PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177878
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Zacznę od tego , że jestem mega fanem " Żywych Trupów " ( czytam komiks , oglądam serial , gram w gry itd. )

Nie chcę , żeby ktoś odebrał mnie źle ... Po prostu muszę o tym po dyskutować ... mam nadzieję , że mnie rozumiecie ...

Chodzi mi szczególnie o jakość serialu ...
1 i 2 sezon mogę spokojnie nazwać " Bardzo Dobrymi " ...
Niestety jakość tego serialu zaczęła stopniowa spadać wraz z odejściem Franka Darabonta ...

od 3 sezonu zaczęły się pojawiać odcinki typu : Gadka , gadka , gadka , zabicie jednego trupa i znów gadka ...
Nie mówię , że wszystkie takie są ale trzeba przyznać jest ich dużo .

I tak było aż do 6 sezonu , który jak dla mnie znów jest nadzieją dla serialu ...

Od 3 sezonu zacząłem oglądać tylko i wyłączne z sentymentu ...

Teraz gdy jest już 6 sezon nadzieja wróciła ... znów jest dużo akcji .... Niestety jednak moim zdaniem jest tu za dużo głupkowatych sytuacji ...

Wiem ... w 1 sezonie też były głupkowate ... ale to można jeszcze tłumaczyć w ten sposób , że początek apokalipsy i oni jeszcze tacy nie w temacie :P Ale teraz ? No bez jaj ...

Szansa jest teraz w wątku z Neganem .... ( którego nie lubię ) Mam nadzieję , że ta postać nada tępa w serialu :)

ocenił(a) serial na 8
snajper12331

Wiadomo, że z każdym sezonem serial będzie nudniejsza. Tez uważam że pierwszy sezon był najlepszy. W sumie teraz odłam powtórki. Chociaż wiem co się wydarzy oglądam to z takim zdenerwowanie, presją i wgl. Teraz serial jest fajny co parę odcinków, ale jak na prawdziwego fana przystało to serial oglądam

ocenił(a) serial na 8
Gabrine

Ciekawe jak by wyglądał teraz serial gdyby jego reżyserem dalej był Frank ...

ocenił(a) serial na 3
snajper12331

No frank chciał w 2 sezonie podobno ukazać juz zycie w więzieniu , wprowadzic tyriesse ,a finał zakończyć śmierci tyriessea.

ocenił(a) serial na 8
snajper12331

Na pewno byłoby więcej akcji i logiki. Słyszałam, że gdyby nadal nagrywał miał mu pomóc pisać scenariusz ktoś kto serio się na tym zna. Nie pamiętam imienia. Myślę, że wtedy postacie byłyby pisane o wiele lepiej (i sensowniej)

ocenił(a) serial na 8
Gabrine

Na pewno też bardziej by przypominał komiks ... (Jedyne co mi się w komiksie nie podobało to śmierć Judith ... )

ocenił(a) serial na 8
snajper12331

Mi też nie podoba się śmierć Judith w komiksie. I w sumie cieszę się, że Carol przę żyła zamiast Shopi, która odezwała się w komiksie z 10 razy.