Cotygodniowy temat dla wszystkich chętnych do wspólnego dyskutowania, wyrażania opinii,
przewidywań, zachwytów oraz krytyki na temat piątego odcinka piątego sezonu TWD w jednym
miejscu. Korzystanie z tematu dobrowolne.
Previously on AMC's The Walking Dead:
- Beth budzi się w szpitalu Atlantyckich Szpitalników, zamieszkanym przez Dawn, Oblecha, Doktora i
Innych
- Beth i lizakonośny sprzątacz Noah opracowują plan ucieczki, który sprawdza się tylko połowicznie
- Carol staje się pacjentką szpitala. Wszystkie kwiaty w budynku zostają schowane...
Na policję? :P
Cała sytuacja miała miejsce już po apokalipsie, gdy Abraham wyszedł na zwiad po zapasy, a jego rodzina została w bezpiecznym miejscu (w komiksie był to supermarket, w serialu raczej jakiś inny budynek).
Masz rację, umknęło mi to, wziął sprawę w swoje ręce, bo wiedział, ze nikt im nie pomoże. W retrospekcji nie było jasno pokazane dlaczego zaatakował tych ludzi.
Jeśli chodzi o serial to zdecydowanie nie było pokazane DLACZEGO - i mam nadzieję, że nawiążą jeszcze do tego, np. w dialogu Abrahama z jakąś osobą : )
Bardzo to wątpię. Jestem przekonana, że najważniejszym wątkiem było kłamstwo Eugenie, to Abraham był motorem działania, tak bardzo to wierzył, miał cel w życiu, chociaż mogę się mylić Abraham załamany oszustwem może się komuś zwierzyć.
W temacie o odcinku, w którym było retro Abrahama ktoś bodajże napisał, że w komiksie wyjawia to w trakcie rozmowy z Rickiem - łudzę się, że nawiążą do tego bo przekaz serialowy był MOCNO ograniczony. Pożyjemy zobaczymy ale druga połowa sezonu byłaby na to idealna.. chyba.
Na pewno powinni szybko to wyjaśnić, przesunięcie tego tematu na dalsze odcinki albo inny sezon jest po prostu zabiegiem bez sensu.