PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177546
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Mam nadzieję ze się rozkręci.
Piszę to po obejrzeniu sezonu pierwszego czyli 6 odcinków.
Jest dobrze ale czasami za dużo dłużyzn, czyli robi się dramat obyczajowy.
Nie żeby to było złe, ponieważ dobrze zarysowane postaci to podstawa ale jednak trzeba by podkręcić tępo.
Na razie daje na wyrost 7/10.
I czekam na sezon 2.

ocenił(a) serial na 7
MikeWodzowski

Niestety serial jest zwyczajnie nudny. Wszystko wygląda sztucznie, łącznie z grą aktorów.
Kilka rzeczy z ostatniego odc.:
1) wszyscy sobie biegają i strzelają jak popadnie. np. ta jednostka specjalna ze szpitala - stoi sobie kilku chłopa a tu nagle jednego z nich atakuje zombie; śmiać mi się chciało. sytuacja druga: widać, jak na końcu korytarza ta sama jedn. spec. strzela ogniem ciągłym - rozumiem, że to adrenalina/panika/whatever ale bez przesady. sytuacja trzecia: na końcu gdy wybiegają z budynku - no właśnie, biegną, i... walą headshoty na lewo i prawo!!! Może po prostu producenci chcieli zrobić holywoodzki hit, but still... trochę realizmu by się przydało.
2) Mają ~4 minuty, a urządzają sobie szopkę z pożegnaniami. A gdy pokazali jak dziadzio z tą blondyną uciekają z budynku, to miałem ochotę to w cholerę wyłączyć.

Niestety takich rzeczy jest więcej w tym serialu. A może po prostu twórcy nie trafił w mój gust. Tak, to na pewno to ;-).

ocenił(a) serial na 6
marwy

zwyczajnie nie dostrzegasz geniuszu tego serialu ;]
bo przecież komiks był świetny!!!
buahaha