PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177254
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Cotygodniowy temat dla wszystkich chętnych do wspólnego dyskutowania, wyrażania opinii, przewidywań, zachwytów oraz hejtów na temat drugiego odcinka piątego sezonu TWD w jednym miejscu. Korzystanie z tematu dobrowolne.
Premiera USA: noc z niedzieli 19.10 na poniedziałek 20.10, 03:00 czasu polskiego. Podaję w celu uniknięcia przedpremierowego zamieszania pt. "Czy już można obejrzeć?!".

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Jestem szczerze wdzięczny "tfurcom" że już w drugim epizodzie pojawia się ksiądz - może to ukróci durne podejrzenia nt. księdza-kanibala-kidnapera ;]

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Jaki pobożny pieseu!

Einshaew

Raczej spotkają księdza kanibala, którym okaże się ksiądz Mateusz znudzony zbrodniami w Sandomierzu :)

MrArther

W Sandomierzu to niedługo już przestępców zabraknie, jeszcze tak z 3-4 sezony max:)

ocenił(a) serial na 3
Valdoraptor23

a wiesz może czy można gdzieś juz oglądać w niedziele ??

mateuszz27

Nie sądzę, ja najwcześniej oglądałem w poniedziałek ok. 8-9 :)

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Czego oczekujecie po "Strangers" Ministreu?

Einshaew

Wiem, że to pobożne jak Pański pierwszy post życzenia, ale chciałbym, aby to przejście z trybu strzelanin, pościgów i akcji w tryb rozmów, przemyśleń i dylematów było choć trochę płynne. Nie mam wielkich oczekiwań, jednak skłamałbym mówiąc, że pierwszy odcinek nie wywołał we mnie żadnych emocji i nadziei na kontynuację takiego poziomu. Widzieliśmy fragmenty scen akcji w teaserze, ale teasery są niczym telewizja - kłamią ;D Dlatego na razie się nie sugeruję i może będzie przyjemne zaskoczenie :)

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Ja unikam teaserów żeby nie psuć sobie niespodzianki oglądania :)

A pomysł z gadką-szmatką wcale nie jest taki zły - w końcu Abraham musi krzyknąć "ale ej! mieliśmy iść do DC!" chociaż znając jego elokwencję i zasób słów zabrzmi to pewnie tak "aeou!!!!! yyyy- anga anga! DC! grrrrrr!" - niemal jak szwędacz :D

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Wyjdzie Gareth zdziczały ludojad, skuma się z rudym wąsaczem i trupa Ricka wyląduje w kociołku!

Za Unga Unga!!!

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

A Gareth się jeszcze przewinie w tym sezonie i to niejeden raz - w końcu on jest teraz "tym złym" i nie ma co, pasuje do tej roli! Czyż nie przeraża Cię ten słodki chłpcyk z buziuńką aniołecka? Tacy to są zazwyczaj najgorsi po.... paprańcy :)

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Carla też powinni zaciupać, ma spojrzenie psychopaty oraz buzie aniołecka... Tylko mu dodać aureolkę i ubrać na idealną biel wypraną w Perwollu.

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Carl Popa i tak lepiej wygląda przygnieciony dwoma łokerami :)

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Cała familia go przytula! Jaki on kochany...

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

"Daj buziaka mamusi! No daj!! Daj te pyszne usteczka!!!" :D

Arolowy

Śmiejcie się śmiejcie, Korl to najtwardsza postać w serialu, nie jego wina że mu się mamuśka puszczała z wujkiem "Szejnem".

ocenił(a) serial na 6
MrArther

"Jestem Carl Arrrrr!
Który wiele serc skradł!
A do tego taki mięski!
I twardy jak dąąąąąb!!!
Niestraszny mi żaden łolker - głąb! Hej!"

oraz jego druga biesiadna pieśń:

"Cudownych rodziców mam,
cudownych rodziców mam,
Nie boję się gdy ciemno jest,
Bo tata zawsze przy mnie jest,
Czasem znika, ale ma goda,
I nie zawsze międzynami jest zgoda.
A mama to zwykła... "

Carl grzeczniej...

MrArther

Tez prawda, co on winien...

Arolowy

Cóż, miał Ricka jak na widelcu i tylko go skrzyczał, a mógł zabić!

ocenił(a) serial na 6
MrArther

To dopiero rozgrzewka!

Arolowy

Kurde, kto to jest ten Gareth, nie poznaję tego gościa zupełnie, a w idziałam wszystkie odcinki.

ocenił(a) serial na 3
Einshaew

ja poznania w końcu księdza kanibala :D

ocenił(a) serial na 6
mateuszz27

Kanibal? WTF? Nieważne... Wierzę w komiks.

Arolowy

Przy poprzednim sezonie powstała na forum legenda o popapranym księdzu kanibalu, który jest władcą Terminusa i grilluje Bethsztyki ;D Zlepek treści komiksowych, żartów i nieporozumień :)

ocenił(a) serial na 6
Valdoraptor23

Łiiiiiiiiii! Też chcę stfożyć LEGĘNDĘ!!! <cieszy się jak dziecko>

Valdoraptor23

Skąd ja to znam? :D
Pamiętaj jak podobna historyjka powstawała gdzieś w połowie 2 sezonu (bądź pod koniec) z udziałem Tortugi, mnie i Tomba.
Seria zwała się pieszczotliwie "The F*cking Dead" :D

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

nie zastanowiło Cię to że w tym sezonie obejrzymy odcinek Beth szpecial, w którym poznamy jej przygody jako pielęgniareczki, a w czasach farmio-więziennych ta postać nie była brana pod uwagę jako naczelny healer grupy? Może przerwała naukę twierdząc "fak dis szit meeen! Ajm gonna bi a fejmouz zinger! And dajary rider! Bijaczzz!"?

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

A ja myślałem że pracuje w krematorium... To by bardziej pasowało... Ale... Cóż.... (trzy kropki)

ocenił(a) serial na 10
Arolowy

Wątpię, by osoba pracująca w krematorium tak histeryzowałaby na widok żywych trupów, że chciałaby odebrać sobie życie.

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Też bym robił po nogawkach, gdyby mi klienci wstawali np.: coś przekąsić ;)

Valdoraptor23

Widzę, że na forum nastała nowa świecka tradycja zakładania tematów o odcinku dwa dni przed emisją, żeby nabić dwie pierwsze strony pierdu-pierdu bez związku z odcinkiem :(

emo_waitress

A ten wpis to niby ma związek z odcinkiem? ;P Pierwsza strona jest na oczekiwania i przewidywania, a główny post pełni rolę informacyjną. Ja tu już komentarzy przed odcinkiem nie nabijam.

Valdoraptor23

Mam założyć osobny temat, że mi się to nie podoba? :)
Do tej pory było przecież normalnie - wychodził odcinek, ktoś się wybijał przed szereg zakładając temat ze swoją recenzję i kolejni dokładali cegiełki. Komu to przeszkadzało :)
Teraz się wejdzie w poniedziałek na forum i pod tematem o odcinku będzie z rana jakieś 50 postów nie mających z nim związku - już teraz jest 30!

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Zgadzam sie :)

emo_waitress

1. "Korzystanie z tematu dobrowolne."
2. http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/55/0f/b5/550fb5d066b7cf52d1f1c99c1d98f9fa .jpg

Valdoraptor23

Fajny internet macie obywatelu Valdoraptor.
Szkoda by było, jakby złapał jakiego wirusa..
http://images6.fanpop.com/image/photos/34100000/-Carol-the-walking-dead-carol-pe letier-34181991-930-1072.png
:D

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Uznajcie te wpisy (opublikowane przed premierą kolejnego epizodu TWD) jako greu wstępną :)

A tak na poważnie to nie widzę nic złego w zakładaniu wątków przed premierą odcinka - wtedy można zawczasu skupić zainteresowanych tematem ludzi w jednym miejscu, a to przekłada się na porządek na forum. Such mądre!

Einshaew

Bez przesadyzmu e-koledzy, zaś tak źle nie było, coście tacy nerwowi, hę? Wapno musujące pić, tudzież melisę ziółko, kontemplować pępki i zobaczycie, jaki spokój was ogarnie :D
Zaczynam was podejrzewać o niezdrową miłość do TWD, na co wam taka opinia w internetach, dzieci się będą śmiały i pokazywały was palcami!

Nie jest to takie such mądre mój drogi, bo jak jakiś niewinny użytkownik wpadnie tu jutro, zobaczy pod tematem odcinka dwie strony pie*rdół, to się wyniesie w pisdu z tego forum. Gdzieś. Tam gdzie porządek jest. Wiesz gdzie :)

Ja wam oczywiście nie bronię :) Ale mimo twojego wcześniejszego założenia tematu w ubiegłym tygodniu osobne tematy o odcinku pojawiły się i tak. Więc tak tylko sugeruję - zakładajmy może tematy w dniu emisji, bez czerstwych żarcików o śmierci Daryla? :)

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Czy "tam gdzie porządek jest. Wiesz gdzie:)" to koncetration-opinon-lager zarządzany przez tombeu-głombeu i tortugeu? :)

I kto tu jest nerwowy? Spójrzcie na spokojne oblicze Prezydent Pieseu - widzicie ślady nerwowości? Co innego Valdoraptoreu - na swoim avataraeu chytrze zaciera łapki pewnie planując jakieś intrygi! ;]

A wątekeuy będą powstawać niezależnie od Twojej zgody i dobrej woli - this iz internety! tego nieogarnież! :)

emo_waitress

W następnym tygodniu będzie założony później, żeby uniknąć takiej sytuacji.

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

WCZEŚNIEJ!!! Prezydent Pieseu chce wcześniej.

ocenił(a) serial na 6
Einshaew

Ja! Er hat Recht.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Trochę racji jednak masz. Obejrzałam odcinek i weszłam tutaj, żeby go ocenić. No ale sporo już jest rozgałęzień na jakieś tematy niezwiązane i trochę to wprowadza chaos.

emo_waitress

Też mnie to wkurza, bo wchodzę tu poczytać opinie i skonfrontować je z własną, a czytam jakieś wypociny dzieciaków o jakichś bzdurach. Załóżcie sobie własny temat pt. "jaram się nadchodzącym odcinkiem" i tam srajcie pierdołami, nikt nie ma ochoty tego tutaj czytać.

użytkownik usunięty
Valdoraptor23

Odcinek mnie totalnie zaskoczył :O

Fakt, że zamiast księdza-kanibala dostaliśmy jednookiego psa-ludojada był do przewidzenia, ale to, ze ugryzie Boba zupełnie mnie rozwaliło. Szkoda, że bohaterowie nie wiedzieli, że to nie było ugryzienie szwendacza i obcięli biednemu Bobowi nogę...
Przygody Beth był wzruszające, ale to, co się stało na końcu... Miazga. Jej uścisk z Darylem to chyba najbardziej emocjonująca scena w serialu. Reedus jak zawsze świetnie odegrał scenę płaczu, chociaż muszę przyznać, że Kinney trochę go przyćmiła. No i smaczek dla fanów komiksu na koniec, czyli Carol proponująca Bethylowi życie w trójkę :) To się twórcom udało. Ostatnie scena, kiedy we troje odchodzą ku zachodzącemu słońcu była przepiękna.
Ten zombie w 32. minucie przypominał mi do złudzenia Gubernatora... Ale przecież Gubernator miał inny kolor opaski na oko, więc to raczej nie był on...
Aha, kim był ten murzyn w sutannie, który plątał się na ekranie przez cały odcinek? To ten sam, co pojawił się w pierwszym odcinku po napisach? W ogóle tego nie wyjaśnili, lol.

ocenił(a) serial na 6

Jaki ja błąd popełniłem czytając to! chlip...

użytkownik usunięty
Arolowy

Sorry za spoilery :(