Proponuje dwa pytanka.
1. Kogo Negan zmasakrował na końcu odcinka?
Wg mnie Eugena lub Abrahama.
2. Jeden powód (ale inny niż w serialu, bo ten mnie zupełnie nie przekonuje) dla którego Negan nie zabił wszystkich głównych bohaterów? Wg mnie zostawiłby co najwyżej kobiety, wiadomo dlaczego.
Wg mnie nie ma co się odwoływać do komiksu, chociażby dlatego, że banda Negana zabija zawsze jedną osobę i bierze połowę tego co mają. Myślę, że producenci sami nie wiedzą jeszcze kogo poświęcą. Kiedyś był taki serial pt. Dynastia, na końcu jednego sezonu zrobili masakrę na ślubie. Wówczas pół Polski zastanawiało się kto przeżył a kto nie. Później się okazało, że między sezonami producenci negocjowali kontrakty i jeśli np. aktor miał zbyt wygórowane żądania, to ci grozili, że go uśmiercą. Mam nadzieję, że w tym przypadku tak nie będzie.
Wiedzą już producenci (zdjęcia do nowego sezonu już się kończą) i wiedzą wszyscy, którzy nie mogą znieść swojej niewiedzy w tym temacie :-) tak jak pewien kolega z tutejszego forum niejaki Mateuszz27, którego życiową misją jest uświadamianie wszystkich w zakresie wydarzeń przyszłych w TWD, choćby tej wiedzy znać za bardzo nie chcieli. W sprawie ofiary Lucille pewnie ma racje, ale jak chcesz mieć radochę z suspensu nie wchodź na jego posty.