Jestem po obejrzeniu 3 odcinkow i zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego Rick do tej pory
nie zadal nikomu najwazniejszego pytania: "skad do ch..a wafla te zombie?". Czy w
komiksie jest mowa o tym skad sie wziela plaga?
Bardzo ogólnikowo (z tego co ja czytałam), natomiast będzie kilka dodatkowych informacji o chorobie jako takiej. Będzie z tym związana bardzo dobra scena :>
Zwyczaje Zombie będą trochę zgłębiane przez bohaterów, lecz o źródle plagi nic nie wiadomo. Kto wie może później czegoś się dowiemy? Muszę także przyznać, że chodzi mi to pytanie po głowie od dawna.
Temat charakteru plagi pojawia się w komiksie razem z ciekawym "twistem", który wywołuje u Ricka kapitalne stwierdzenie "We are the walking dead".
A z tego dokąd doczytałem, to dużo później pojawia się koleś, który twierdzi, że wie skąd te zombie, bo jest naukowcem.
W serialu tez nie mogą pominąć problemu zombizmu natury ogólnej ;)
nie wie ;) do tej pory nie wyjasnili skad wziela sie plaga... a jestem na biezaco z komiksem ;) poki co kilka roznic bylo w porownaniu z komiksem, albo juz nie pamietam poczatkowych zeszytow :D
A ja Tobie odpowiem tak czy ci ktos powiedział albo zadałes sam sobie pytanie skad się wzieło AIDS . Zapewne wiesz tylko tyle że jest i do tego zaraźliwe no i nie wyleczalne. Czy kiedykolwiek zadałes na jakimś forum pytanie skąd się wzieło AIDS ? a przecież zyjesz z tą świadomością juz kilkanaście lat. Nie zadawajcie głupich pytań proszę bo wystarczy używać własnego rozumu.
Nie łudźcie się bo nawet w 10 komiksie Walking Dead, nie było wyjaśnionej przyczyny plagi.
Jedynie wnioski jaki się im nasunęły (z pomocą pewnego naukowca) to to że Zombie łączą się w coraz większe stada i tak podróżują po świecie. Zmarli są tylko otoczką, tak naprawdę ci co przeżyli stali się żywymi trupami.