PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177126
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead
ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

od pierwszego odcinak jego postać jest zaakcentowana

samo to, ze każdy z nas tu wie który to Bob :D a reszta bezimienna jakas taka

ocenił(a) serial na 3
fnh81

TORTUGA033 ci nie odpisze...widzę jak ona się zachowuje....napisze coooś, a potem dajemy na to jak ty odpiszesz jej teraz dajmy na to o Merluu( którego też uważam za pionka podobnie jak Ty) to juz nie masz cośs się męćzyć bo cię oleje...ona jest dziwna :)

ocenił(a) serial na 6
mateuszz27

Jeżeli nie widzę sensu / nie mam nic już do powiedzenia w dalszej dyskusji z kimś, to ją zakańczam. Nie mam parcia żeby mieć zawsze ostatnie słowo :) Podobno cię drażnię, a jak tylko tu wchodzisz to zawsze coś do mnie jęczysz. To jest dopiero dziwne.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

w sumie ja podobnie, odpuszczam jak ktoś pitoli bezsensu :P

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

ja zawsze odpisuje jak mam coś do dodania
Tortuga widocznie powiedziała wszystko co wie i nie ma co liczyć na ciąg dalszy :D

ocenił(a) serial na 6
fnh81

W sumie racja.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

zobaczymy może jeszcze rozwiną czyjąś postać

emo_waitress

moim zdaniem Bob by pasował na sabotażystę, lecz z drugiej strony taki człowiek miałby gdzieś to co się stanie z Tyreesem a w odcinku jednak w trudnej sytuacji "zainteresował" się nim i go wołał żeby ruszył dupę z auta, no chyba że to taka ściema z jego strony była, ale po cholerę ściemniać w tak trudnej sytuacji w której się znaleźli?

ocenił(a) serial na 9
mars255

no chyba raczej że ściema ;)

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

racja Boba mieliśmy mało, ale z drugiej strony poza nim i oprócz osób oczywistych (grupa Ricka z Tyrres) to tylko włąsnie on jest pokazywany i ta mała starsza z sióstr - jej nie obstawiam jako kreta :D

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

a sabotażystą okaże się carol :p to było by niespodziewane.

DarkBartek

Może być albo sabotażystą, albo poświęcać się dla grupy. Nie może być wszystkim na raz, bo te postawy się wykluczają :)

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

to już w żartach było napisane ;)

DarkBartek

Nie załapałam, sorry :)

ocenił(a) serial na 7
tomb2525

nie mógłbym się bardziej z Tobą zgodzić.

ocenił(a) serial na 7
Wishermill

I właśnei za tą gadką gadką gadką tęskniłem cały czas, bo 3 sezon to ciągła akcja, 0 skupienia na relacjach grupy i dialogach. 3 Odcinek jak na razie najlepszy. Trochę akcji i dużo rozmów, jeden konflikt (w koncu coś z komiksu) i świetny Herschel.

ocenił(a) serial na 9
Vangelis7

może dla mnie nie, że najlepszy, ale na pewno dobry
dla mnie osobiście te ciągłe akcje z zombiakami już wychodzą bokiem
lubiłam jak wychodziły gdzies zza krzaków, jeden góra pięć, czy w nowych budynkach itd

ale jak tu przy tym płocie tak wiszą i jęczą to mam przesyt, znudziły mi się i spowszechniały :P

co innego jak była w 2 odcinku akcja z Patrickiem i resztą w srodku we więzieniu

no i co w szoku byłam, jak zobaczyłam tą całą chmarę - przecież ich tam było setki tysięcy co najmniej... jak dotrą do bram więżeinia to będzie Sajgon
chociaż podejrzewam, że teraz to oni będą spierdzielać z tego więzienia ;)

użytkownik usunięty
Replikant1

Teoretycznie odcinek numer 3 jak na razie najlepszych z pierwszych 4 sezonu, tzn. moim skromnym zdaniem. Carol fisiuje- to dobrze, coś się będzie dziać. Tyreese w końcu nabiera krzepy, staje się bardziej oschły i twardy (mam nadzieję tylko, że jego metamorfoza nie dopełni się kosztem Sashy). Hershel jak zawsze pokazał jaja, prze fajnie prowadzona postać, nawet nie wiem czy obecnie nie jest jednym z moich ulubionych charakterów. Jak dla mnie odcinek na pewno lepszy niż 1 i 2. Mamy komunikat radiowy, ciekawe czy aktualny czy to "dead signal". Fajnie zarysowany epizod, trailer czwartego jak najbardziej zachęca. Miejmy nadzieję, że teraz będzie coraz to lepiej.

ocenił(a) serial na 7

Zgadzam się, w końcu akcję skupiono bardziej na relacjach, ale i nie zapomniano całkowicie o rozwałce, więc każdy znajdzie coś dla siebie :D Od początku podejrzewałem Carol o zamordowanie ich albo Boba Stookey'a (czuję, że z nim jeszcze jakaś akcyjka będzie). Czekałem, aż w końcu któraś postać będzie zagmatwana i trafiło na Carol. Czy to dobry wybór? Moim zdaniem tak, bo w komiksie znakomicie prowadzono tą postać, rozdarta, trochę pokręcona i nieszczęśliwa kobitka.
Hershel natomiast w komiksie był taki sobie, a w serialu jest mega. Jedna z najlepiej prowadzonych postaci tego show. Scott Wilson jest dobrym aktorem.

ocenił(a) serial na 10

zgadzam sie w 100% to najlepszy odcinek tego sezonu.To co sie teraz dzieje we więzieniu to totalna (masakra) coraz więcej ludzi zarażonych wirusem,Glen jako czołówka jest wielką niewiadomą co do zarażenia owego wirusa... Końcówka na trasie genialna!! Tak trzymała w napięciu że szok :) no poprostu jutro jeszcze raz będę oglądał z lektorem :) Ogólnie odcinek zaliczam 10/10

ocenił(a) serial na 8

Dodałbym jeszcze ze dziadzia Hershell maryśkie uprawia hi hi hi

ocenił(a) serial na 9
Replikant1

Aż się musiałam zarejestrować. Carol to porażka na całej linii. CAŁEJ! Jak zwykle trzeba było ratować jej mało ogarnięte dupsko. Jest pierwsza do odstrzału. Nie wierzę, że zabili Andreę, a na takie kobiecisko tracą cenne minuty odcinka. No ale nie jest to pierwsza decyzja scenarzystów, która mnie dziwi. Na totalnym luzie zabiła Karen i tego drugiego. Super. Kobieta-Rambo po prostu. Ta postać jest tak nielogiczna, że najzwyczajniej w świecie mnie drażni. Rzeczywiście atmosfera coś siadła w tym odcinku, szału nie było, ale nie było też źle. Rick badał ślady niczym w CSI ;) Ta mała dziewczynka jest superdziwna, jakoś mnie nie przekonał ten kaszel w rękaw. Coś jest z nią nie tak. Może to ona zabiła, a Carol pozbyła się ciał? Creepy. No i ta bujająca się masa walkersów robiła wrażenie. Ale czemu ich akurat TAM było tyle? Może coś mi umknęło.

ocenił(a) serial na 7
MorticiaAddams

Lekkomyślne wyjscię Carol trochę mnie zirytowało, bo nowicjuszką nie jest, ale te morderstwa to bardzo ciekawy pomysł. Zobaczymy jak rozwiążą tę kwestię, bo promo nast. odcinka pokazało jak ktoś ciągnął ciało przez korytarz. Może znowu Carol? Ucieszyłbym się gdyby zbzikowali ją jak w komiksie. Tam była dopiero pomylona :D

ocenił(a) serial na 9
Vangelis7

Jak się okaże, że to Carol ciągnie kolejne ciało to ja nie mam pytań. Wtedy to już będzie pewne, że nam mała psychopatka rośnie. Albo zawsze była psychopatką tylko dobrze ukrytą za maską płaczliwej, chuderlawej jęczyduszy, to dopiero byłby zwrot akcji! :)

ocenił(a) serial na 7
MorticiaAddams

SPOJLER SPOJLER SPOJLER

I ja bym był tym zadowolony, jakby w tym sezonie jej coś odwaliło. Mam wrażenie, że w tym sezonie pożegnamy Carol, Herschela, Beth, może Judith i ciekaw jestem jak będzie wyglądać sprawa z Tyreesem. Czy w tym sezonie, kolejnym czy może w ogóle?

użytkownik usunięty
Vangelis7

SPOJLER

Podejrzewam, że sezon 4 zakończy się wraz z inwazją Gubernatora na więzienie (jak się okazuje trzeci był tylko preludium do wydarzeń mających sfinalizować sprawę więzienia), najprawdopodobniej Hershel niestety polegnie, myślę, że pożegnamy też Carol. Tyreese staje się powoli bad ass'em (czy wy też macie wrażenie, że przejmuje rolę Daryla?) Beth i Juddith pewnie też pożegnamy. Podejrzewam, że finalny atak Blake'a wykrwawi znaczną część protagonistów z więzienia. Według mnie pewniakami do przeżycia są: Rick, Daryl, Michonne, Glen, Maggie i Carl, choć po tym, co stało się z Andreą nie jestem już w zasadzie pewien niczego.

ocenił(a) serial na 7

Ja obstawiam, że nawet szybciej niż na koniec. Mam wrażenie, że twórcy 16 odcinków nie będą nas trzymać w więzieniu, tylko jakoś w połowie zbombardują nas szokiem :D
Nie chciałbym by Herschel poległ, no ale myślę, że już nie ma co ciągnąć jego wątku w 5 sezonie. Dla Carol też nie widzę przyszłości, bo to co się teraz z nią dzieje, jest świetnie przedstawione i myślę, że zginie spektakularnie. Bad Donat nigdy chyba nie bedzię takim bad assem jak w komiksie, ale jest na dobrej drodze do wyjścia z kategorii pierdoły. Miałem nadzieję, że jak się rzucił na Daryla to zaczną się klepać, no ale Daryl jak widać mocno się zmienił. Fajnie, że nastąpiła jego przemiana na na prawdę dobrego człowieka, ale niestety za szybko. Liczyłem, że młodszy Dixon nadal będzie miał odpały i nie da sobie pluć w brodę. Nadal jest moją postacią nr 1 ale mógłby być trochę agresywniejszy i by twórcy ukazali jakiś żal, tęsknotę za Merlem. Na razie nic się na to nie zanosi by to pokazali. Dixon trochę zmiękł, a Merle nadal pozostaje bad assem nr 1 w serialu. Czas pokaże czy Abraham Ford go zwali z podium czy nie. Myślę, że nie ma szans, ale jestem pozytywnie nastawiony.
Beth wydaje się być pewna do odstrzału wg mnie, zwłaszcza, ze w 4 sezonie nadal mi wygląda na statystkę tylko bardziej wyrazistą :D To samo było z T-Dogiem 1.0 i T-Dogiem 2.0.

ocenił(a) serial na 6

Pączek ma ponoć zostać prawą ręką Ricka, więc odstawka Daryla to potwierdza.

użytkownik usunięty
Tortuga033

W takim razie obawiam się, że młodszego Dixona coś w dupę ugryzie. Oby nie, bo świat stanie na ch uju i zatańczy breakdance'a.

ocenił(a) serial na 6

:D
Podobno że nikt nie jest bezpieczny, tak że...

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Bad Donat nigdy nie zastąpi nawet Carla :D

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

kurde nie uwierzę w to, Rick na bank nie odstawi "od piersi" Daryla, obaj byli i widać dalej będą od siebie zależni
zobacz jak Daryl słucha się Ricka, aż głupio się na to patrzy... jakby swojego zdania nie miał tylko służył Panu...

a Tyreese i serialowy i komiksowy znów dla mnie nie wyróżnił się za bardzo niczym do tego komiksowy beznadziejnie zginał i namieszał wśród bab (Michonne i Carol)

ocenił(a) serial na 6
fnh81

Tyreese w komiksie mnie jakoś nie zachwycił, ale już wolę go niż serialowego.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

a mi jest kompletnie obojętny, czekam na Abrahama ;)

ocenił(a) serial na 6
fnh81

Abraham też w komiksie mnie nie powalił. Taki substytut Tyreese. Ale w serialu jakoś na niego czekam, bo liczę że go rozwiną.

ocenił(a) serial na 9
Vangelis7

dla mnie Tyrres jest całkowicie bezbarwny, już nie mówię, że serialowy, ale i komiksowy był dla mnie zwyczajnym zapchajdu.pą :P

zdziwiło mnie jak prawie każdy się nim tu podniecał i zawiódł gdy wprowadzono jego postac do serialu :P

ocenił(a) serial na 8
Vangelis7

pytanie : jak Rick wpadł na to że Carol zabiła tą dwójkę , co to był za ślad na tych drzwiach ( ogladałem w słabej jakości ) , czy to poprostu intuicja mu podpowiedziała ?

ocenił(a) serial na 9
czaromaro

Jak dla mnie to Rick zauważył na drzwiach ślad po dłoni (?) sprawcy. Przystawił do niego swoją dłoń dla "przymiarki" i wyszło mu, że to nie dłoń męska, a kobieca. Potem skojarzył dziwne zachowania Carol i dodał wszystko do siebie. Poza tym myślę, że nie był na 100% pewny, że to Carol. Strzelił do niej pytaniem, żeby zobaczyć co z tego wyjdzie. I upewnił się, że to ona ;)

ocenił(a) serial na 9
czaromaro

skapnął się po tym śladzie małej dłoni
widział jak przejmuje się by grupa była bezpieczna itd.

nie podejrzewałam jej dopóki nie widziałam jak zaczęła kopać w te beki, już widać, że poszło nie po jej myśli itd

ocenił(a) serial na 10
fnh81

a czy wy też macie wrażenie, że woda jest powodem tej epidemii? co za problem, żeby jakiś walker wpadł do wody i nie mógł się wydostać, a oni wężem tą wodę ciągną. Coś w ostatnim odcinku dużo tego pokazywali. zbliżenie na wylewajacą się wode z beczki, Carol naprawiająca wężą, później próbuje nalać wody do wiadra. Czy tylko ja mam takie wrażenie ;p

a co do tego, że poszło nie po jej myśli.. :D Poprosił ją, aby miała oko na Sashę, więc jakby teraz i ją zabiła to by wiedział. Miałem również wrażenie, że zrobił to specjalnie, że też ją podejrzewał. No ale zobaczymy ;)

ocenił(a) serial na 9
DarkBartek

no niby ta woda wydaje się najbardziej prawdopodobna, ale wtedy każdy by zachorował, bo każdy ja pije, nie wiem...

ocenił(a) serial na 10
fnh81

może określona beczka, może coś. Dla mnie za dużo było zbliżeń na tą wodę. Coś musi być na rzeczy ;p

ocenił(a) serial na 9
DarkBartek

chyba że chodzi o beczke pod prysznicem...
Patrick z niej pił czy mył twarz - chyba i Karen tak samo

ocenił(a) serial na 10
fnh81

on z niej pił, ale już kaszląc ciężko. W sumie nie wiem. Zobaczymy niedługo ;)

ocenił(a) serial na 5
MorticiaAddams

Szkoda, że Rick ją uratował.

ocenił(a) serial na 6
MorticiaAddams

Pociąg w tle. Wiele wyjaśnia co do liczby zombie.

razzor91

To jest budynek, nie pociąg :)

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

35:49 w tym momencie widać dość wyraźnie,że jest na 2 planie wagon,a za nim drugi. Poza tym wzgórze,na jakim się znajduje "budynek" jest typowe dla torów kolejowych :)

razzor91

Jak spojrzysz na ludziki przed tym wagonem, to wyjdzie na to, że ten wagon jest wielkości kilkupiętrowego budynku :)

Zastopuj klatkę i popatrz uważnie na perspektywę.

ocenił(a) serial na 9
razzor91

to jest budynek, pociągtaki wielki na tle tej hordy zombiaków? ;)