PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177528
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

S4E15 OPINNIE.

użytkownik usunięty

BEKA DOBRY ODCINEK PROPSY DLA GLENNA ŻE NIE ZOSTAWIŁ TARY

emo_waitress

Widziałem jeden film i zamiast niego poleciłbym "Piraniokondę".

ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

A ja bym bardziej proponowal patrzec w wylaczony TV i starac sie go przesunac sila woli ... Lepiej spozytkowane 1,5h :)

BigRo

Haha, nie bo jeszcze zleci z szafki :D

ocenił(a) serial na 4
emo_waitress

Wiesz... Takie tam pomieszanie mitologii dla młodzieży. Filmy mocno, a nawet bardzo mocno odbiegają i jeszcze bardziej chrzanią mitologię. Jeśli chodzi o książki, to ciągle się coś dzieje, nie ma chwili spokoju, pierwsza seria jest pisana w pierwszej osobie (Percy'ego), za to druga seria w trzeciej osobie, ale z punktu widzenia różnych bohaterów. W drugiej serii Rick (looooooooool) miesza mitologię grecką z rzymską. Takie tam czytatdła i oglądadła. ALE książki i filmy lepsze jak saga Twilight, książki na bank lepsze niż np. Pamiętniki Wampirów (pierwszy tom góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó.wno), a od 3 sezonu to i kinowy Percy lepszy, nie wiem, czy o książki o Sookie czytałaś (True Blood), ale Percy też lepszy.

ocenił(a) serial na 6

Mi się odcinek podobał.
Co do spekulacji,obstawiam,że ta Mary jest kanibalem i zbiera mięsko na zapas,być może nie jest sama.
Poza tym,myślę i chciałbym,żeby finał odcinka był spotkaniem nowej grupy Daryla z Rickiem i spółką. Rozegra się krwawa imprezka między nimi i w ten sposób padnie jeden z głównych bohaterów. Podobno ma być makabrycznie,więc innej opcji nie widzę. Ewentualnie te świecie ze Promo to może ołtarzyk ofiarny,a ofiara będzie z młodej dziewicy? (Beth)

Nie wiem jak wy,ale ja się nie mogę doczekać i od tego finału zależy,czy w Październiku również będę oglądał The Walking Dead.

ocenił(a) serial na 9
razzor91

Mary sam nie jest.Musi ktoś jej pomagać .Sama nie poradziłaby sobie z grupami przybyłych.

Mikael82

Widziałeś to 10 sekund na ekranie i od razu poznałeś, że jest hermafrodytą? :D Żart ;)

ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

,,sama,,
Choć kto wie:)

Mikael82

Sama by tyle nie zeżarła :D

ocenił(a) serial na 9
razzor91

To przeciez Daryl jej niesie krolika :) z pustymi rekoma nie wypada ...

ocenił(a) serial na 7

W końcu pojawiają się lepsze odcinki , fajnie , bo od 08x04 znowu zamulali, co do finału to mam nadzieje że zrobią sobie karnawał z kwiatuszkami i balonikami a w ost. scenie ktoś z bohaterów odłączy się od stada znajdzie głowę Beth i dostanie od tylca sikierą po głowie:)

ocenił(a) serial na 8

Jak zobaczyłem tą Mary jak się uśmiecha i sobie tak beztrosko griluje to az mnie ciarki przeszły , a ci ida jak baranki na rzeż .

czaromaro

podejrzewam, że Beth siedzi gdzieś zamknięta w jakims ciemnym pokoju, przykuta łańcuchami do ściany a ludożerni hipisi z Terminusa pakują w jej poślady tuziny zastrzyków wypełnionych sterydami i antybiotykami aby tylko zwiększyć masę schabowego mięsiwa.

bubka01

Haha, ludożerni hipisi z Terminusa pewnie żałują, że nie trafili do uniwersum Lost, wtedy mogliby porwać Hjuga :D

ocenił(a) serial na 8
Valdoraptor23

świat TWD nie jest przychylny dla osób otyłych. Ostatnią taką osobą był chyba Otis.

miszatujest

http://ih1.redbubble.net/image.12982066.1859/fc,550x550,white.jpg

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 9
miszatujest

A nasz czarny kolezka, brat Sashy ??

BigRo

On ma "grube kości" xD

ocenił(a) serial na 10

mnie rozwala fakt, że maggie ma w d.... swoją młodszą siostrę beth i szuka tylko glenn'a ;D

morgana000

Najlepsza była scena w tunelu. Obok niej Sasha wyskakuje z hasłem o BRACIE. Patrzę znacząco na bjutiful lejdi, patrzę. Potem pacze. I nic. Maggie nie załapała podpowiedzi, nie połączyła słowa brat-> rodzeństwo-> siostra-> Beth :D
Tak się zastanawiam, co musi się stać, żeby Maggie przypomniała sobie o siostrze, której imienia nie wydukała z siebie od ucieczki z więzienia.

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

może śmierć Beth jest jej na rękę:) Jak to rodzeństwo , pewnie się kłócili teraz ma spokój:)

Mikael82

Nie pomyślałam o tym :) Albo ją irytowała tym śpiewem i teraz Maggie rozkoszuje się teraz cichymi wieczorami :) W więzieniu też uciekała przed nią na wieżę :D

emo_waitress

Może Maggie koniec końców stwierdziła, że lepszy drąg w garści niż Beth i jej szukające rozumu spojrzenie.

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

hehehhe , już widzę minę Megi jak spotka Beth w Terminusie , ,takie - kur... , ta żyje!

Mikael82

Stary, to będzie raczej "eeerrrrr czy my się skądś znamy? nie stałaś czasem na kasie w Walmarcie?"

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Megi ! to ja twoja siostra, Beth.
yyyy ... no raczej nie, Beth is dead and i am happy to stay that way
:)

ocenił(a) serial na 8
Mikael82

Lub biorąc kolejnego gryza świeżego stejka pomyśli "hm...skąd tu się wziął ten blond włos..."

Mikael82

Bardzo dobra teoria :)

emo_waitress

Dokładnie o tym samym pomyślałam i jak zwykle zero wspomnienia o Beth. Uroczno, nie ma co :P

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Szuka czy nie szuka, wygląda na to, że całkiem szybko Maggie może mieć swoją siostrę na widelcu....dosłownie i w przenośni.

ocenił(a) serial na 10
morgana000

Maggie w 10 odcinku mówiła, że nie wie w którą stronę uciekła Beth, więc będzie szukać Glena. Ale faktycznie mogła też uskosukować się do Beth. Może jednak wolała milczeć, wydaje mi się, że to pasuje do jej charakteru.

ocenił(a) serial na 10
TakaJedna93

A jak wiedziała w którą strone idzie glenn skoro rozwalił się bus i go nie było tam? Nie mogła napisać Glenn, Beth idźcie do Terminusa? E tam, walić siostrę ;D

ocenił(a) serial na 10
morgana000

Tak, też mnie to irytuje, że Beth olewa siostrę. Mam nadzieję, że to jakoś wyjaśnią.

Właśnie obejrzałam sobie jeszcze raz ending odcinka, bardzo fajny, to połączenie muzyki, obrazu i Mary na końcu. Jakoś tak przypomniał mi się klimat z Tomb Raider 2013, nie wiem czemu.

ocenił(a) serial na 7

Odcinek dość dobry narzekać nie można też mi się wydaje że ten Terminus to ściema a gdzie inni ludzie ? też to dość dziwne moim zdaniem no cóż niedługo koniec sezonu się wszystko mam nadzieje wyjaśni w końcu .

ocenił(a) serial na 10

Ciekawy odcinek. Cały czas czekałam na dalszą scenę z Rickiem, ale dali go tylko na początek. Fajny zabieg. Też się zgodzę, że grupa Daryla nie jest taka straszna. Mają jakieś tam swoje zasady 'moralne'. Oczywiście najlepszy wątek to ten naszej ósemki. Ja wiedziałam od razu, że z drugiej strony tunelu spotkali Maggie i spółkę. Mieliśmy 7 ''grup'' (bo Michonne była sama, Carol też więc to nie grupa :D). Potem spotkała się z Rickiem i Carlem, Carol z Ty i dziećmi (cały czas mam w głowie ten odcinek, uważam za jeden z najlepszym w serialu), teraz Maggie zeszla się z ekipą Glena. Ciekawa jestem bardzo tego co zastaną w Terminus tak naprawdę. Gdy słyszeli o nim przez radio to nie spodziewałam się niczego złego, ale odkąd natknęli się na te mapy już tak, zwłaszcza że w necie krązyło pełno domysłów, że to kanibale, myśliwi, czy kto tam jeszcze. Oby tylko NAPRAWDĘ wzięli się za 5 sezon, żeby jego poziom był tak dobry, jak 8, czy 14 odcinek tego sezonu.

ocenił(a) serial na 6

Wszystko wskazuje na to, że Terminate-us jest siedzibą komiksowych kanibali, którzy zjedli pozostałą nogę dziadkowi Dale'owi. Jeśli to oni porwali Beth, to wątpliwym jest, abyśmy ujrzeli ją ponownie w jednym kawałku.

ocenił(a) serial na 10
Necroscope

O zesz,a co jesli mila babcia hipiska poczestuje ich grillowanym miesem a potem znajda ubrania/glowe Beth w smietniku i wyjdzie na jaw ze ja zjedli?

ocenił(a) serial na 10
Necroscope

Wlasnie sprawdzilam na IMDb, KInney gra w nastepnym odcinku wiec chyba ujrzymy ja jeszcze zywa.

ocenił(a) serial na 9
Usagi_V

może grać schabowego:)

ocenił(a) serial na 8
Usagi_V

lub jakaś łzawa retrospekcja dla podkręcenia atmosfery.

ocenił(a) serial na 7
Usagi_V

Może być jak w grze, że znajdą ją w jakimś pokoju bez nóg...

Usagi_V

No i faktycznie ujrzeliśmy żywą xD

ocenił(a) serial na 10
Valdoraptor23

Nooo, tylko w restrospekcjach Ricka.

ocenił(a) serial na 8

o takie pytanie a wesoła kompania Deryla wie że terminus to ściema byli tam czy moze juz o tym słyszeli czy coś w ten deseń ( licze na pomoc komiksiarzy )

czaromaro

To już trzeba zgadywać, czy ekipa Daryla tam była, czy po prostu nie wierzą w zapewnienia że każdy znajdzie tam pomoc, bo oni wyglądają groźnie i mają broń, więc mogą nie zostać tam przyjęci z otwartymi ramionami na własnych zasadach.
Tak jak pisałem wyżej, cały obecny wątek jest poza komiksem.

ocenił(a) serial na 9
czaromaro

ja zakładam że w tym Terminusie będą kanibale :D XD

ocenił(a) serial na 10
humorek22

no ja tego terminusa nie kminie, niby tak ładnie wszystko jak nie w stylu walking dead, Nie mogę się doczekać następnego odcinka !

ocenił(a) serial na 8
robertmankowski58

jakby Gubernator zobaczył Terminus powiedział by tylko bullshit :D

ocenił(a) serial na 5
czaromaro

I oto podsumowanie godne prawdziwego miszcza ;)