PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

No właśnie, co nas czeka odnośnie tego bohatera. Wasze spostrzeżenia i uwagi.
............................................................ ............................................................ ............................................................ ............................................................ ............................................................ ..............................
.
.
Czy Rick straci dłoń? Jeśli tak to kto tego dokona?
Zapewne komiksiarze będą obstawiać jednego bohatera, który to zrobi.
Ja jednak zastanawiam się nad czymś innym, czym mogą próbować zaskoczyć scenarzyści.
Przede wszystkim, Rick dłoni tracić nie musi. To trwałe kalectwo znaczenie ograniczające sprawność. Komplikujące dalsze "użycie" postaci. Jednocześnie utrudniające scenarzystom pracę. W komiksie jakoś sobie radził i było to bardzo, że się tak brutalnie wyrażę, ciekawe.
Druga możliwa wersja.
W pierwszym sezonie Rick przykuł Merla do rury po czym oddalił się do krawędzi dachu i nie mógł powstrzymać drżenia prawej dłoni. Nie pamiętam już, czy później i czy kiedykolwiek się to powtórzyło, ale po obejrzeniu trailera nowego sezonu zwróciło to moją uwagę. Tak jakby jakiś znak, w których tak się lubują twórcy tej serii.
Czy to Merl będzie sprawcą kalectwa Ricka?
Wydaje mi się to możliwe. O ile w komiksie sprawca obciął mu rękę dla zabawy, to w serialu Merl ma powody, żeby w ten sposób się zemścić

ocenił(a) serial na 8
elninka

Losy Ricka zapewne będą ciekawe-mając na uwadze ostatni odcinek serialu, w którym to ,,wprowadza władzę absolutną" i komiks, gdzie znane są jego dalsze losy. Ciekawa teoria co do ręki, ale nasuwają się kolejne pytania.. czy Merle będzie współpracował z Gubernatorem? Czy może to będzie stały mieszkaniec więzienia? Myślę jednak, że Merle będzie tam dla Dixona, a Gubernator dla Ricka. Brak ręki w serialowym świecie Ricka utrudniłby mu dalszą ucieczkę i w ogóle sprawne funkcjonowanie, lecz w komiksie jego druga dłoń została również roztrzaskana, właściwie jego ciało(np. po bójce z Terese) również. Czytając komiks czesto zastanawiałam się skąd on czerpie siły na ciągłą walkę o zycie i jak wytrzymuje z Lori. Serial pewnie nie będzie odbiegał od rzeczywistości(choć jak tu mówić o realizmie w świecie zombie..) i myślę, że ręka Ricka będzie na swoim miejscu a nie w paszczy dziecka Gubernatora.