Pilot pobił wszelkie rekordy oglądalności. 5,30 mln widzów. Nieźle! Plus oglądalność z powtórek daje razem ponad 8 mln.
Pod linkiem więcej szczegółów, a także promo 2 odcinka oraz całego pierwszego sezonu.
http://hatak.pl/news/9992/The_Walking_Dead_ogladalnosc_i_zwiastuny/
Pierwszy odcinek jest wspaniały, mimo że pożycza niektóre sceny od innych filmów! Mam nadzieje że oglądalność utrzyma się na takim samym poziome a nawet będzie lepsza! Jestem ciekaw jak polacy przyjmą ten serial<<<<<< nie mówiać już o tych co oglądali :D
Też zassałem pierwszy odcinek, bo chyba tej stacji nie ma na żadnej platformie w polsce. Powiem tyle jestem zachwycony. Narazie nie będe oceniał ale jak tak dalej pójdzie to może okazać sie lepszy niż europejski, swietny "Dead Set". Efekty w tym serialu naprawdę stoją na b. wysokim poziomie, filmy pełnometrażowe o zombie gorzej wypadają. Fajnie bo powrót do korzeni gatunku- zombie wolne, jęczące a nie biegające i wydające odgłosy jak lew podczas godów. Zdecydowanie jest niedosyt tego typu seriali i stąd taka oglądalność. Ludzie już mają dość tysiąca podobnych seriali typu CSI, Dr.House, Moda na sukces. Z reguły nie oglądam seriali ale następny odcinek obejrzę napewno i jak będzie tak dobry jak 1-szy to obejrzę i reszte. Świetna sprawa i duży powiew świeżości pomimo zgniłych zombie wśród seriali.
a za tydzien rekordowy spadek .... odcinek byl nudny i bez polotu....hamburgery za tydzien nie usiada licznie przed kablowkami.... reklama zrobila swoje i wynik zaskoczyl wszystkich... ale drugi raz sie na to ludzie nie nabiora... bedzie gorzej.... utrzymanie frekwencji pomoze tylko ramowka ktora akurat na ten czas jest kiepska... ale do czesu...jesli serial bedzie nadal smetny... anuluja po 1 sezonie
może trochę mniej... kropek... bo twoją... wypowiedź... bardzo trudno się... czyta
Co do odcinka - wg mnie nie był nudny. Mnie bardzo zainteresował, był klimatyczny i ciekawy - szczególnie pod koniec, gdy akcja się rozkręciła. Zresztą, z tego co widzę po opiniach, wiele osób podziela moje zdanie, więc drugi odcinek przyciągnie równie pokaźną ilość widzów.
korejwajzer na pieszczoty trzeba sobie zasłużyć :)
1 odcinek bardzo fajny, jedyny minus to ten główny aktor jakiś taki niemrawy. Budzi się, dookoła latają zoombiaki a ten niewzruszony, nie denerwuję się gdzie żona i rodzina, co się stało i w ogóle.
Charakteryzacja świetna, prawdziwe zoombiaki drepczą jak w tym serialu a nie biegają jak Usain Bolt (to bardzo na plus), klimat też fajny. Trochę motywów zaczerpnięte z 28 dni później i jestem legendą
właściwie nikt nie czerpał od nikogo, bo i film, i pierwszy nr komiksu powstawały niezależnie w tym samym czasie.
Onvog 1 czesc komiksu zostala wydana w 2003r prace nad serialem rozpoczeto chyba w 2008r ....co do paru wpisow radze najpier przeczytac komiks dopiero potem srac makowcem
Nie denerwuje się, gdzie rodzina? Przecież jak się zorientował, że ich nie ma, to zwijał się na podłodze w rozpaczy. A pierwszym zombie, jakiego zobaczył, była pani obok roweru - i wrażenie na nim zrobiła spore.
jeśli będą się w pełni wzorować na komiksie,to na więcej niż 1 sezon bym nie liczył i akurat w tym wypadku mam nadzieje,że scenarzyści nie będą nic zmieniać i na siłę ciągnąc temat.
jesli ogladanosc dalej bedzie na tak wysokim poziomie nie ma szans, ze zakoncza ten serial na zaledwie 6 odcinkach
"jeśli będą się w pełni wzorować na komiksie,to na więcej niż 1 sezon bym nie liczył"
Co proszę? Czytałeś komiks? Przecież materiału jest od groma! Atlanta, farma Hershela, więzienie, Governor...
Tak,ale na razie pierwszy epizod kończy się tam gdzie pierwsza część komiksu,więc podejrzewam że już do końca tak będzie.
Do tej pory zostało wydanych 13 części komiksu,a większość obecnie robionych serialów ma właśnie tyle epizodów w sezonie,więc jakoś się to dla mnie wszystko łączy..
W sumie nie czytałem wszystkich części,ponieważ nie chcę sobie psuć serialu i rzeczywiście autor jeszcze nie zakończył serii,ale mam jednak nadzieję że nie zrobią z tego tasiemca w stylu "Lost".
No tasiemca raczej nie mogą zrobić bo będzie to nieciekawe bo ileż można patrzeć na walczących ludzi z zombie. O ile losy ludzi można jakoś krzyżować w nieskończoność to losy ludzi i tych złych, tępych jak łeb karpia zombie już nie bardzo. Taki serial się nie sprzeda jako tasiemiec. Wiadomo, że moga wprowadzić kilka negatywnych postaci, ludzi ale nadal głównym złem zostaje zombie, który na dłuższą metę jest nieciekawy, przewidywalny, taki sam.
klon81 - nie. Ten epizod nie skończył się, gdzie skończyła się pierwsza część komiksu. Odcinek skończył się gdzieś w 1/3 pierwszego tomu o której mówimy.
A komiks cały czas powstaje i raczej długo jeszcze będzie.
Penetrator - też nie. W The Walking Dead zombie nie są głównym złem.
rzeczywiście masz rację,teraz sprawdziłem i 1/3 pierwszego tomu wykorzystana na razie-coś pokręciłem,przez to mieszanie polskich z amerykańskimi wydaniami ;-/
więc raczej 3 sezony powinni z tego co najmniej wycisnąć ;-)