Sezon 2 sie skonczyl, pewne juz jest, ze sezon 3 bedzie sie odbywal w wiezieniu. Powiedzcie mi z grubsza co tam sie dzieje? Troche mam obawy bo wiezienie to wiezienie, mury tam sa solidne, nie to co płotki na farmie. Do czego zmierzam - obawiam sie, ze sezon bedzie jeszcze bardziej badziewny niz pierwsza polowa drugiego sezonu, sama gadanina? A moze w bloku A sa szwedacze, podczas gdy nasza grupa zyje sobie w bloku B? :> Puste jest to wiezienie? Beda tam bezpieczni? Bo jesli tak to bedzie chyba jeszcze mniej akcji z trupami niz drugim sezonie. Nie mam nic przeciwko delikatnym spoilerom, chce tylko wiedziec czego sie spodziewac jesli scenarzyscy zdecyduja sie podazac za komiksem dosc mocno. Pozdrawiam.
Tak krótko.
Więzienie będzie polegało na oczyszczaniu bloków z zombie i zadomowianiu się. Poznają tam 4 (?) zamkniętych więźniów, z czego z dwoma była lepsza akcja, bo jeden odciął bliźniaczkom głowy i zmieniły się w zombie, no ale tego nie będzie, bo tych córek nie ma -.- Chyba, że zmienią to i oprócz Tyreese'a z córką i jej chłopakiem dojdzie ktoś jeszcze. Drugi więzień się zaczął buntować, że go zamknęli (podejrzewali, że to on zabił te dziewczynki) i fochy stroił, że się nowoprzybyli rządzą. Dalszy etap więzienia wydaje mi się, że będzie w 4 sezonie, Gubernator i te sprawy. Powinien być znacznie ciekawszy. W więzieniu jest cała ciąża Lori, dalsze przemiany osobowościowe Ricka, palma odbijała Carol i hm... To zależy jak oni będą to robić. 3 czy 4 takie ciekawsze akcje i nic więcej. Względny spokój do momentu Gubernatora.
Jak coś pomieszałam to przepraszam, dawno czytałam :3
Do tej pory wydawało mi się, że serial jest bardzo luźną adaptacją ale jak zobaczyłem Michonne z tymi trupami na łańcuchach to jednak zmierzają bardzo w stronę komiksu.