PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177770
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Poważnie taki finał twórcy zgotowali dla Glenna? Jeszcze tekst: "Tak Ci przywaliłem, że Ci oko wyszło" i to obleśne, zwisające oko Glenna... Jak dla mnie granica dobrego smaku została przekroczona - tak, nawet w filmach o zombie. Dlaczego? Bo nie zamyka się tak postaci, która jest z nami od S01E01 taką obleśną sytuacją jak zwisające oko. Ja rozumiem mocne rozpoczęcie sezonu, bo ostatnio serial mocno kuleje pod każdym względem, ale takie akcje pomagają tyle, co tonącemu 100 kg odważnik.

ocenił(a) serial na 8
tomaszdarwin

Faktycznie, mnie też to jakoś zrazilo, zniesmaczylo. Właśnie nie chodzi o sam fakt, tylko o osobę. Dluzszy czas nie wiedziałam co właściwie mi w tym nie pasuje, ale tak jak piszesz, właśnie to, ze była to postać prowadzona od początku. Mogli tak uśmiercić np. Tego kolesia z Alecandrii, no ale z tym Glennem to tak średnio wyszło.

ocenił(a) serial na 7
tomaszdarwin

Za tyle razy ile Glen oszukał śmierć łamiąc zasady logiki, zasłużył sobie na taki makabryczny koniec. Szkoda, że Dugan nie zostawił go przy życiu tak z tym wystającym okiem i zmasakrowaną twarzą. Zabijając tylko ukrócił jego męki bo po takim uderzeniu w głowę Glen byłby przystojniaczkiem po wylewie. Ciekawe czy Maggie miałaby ochotę na wspólne igraszki z kimś takim.

tomaszdarwin

Z tego co mi sie wydaje, to w komiksie zostały wypowiedziane dokładnie te same kwestie i ten sam obraz jego twarzy, także niesłuszne oskarżenia, bo zgodność z komiksem jest. https://www.youtube. com/watch?v=gdDhajsUF_c