PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177572
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Jak wyglądają ramy czasowe od początku serialu aż do teraz, ile czasu minęło, ktoś czytał komiks może i wie?

I inna sprawa dla tych co czytali komiks, czy dalej jest tak zajebiście??? :P:P:P

ocenił(a) serial na 7
Izkur

z tego co pamiętam, to lekarz w odcinku TS-19 wspomniał, że od czasu zarejestrowania pierwszego chorego minęło 3 miesiące, miesiąc później nastąpiła pandemia. wydaje mi się, że od czasu Atlanty minęło z jakieś 3-4 tygodnie (wskazuje na to zmiana pory roku, z upalnego lata na jesienne dni).. to tak na chłopski rozum

ocenił(a) serial na 4
Izkur

Jeżeli chodzi o ramy czasowe w serialu i w komiksie. Strasznie ciężko jest je ustalić. W komiksie mniej więcej w zeszycie 92 było podane że od wybuchu epidemii minęło około 14 miesięcy albo i więcej. W serialu natomiast na razie mamy jesień, wiec akcja trwa gdzieś ze dwa góra trzy miechy. Są to spostrzeżenia oglądających a jak jest dokładnie to nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 4
Izkur

I tak komiks nadal trzyma poziom. A tak na marginesie. Jeżeli jesteś fanem komiksu to polecam książkę Narodziny Gubernatora. Świetnie się czyta, a co najważniejsze sprawia, że myśli się iż minęły dopiero jakieś dwie godziny a w realu poszło około 5. Przynajmniej ja tak miałem.

ocenił(a) serial na 7
Izkur

W komiksie rzeczywiście mija 14 miesięcy od pandemii. Z tego wynika, że na farmie spędzają masę czasu (całą wiosnę i kawałek zimy). W serialu ciężko stwierdzić, ale można założyć, że wypadek Ricka przypadł na wrzesień (jeszcze ciepło, ale była szkoła), potem trochę śpiączki w trakcie której zachodzi pandemia. I według tekstu, że robi się chłodno można założyć, że to koniec listopada - początek grudnia czyli poweidzmy, że mineły 2-3 miesiące.

ocenił(a) serial na 10
Izkur

Lori jest płaska ,a od czasu od kiedy dowiedziała się ,że jest w ciąży minął już chyba cały sezon więc czas bardzo powoli tam mija:P