyba nie dam rady i napewno nie chcę oglądać tego w całości. Jak można być takim potworem? Serial to kompletnie co innego, tam wszystko to efekty i charakteryzacja, w realnym świecie takie rzeczy mnie nie kręcą. Mam nadzieję że sprawcy zostali sowicie ukarani.
co to ku$@wa było?...nie rozumiem tego, jakim cudem takie filmiki są dostępne w internecie
Myślę, że przemoc i obrzydliwość TWD jest elegancko zrównoważona. To serial o ludziach zjadających żywcem innych ludzi, więc nie ma się co spodziewać kwiatków. To nie są rurki z kremem. Z drugiej strony jeszcze większa brutalność? Nie rozumiem ludzi, którzy jarają się patrzeniem na hektolitry krwi i wnętrzności... TWD to przede wszystkim obraz ludzkiej psychiki i jej zmian pod wpływem zaistniałych wydarzeń - nie jest to wbrew pozorom produkcja stricte o zombie - równie dobrze akcja mogłaby rozgrywać się w świecie zniszczonym przez wojnę nuklearną.