PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177193
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

SANCTUARY FOR ALL. COMMENTARY FOR ALL. THOSE WHO ARRIVE - SURVIVE.

Cotygodniowy temat dla wszystkich chętnych do wspólnego dyskutowania, wyrażania opinii, zachwytów oraz krytyki na temat siódmego odcinka szóstego sezonu TWD oraz przewidywań na temat dalszego rozwoju akcji w jednym miejscu. Korzystanie z tematu - jak zwykle - dobrowolne.

Previously on AMC's The Walking Dead:
- Daryl w zamian za pomoc nieznajomym zostaje obrabowany z motocykla Daryla(TM) i kuszy Daryla(TM)
- podczas powrotu do Aleksandrii dzięki Patty bohaterowie słyszą z krótkofalówki przekaz o treści "Help", które na pewno pochodzi od Glenna/Ricka/Carla/kogokolwiek

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Aha nie pomyślałem :D

Azok95

Spoko :) Tak mi po prostu przyszło do głowy, że spacery z pękiem baloników w okolicach drzew, krzaków i zombi nie należy do najmądrzejszych, choć oczywiście jest ładne :)

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Z tymi balonikami to pojechałeś :D Chyba jestem zbyt prosty, dla mnie baloniki to baloniki, kropka :P

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Odcinek spoko, choć oczywiście najlepsze będzie w przyszłym. Aż się cieszę, że tak późno obejrzałem - po poprzednim epizodzie nie spodziewałem się zbyt wiele akcji w s06e07; na szczęście miło się zaskoczyłem i cieszę się, że najbliższy odcinek dla mnie już za trzy dni praktycznie.

Glenn - liczyłem na jakieś zakręcone deus ex machina typu nadlatuje helikopter, a tu - jak zwykle, wszystko tak cholernie przyziemne i realistyczne :P

Dżizas, niech zombiaki szybciej zeżrą tego gnojka-sierotę i Morgana!

ocenił(a) serial na 9
rozkminator

Ja miałem podobnie z czasem oglądania, tylko jakieś dwa tygodnie przerwy, a potem od razu mini seans :D
Przez chwilę myślałem że to koniec tej miłości, ale zobaczyłem te słodkie Rpg-7 to stwierdziłem że jest jeszcze nadzieja :3
Morgan must die!!! Albo się zmieni, nigdy nic nie wiadomo, może i głupi, ale w jego szaleństwie jest metoda ;)

ocenił(a) serial na 10
MrAnderson101

Może po tej rozmowie coś się zmieni. Morgan było nie było dobrze macha kijkiem, przydatny jest. Będą wiedzieć tylko, by od tej pory przy każdej walce mieć go na oku i dobijać każdego, kogo stłukł patykiem. Inna sprawa, że nie wróżę mu zbyt dobrze po tym, jak odkryją Wilczka w piwnicy.

Albo zwyczajnie w przyszłym odcinku go zagryzą, bo zapowiada się mała masakra :3

ocenił(a) serial na 9
rozkminator

Ee tam zaraz masakra, szybko zrobią barykadę i po sprawie ;p
W sumie całkiem prawdopodobne, chociaż wolałbym aby zginął Gabriel, bo tak naprawdę to nic z nim nie robią poważnego, tylko se tak siedzi i kółka różańcowe tworzy, a Morgan pewnie trochę pożyje, bo po co go w ogóle wprowadzili do tego sezonu jak ma umrzeć po kilku odcinkach.
No i jeszcze Heath. Dziwne że z nim nic. W każdym razie, jakiś czarnoskóry bohate zginie ;D

ocenił(a) serial na 10
MrAnderson101

Ja stawiam na Deannę, teoretycznie zgadzałoby się z komiksem. Gabriel też mógłby pójść na odstrzał, mało potrzebna postać. No, chyba że zafundowali by mu odwrotną do Morgana przemianę - zobaczyć jak księżulek zasuwa z karabinu do ludzi byłoby fajnie :D

ocenił(a) serial na 9
rozkminator

Komiksów nie czytałem, ale skoro mówisz że Deanna to ci wierzę, też taka... Nijaka, przynajmniej ostatnio, jakieś plany rozbudowy, doły, fochy, ciachanie zombie itd...
A ksiądz idący niczym Terminator w kierunku okna, wybijający je biurkiem, zaczynający strzelać z karabinu maszynowego i krzyczącego: ,,God bless maderfakers!", to byłoby mocne ;p Ale zapewne nie będzie aż tak, nawet jeśli się przemieni to będą tylko jakieś strzelania, zarzynania, innymi słowy nuuuda, nic nowego
A on w ogóle był w komiksie?

ocenił(a) serial na 10
MrAnderson101

Znaczy, co do Deanny to sobie tylko tak gdybam - w komiksie to na zginęła zamiast jej męża, a jej mąż później właśnie przy jakimś takim sporym ataku zombich zginął. Więc może to oddadzą w serialu, a może nie, kto ich wie? :P

Księżulek był w komiksie i to nawet dość wiernie go oddali. Nie pamiętam tylko na ten moment jak skończył, czy żyje czy nie, bo już kilka miesięcy nie czytałem.

użytkownik usunięty
rozkminator

Gabriel na stan obecny żyje, interesuje mnie natomiast Enid.

ocenił(a) serial na 8

Podtrzymuję.
Aktorka, jak i sama Enid ciekawa postać.

użytkownik usunięty
Jaskier16

Aby dowiedzieć się, kto zginął wpisz ,, list of deaths Walking Dead".

ocenił(a) serial na 9

Mam nadzieję że będą żyć długo i szczęśliwie z Carlem :p

użytkownik usunięty