PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177538
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Kiedy pokonają Nejmana? Kurcze naprawdę już się powtarzają kolejny superzłoczyńca, który wygląda na nie do pokonania ale któremu i tak dokopią. Gubernator był oryginałem, ten koleś jest po prostu wkurzający. Przynajmniej ja mam co do niego takie odczucia. Ale może taki ma być.

ocenił(a) serial na 7

*Neegana jak coś. Podejrzewam, że w kolejnym sezonie... Pod koniec tego zakładam, że Rick powie coś w stylu ''Idziemy na wojnę'' i bach. Koniec sezonu.

ocenił(a) serial na 7
Tekashikika

*o jedno 'e' za dużo, dopiero zauważyłam :D. A i sorry, bo nie przeczytałam tematu, znawcą komiksu nie jestem, ale coś mi się kojarzy, że Rick będzie go przetrzymywał przez 2 lata jako więźnia. Btw poszukaj tutaj na forum TWD kilka(naście) postów niżej gdzieś widziałam streszczenie fabuły z komiksu :).

użytkownik usunięty
Tekashikika

Dzięki faktycznie mi też to się rzuciło w oczy. Tylko ciekaw jestem, w którym odcinku, sezonie to nastąpi. Chociaż fabuła już jest tak przewidywalna, że pewnie masz rację. Prztpuszczam, że przez resztę sezonu nasi bohaterowie będą użalać się nad sobą, tyrając w pocie czoła dla Nermala wreszcie jakiś bodziec spowoduje, że Riki rzuci hasło świętej wojny, pod koniec sezonu. Następnie przez 8 i 9 będą szukali sojuszników, których znajdą w postaci mieszkańców Wzgórza i Nieba Zika. Sezon 10, 11 i może 12 to konfrontacja. Ciekawi mnie tylko jak rozwiążą kwestię zakładnika w postaci Daryla. Przypuszczam, że Twoface dozna olśnienia, skruszy się i mu pomoże. Tymczasem zastanawiam się czy mam ochotę oglądać ripleja ale ze zmienionymi (nie licząc głównych bohaterów) postaciami. Poważka mogliby przyspieszyć i skończyć ten badziew. A co do postaci kluczowych czyli zombiaków to co oni z nich robią woła o pomstę do nieba. Już w Znationie są straszniejsi. Żenua. Jeśli chodzi o komiksy to o ile osobiście jestem fanem tej sztuki jakoś TWD mnie nie kręci. Główny powód jest taki jak w przypadku serialu; zbyt dużo tego wszystkiego. Gdy człowiek czuje się przesycony nawet najlepsza rzecz może się w końcu znudzić

ocenił(a) serial na 7

Ja już oglądam z przyzwyczajenia, niekiedy tak się dłuży,że masakra... W sumie to chciałabym, aby walki między ludźmi się skończyły i żeby wyszło na jaw dlaczego ta apokalipsa w ogóle się zaczęła. Czy ktoś pracuje nad lekarstwem itp. Według mnie byłoby ciekawe. Serial potencjał ma, ale za dużo pokazywania prawdziwej natury człowieka. Miło by było, jeśli w końcu ludzie zjednoczyliby się, a nie między sobą walczyli. ;)

użytkownik usunięty
Tekashikika

Racja a my oglądając nakręcamy ich. Z drugiej strony nie bardzo jest coś innego do oglądania. W GoT np. przyjemnej cały czas coś się dzieje, chociaż też nie powala

ocenił(a) serial na 7

Najnowszy odcinek też lipa...
GoT jest niezłe. Polecam Sons of Anarchy, niedawno skończyłam i bardzo mi się podobał :)

użytkownik usunięty
Tekashikika

Dzięki ale nie przepadam za sensacyjnymi serialami. Poszukam czegoś innego. Co do ostatniego odcinka...masakra. Jeżeli myślimy o tym samym. Tylko Carl mógł rozwalić samochód nie zabijając przy tym zombiaka. Zważywszy, że inni właśnie wykorzystując samochody wykańczają ich sporo. Najbardziej denerwująca postać w grupie głównych bohaterów. I co gorsza raczej nie ma widoków, że go wykończą. Obejrzę sezon z zasady do końca ale następne już sobie chyba daruję.

ocenił(a) serial na 7

Dokładnie tak. Prawie zasnęłam przy tym odcinku. W ogóle ten aktor, który się wciela w tę postać gra bardzo słabo. Chociaż w porównaniu do pierwszych sezonów to w sumie trochę lepiej. Co do SoA to dobry dramat, tak samo jak Six Feet Under :)

użytkownik usunięty
Tekashikika

Jako dziecko był po dziecięcemu naturalny. Jako nastoletek jest beznadziejny( co gorsza,bez urazy, fizycznie z daleka przypomina dziewczynę a długie hery efekt powiększają) Już teraz widać,że o ile się nie wyrobi, super aktorem raczej nie będzie.

ocenił(a) serial na 7

No te włosy to przesada :D

użytkownik usunięty
Tekashikika

Nie mam nic przeciwko długim włosom u chłopaka; sam jako łebek nosiłem ale jemu one wyjątkowo nie pasują. Chyba że jest to zamiar reżyserów najpierw go zniewieścić aby później zrobić z niego twardziela.

ocenił(a) serial na 7

Ja też nie mam nic przeciwko, ale u niego źle to wygląda ;P. W komiksie właśnie ponoć jest bardziej w stylu 'badass' ;)

użytkownik usunięty
Tekashikika

Spoko celowo zniekształcam jego ksywkę, imię czy nazwisko

ocenił(a) serial na 3

Cały czas się powtarzają i niestety będą, jakimś znawcą komiksu nie jestem, ale po Neganie będą kolejni superzłoczyńcy i podejrzewam, że nic nowego już nie zobaczymy...

ocenił(a) serial na 3
inkawa

Odchodzą starzy i pojawiają się nowi gorsi.

użytkownik usunięty
inkawa

Co gorsza my oglądając ich nakręcamy. Z drugiej strony i tak nie bardzo jest co oglądać; przynajmniej dla mnie.

ocenił(a) serial na 3

Ja z premedytacją odstawiłem ten serial po rozpoczęciu tego sezonu. Właśnie przez powtarzane wątki, odcinki opierające się na nudnych dialogach, wszechobecną nudę i brak perspektyw na lepsze jutro. Szkoda mojego czasu. Serial był dobry, ale na początku.