Wie ktoś co się dzieje w twd? Skończyłem ostatni odcinek, a w komiksie jest fabuła dalej, czy mógłby ktoś mi opisać ją? Jestem bardzo ciekawy
Spojler!
Dalej pojawia się Jezus z nową osadą. Rick za jedzenie postanawia pokonać Negana i jego ludzi dla Hilltop. Okazuje się, że Zbawcy to bardzo duża grupa. Podczas pierwszego spotkania z Neganem załatwia Glenna. I ropoczyna się wojna. Hilltop pomaga Aleksandrii i dochodzi do nich Ezekiel, czyli król Królestwa. Mają również układ z Dwightem, czyli człowiekiem Negana. Dwighta wcześniej zabił Abrahama. I wojna trwa i wgl. Kończy się w Hilltop gdzie Rick postanawia pogadać z Neganem o jego zachowaniu i wgl. Kiedy Negan rozumie swój błąd Rick podcina mu gardło, a Negan boleśnie łamie mu nogę. Rick zamyka Negana w klatce.
Później wracamy chyba po jakiś dwóch latach do naszego bohatera. Rich zapuścić brodę i obciąć włosy. Niestety chodzi z łaską. Carl prosi go aby puścił go do Hilltop, ponieważ chce się uczyć kowalstwa. Rick w końcu się zgadza. Ludzie z Hilltop spotkają gadają zombie, które jak się później okazuje to Szeptacze, czyli nowa grupa. Córka tej ich szefowej Alpy zostaje tak jakby dziewczyną Carla. I przez to przechodzenie ciągle na terytorium Alphy zabija ona ludzi Ricka, Maggie (staje się ona szefową Hilltop) i Ezekiela (zostaje on też zabity). Ich głowy są wetknięte w patyki które oznaczają granice. Jednak Rick nie chce z początku rozpoczynać wojny, ponieważ Alpha ma olbrzymie stado, które może puścić na nasze mini miasteczka.
I właśnie Zbawcami przewodzi Dwight który traci niestety wiarę w swoje możliwości czy jakoś tak. Sory za niedokładne opis, ale za dużo by było pisania.