PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177538
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Odcinek po odcinku.

użytkownik usunięty

1. odcinek:
Przed chwilą obejrzałem pierwszy odcinek i szczerze mówiąc po takich ocenach (Filmweb 8.4/10, IMDB 9,5/10) spodziewałem się rewelacji, jednak trochę się rozczarowałem. Jakoś niczym mnie nie zachwycił, nie wiem jak innych?. Nie powiem, że jest zły, bo ogląda się przyjemnie, ale żeby zaraz takie noty? Moim zdaniem lekka przesada. Kto w ogóle ocenia serial po jednym odcinku? Od tego macie opcję oceny pojedynczych odcinków, a nie całości. Oczywiście oglądam dalej, bo zakończenie pierwszego odcinka wręcz nakazuje to zrobić i mam nadzieję, że serial jeszcze się rozkręci i będziemy mogli zobaczyć trochę więcej akcji.

ocenił(a) serial na 8

Jesteś naprawdę zabawny. Piszesz, że się trochę rozczarowałeś ale odmawiasz innym prawa do oceniania "bo kto ocenia serial po jednym odcinku", ALE TY MOŻESZ OCENIAĆ! Można oceniać raczej negatywnie tak jak Ty, ale ktoś kto ocenia pozytywnie w twoim domyśle jest głupi, bo kto ocenia po jednym odcinku. I jest raczej oczywiste, że każdy ocenia pierwszy odcinek ponieważ jest FIZYCZNĄ niemożliwością oceniać coś czego jeszcze nie było, nawet jeżeli używa się słowa "serial".

Odpowiedz więc sobie sam, po jaką cholerę napisałeś swój pojebany post?

użytkownik usunięty
Nick_filmweb

To Ty jesteś zabawny i chyba nie używasz swojego mózgu, o ile go posiadasz.
Chodzi mi o wystawianie oceny za całość, a nie za pojedyncze odcinki. Pewnie dalej nie rozumiesz, więc masz screena z objaśnieniem: http://img255.imageshack.us/img255/7874/16680499.jpg Dalej nie rozumiesz? Sorry, w życiu nie miałem do czynienia z tak pustą osobą.

Jakbyś nie zauważył ja wystawiłem ocenę odcinkowi, a nie całemu serialowi, to zrobię, jak zobaczę 6 odcinków.

ocenił(a) serial na 6

Ale się wkręciłeś i zaangażowałeś w temat, widzę że "uzbroiłeś" się nawet w poglądowy printscreen, a to dobre :) Ale fakt faktem, co do sposobu oceniania masz rację, sam przed chwilą poprawiłem się zmieniając ocenę całego serialu na ocenę pierwszego odcinka ;)

ocenił(a) serial na 10

"Dalej nie rozumiesz? Sorry, w życiu nie miałem do czynienia z tak pustą osobą."
A na uj to obrażanie? Bardzo rzadko loguje się na FW i odpisuje/piszę cokolwiek, bo żal mi dupę ściska jak widzę takie wypowiedzi jak Twoje. Obniżasz poziom strony trollu.

ocenił(a) serial na 3

Odkąd filmweb zaczął przypominać facebook'a czy fotkę, odtąd można sobie oceniać serial kiedy się chce... poza tym swoją ocenę zawsze można zmienić, więc w miarę ukazywania się kolejnych odcinków nota będzie się zmieniać. O co ten problem... ja po dwóch odcinkach jeszcze go nie oceniłem, ale zabawa w ocenianie poszczególnych też mi się nie uśmiecha.
PS. Sorry, ale rodzice Cię albo w pudełku trzymają albo obracasz się wśród laureatów nagrody Nobla tudzież Błogosławionych, skoro po jednym negatywnym w stosunku do Ciebie komentarzu spotykasz najbardziej pustą osobą w Twoim życiu.

ocenił(a) serial na 8

"Olaboga! Jak coś co w MOIM!! mniemaniu jest średnie może mieć tak wysoką notę??!!1" Mógłbyś przeredagować swój post do takiej formy a znaczyłby on dokładnie to samo i czytania miałbym mniej.

ocenił(a) serial na 8
Motyl077

Motyl, widocznie nie może. Bo to pieprzony trollek, któremu w głowie wyłącznie mącenie.

użytkownik usunięty
Nick_filmweb

Żal mi takich ludzi jak ty, którzy nie rozumiejąc tematu udzielają się w nim, a później próbują na siłę go zmienić, byle jakoś wybrnąć.

ocenił(a) serial na 8
Nick_filmweb

Nick próbował Ci pokazać, może trochę zbyt mocno, że Twój post jest delikatnie mówiąc - pozbawiony sensu. Ty jednak musiałeś odbić piłeczkę i przez to ten wątek zmienia się w korytko. Póki się nie ogarniecie nie mam zamiaru się tu udzielać. Miłego dnia.

użytkownik usunięty
Motyl077

Skoro jest pozbawiony sensu, to po co się w nim udziela? Koniec tematu! Dzięki i wzajemnie. ;)

ocenił(a) serial na 10

ocene zawsze można zmienić-podwyższyć lub zaniżyć.;) po co ten jad?

użytkownik usunięty
CelineMarie

Rozumiem, że można zmienić, ale po co w ogóle ją wystawiać jak się widziało jeden odcinek? Tak trudno wejść w zakładkę odcinki i ocenić pojedynczy odcinek? Teraz po jednym odcinku serial ma oceną 8,4, a po wyemitowaniu dajmy 4 odcinków poziom serialu może spaść i nagle wszyscy pozmieniają oceny i wyjdzie na to, że będzie średnia 5,0. Ktoś, kto nie sprawdza dokładnie ile odcinków było już wyemitowanych kieruje się oceną serialu, a ta aktualnie wskazuje, że CAŁY serial jest bardzo dobry/rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 10

ja nie sugeruje się ocenami innych,bo każdy ma inne gusta- oglądam bardzo dużo filmów i sama wyrabiam sobie opinie:)nie przejmuj się tak

ocenił(a) serial na 7

1. A co to komu szkodzi, że jest wystawiona ocena za cały serial?
Większość ludzi z udzielających się na fw i tak obejrzy całość - jeśli zostanie baardzo zawiedziona to pewnie wróci i obniży. 90% seriali obniża swój poziom wraz z liczbą odcinków, ale znam tylko jeden (Jericho) który zrobił to nagle i o więcej niż 1/2 oczka.
2. Ocena jest dość wysoka bo póki co wystawiali ją pewnie fani zombie, i komiksu - którzy czekali na ten serial i zaraz po emisji pierwszego odcinka rzucili się do oceny,

"Teraz po jednym odcinku serial ma oceną 8,4, a po wyemitowaniu dajmy 4 odcinków poziom serialu może spaść i nagle wszyscy pozmieniają oceny i wyjdzie na to, że będzie średnia 5,0." - Ło jezu! I co wtedy?
No właśnie - więc skoro jest taka ocena po pierwszym odcinku to można się domyślić, że ludzie oceniają... tylko pierwszy odcinek! (Skoro tylko on wyszedł). Stawiam orzechy przeciwko funtom, że ocena tak drastycznie nie spadnie.

"Ktoś, kto nie sprawdza dokładnie ile odcinków było już wyemitowanych kieruje się oceną serialu, a ta aktualnie wskazuje, że CAŁY serial jest bardzo dobry/rewelacyjny."
Yhym, a jakiś inny "ktoś" (ktosie jak tu widzimy, wedle założenia nie grzeszą inteligencją) obejrzy ten serial i zacznie mordować skacowanych ludzi. Jeśli mamy się przejmować ktosiami, nie potrafiącymi myśleć i opierającymi się wyłącznie na ocenach... to nie oceniajmy broń Boże książek. Jeszcze KTOŚ
przeczyta jakąś dobrą beletrystykę (zobaczy wysoką ocenę) i go główka rozboli!

Victor_Fw

"Ktoś, kto nie sprawdza dokładnie ile odcinków było już wyemitowanych kieruje się oceną serialu, a ta aktualnie wskazuje, że CAŁY serial jest bardzo dobry/rewelacyjny." - ta część mnie bardzo bawi. Bo skoro całego serialu jeszcze NIE MA, to jak ktoś może go obejrzeć i wygarnąć komuś, że się pomylił w ocenianiu?

ocenił(a) serial na 7
marakeusz

Bo widzisz, owy "ktoś" to bardzo specyficzny jegomość.

Ciekaw jestem, jak należy oceniać Modę na Sukces ;) Każdy odcinek z osobna?

Thomass twój post to " żenua," Nick_Filmweb już ci wszystko wyjasnił, na ocenę serialu pracują wszystkie odcini a nie jeden dziś może się podobać pierwsze 5 odcinków a następnie 5 kolejnych może dany serial spierdzielić. Więc kazdy uzna że serial jest dobry a nastepnie stwierdzi że się spierniczył. W/g twojej teorii w takich przypadkach nie powinno się oceniać serialu ? i siedziec cicho tak ? ocena ma byc zero przez 12 miesięcy bo serial sie nie skonczył i nie wiadomo czy za 6 miesięcy polepszy się czy dalej będzie sięgał dna . a newbe chcący go obejrzeć nie bedą wiedzieli co mają robić czy warto zacząć ogladanie czy czekać rok az ktos idealnie wystawi ocenę.

ocenił(a) serial na 9
Ybor

Wiesz że ocene można edytować?

użytkownik usunięty
Ybor

A do cholery od czego jest ocena pojedynczych odcinków? Przykro mi, że nasze społeczeństwo jest tak puste.

ocenił(a) serial na 6

Ocena pojedynczych odcinków jest raczej przydatna dla fanów ("oglądaczy") serialu. Natomiast ocena ogólna jest pomocna tym,którzy go nie oglądali. Oczywiście gdy serial jest wciąż emitowany,to wiadomo,że ta ogólna ocena jest wystawiona za te odcinki,które już emitowane były (i nie ważne,czy było ich do tej pory sto czy jeden),i że ona może ulegać zmianie wraz z pojawianiem się nowszych odcinków. No ale jeśli ktoś jest tak bystry, jak założyciel tego tematu,to ja się nie dziwie że wynalazł w tym problem. To co jest dla wszystkich wygodne i zrozumiałe, zawsze wkurzy jakiegoś bystrzachę,który wynajdzie kwadratowe jaja..;)

ocenił(a) serial na 9
gienek1

Kto ocenia serial po jednym odcinku?
Szefowie stacji, którzy decydują o jego produkcji i emisji.
Do tego służy pilot. serialu.
Takie realia współczesnej telewizji.
Tak więc pierwszy odcinek musi zaświadczyć o reszcie.

ocenił(a) serial na 6
dbrzost

Po pilocie oceniają też serial telewidzowie. Zdarzało się,ze serial zdejmowano z anteny już po pierwszym odcinku (a po drugim to już mnóstwo przypadków było), ze względu na opinie widzów ( lub za niską oglądalność). Nawet chyba u nas w Polsce;)

ocenił(a) serial na 7

Thomass, co ty! Nie jesteś społeczeństwem i nie należysz chyba w nim (mam nadzieję) do największej grupy.

"A do cholery od czego jest ocena pojedynczych odcinków?"
Sensownie odpowiedział ci już gienek1, ale.... "H*j wie"
A argument "skoro jest to trza korzystać, w końcu administracja filmwebu nie może się mylić" jest bezsensowny i tyle.

Polecam ci ocenianie każdego odcinka Mody na Sukces (ew. Klanu) z osobna. Przypadkiem nie oceniaj całości, bo Mody na Sukces to przecież jeszcze 1/100 nie widziałeś.

użytkownik usunięty
Victor_Fw

Dobra, koniec tematu, bo i tak każdy ma swoje zdanie i tworzą się niepotrzebne kłótnie. :D

po tych wszystkich zapowiedziach tez czuje się zawiedziony ale serial jak to serial się rozkręci