PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177562
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Serial a komiks.

ocenił(a) serial na 7

Ok, czy ktoś z Was w ogole czytał komiks? jak widzicie podobienstwa? jak różnice? Moim zdaniem jesli odcinki byłyby idealnie wzorowane na komiksie i miały po 30-40 minut to serial bylby hitem wszechczasów ;) Nie musze dodawać, że jestem fanem komiksu.

ocenił(a) serial na 7
bazhc

I leciałyby po północy z R przez co odpadłaby ponad połowa oficjalnej widoiwni i serial by padł.

ocenił(a) serial na 7
Dealric

bo ja wiem? Spartakus jakoś się trzymał, True Blood sie nieźle trzyma.. The Walking Dead tez by dało radę. Szkoda, że tylko mogę sobie pospekulować.

ocenił(a) serial na 7
bazhc

True blood to dobranocka w porównaniu z komiksem;) A Spartacus jest niewiele dalej, ale też warto pamietać, że należy do stacji która utrzymuje sie z praw do filmów, a nie seriali.

ocenił(a) serial na 10
bazhc

Przeczytalem do 93 . Roznic jest bardzo duzo:

- rozwalka w miescie
- bohaterowie - T.Dog, bracia Dixon.
- centrum chorob.
- smierc Shana
- historia z Otisem i wyprawa po leki
- Ci dwaj goscie w barze.

Dlugo by wymieniac , powyzej to tylko kilka przyKladow. Ogolnie fajnie , ze serial rozni sie od komiksu , bo zaskakuje i budzi wieksze emocje niz jakby mozna bylo przeczytac od razu co sie stanie w kolejnych odcinkach.
Kilka rzeczy jest nie fajnych np. malo akcji i zombie , to , ze w komiksie Carol byla blond-laseczka , a tutaj gra jako krotko obcieta-siwa prawie 50 letnia babka, to ze Rick nie uzywa jeszcze siekiery .
Dobre jest np. to , ze Andrea nie romansuje z Dalem , bo to by byla masakra oraz motym z centrum chorob byl ciekawy.