PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177770
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

https://www.youtube.com/watch?v=t24ZWpV18cw

Zdziwieni?

ostatnisprawiedliwy_1771

To niemożliwe!!! Nieeeeeeeeeee

ostatnisprawiedliwy_1771

Może to fake?

ocenił(a) serial na 7
Goja_2

Być może tak, ale wygląda prawdziwie.

ocenił(a) serial na 9
ostatnisprawiedliwy_1771

Nie zapominajmy że twórcy nagrali śmierć każdej z postaci, więc nic nie jest pewne

ocenił(a) serial na 7
segl55

Skoro tak, to te video, zostało na 99% wypuszczone, specjalnie jako przeciek, aby zrobić większy hype. Nie ma co się nim sugerować.

ocenił(a) serial na 9
ostatnisprawiedliwy_1771

Dokładnie, twórcy dobrze się zabezpieczyli przed potencjalnymi wyciekami, bo teraz nawet jak coś wycieknie to i tak nie możemy być pewni że akurat ta osoba zginęła. w ostateczności i tak dowiemy się dopiero jutro kto zginął tak "naprawdę"

ocenił(a) serial na 9
segl55

yyy mysle , ze to nie fake poniewaz przed finalem 6 sezonu ktos na forum dodal podobny filmik tez taka szajska jakosc itp jak konczy sie 6 sezon czyli cliffhangerem i potem mowilem sobie nieee to nie moze byc prawda tak spieprzyc ? nastepnego dnia ogladam i o lol faktycznie zepsuli final

ocenił(a) serial na 9
segl55

zobacz sneak peak 1 odc 7 sezonu rick ma na policzku krew a kto byl obok ricka maggie dziekuje pozamiatane

ocenił(a) serial na 9
Sabroth

Widziałem ten sneak, i nie wiem czy wiesz ale obok ricka były jeszcze dwie inne osoby, więc to nie musi być Maggie. A zresztą zobaczymy jutro jak to będzie, ja osobiście wątpie żeby twórcy odważyli sie na tak chory krok jak zabicie kobiety w ciąży. No chyba że chcą zrzynać kontrowersje z "Gry o tron"

ocenił(a) serial na 6
segl55

A ja bym był za bo jej nie lubię:))

ocenił(a) serial na 1
segl55

Oczywiście, że chcą, przecież oni desperacko szukają sposobu, żeby osiągnąć jej popularność.

ocenił(a) serial na 2
SzalonaDaenerys

Chcieć to jedno, móc to drugie - a prawda jest taka, ze AMC nie może sobie pozwolić nawet na ułamek tak kontrowersyjnych scen, na jakie pozwolić sobie może HBO.
TWD to jeden z najbardziej ocenzurowanych względem pierwowzoru seriali - o komiksie można spokojnie powiedzieć, ze niektóre sceny wzbudzają podobne kontrowersje co GoT, o ile nie większe, tu niemowlak Ricka zostaje postrzelony wraz z matką, tu Michonne jest gwałcona przez gubernatora - która w ramach zemsty wyciąga mu oko łyżką, wyrywa paznokcie kombinerkami i odcina rękę. Giną postacie pierwszoplanowe, i nie istnieją żadne kompromisy.
AMC z kolei nie ma jaj żeby sobie na takie rzeczy pozwolić. Ot, dalej będziemy dostawać marne popłuczyny po komiksie, a jeśli ktoś się spodziewa ze wątek Negana da serialowi kopa i będą mniej ostrożnie obchodzić się z obsadą, brutalniej ich uśmiercać - to niech żyje w wyimaginowanej rzeczywistości dalej.
Negan zabije jednego członka grupy Ricka, bo z perspektywy komiksowej jest to zbyt ważne wydarzenie, żeby je zignorować, ale w dalszym ciągu historia Ricka będzie przypominać przygody Kubusia Puchatka i przyjaciół, jak to było do tej pory.
Ten serial osiągnął poziom dna. Trzyma mnie przy nim tylko czysta ciekawość.

ocenił(a) serial na 1
Asvers

GoT też jest ocenzurowane. Wystarczy powiedzieć, że Catelyn na Krwawych Godach nie zamordowała żony Waldera Freya, tylko jego niepełnosprawnego umysłowo wnuka, a jojen nie zginął od trupów. Zabiły go Dzieci Lasu, zmieliły go żywcem i zjadł go Bran. Pod względem okrucieństwa mimo wszystko wygrywa chyba saga Martina.

Ale oba te seriale osiągnęły poziom dna. GoT dlatego, że gwałci logikę i jest tylko efekciarskim gównem, a TWD dlatego, że jest nudne i tandetne. Cóż tu zrobić. Jeśli idzie o fanów komiksu to jego przynajmniej nie wyprzedził serial, a Pieśń jest spoilerowana przez badziewne GoT.

ocenił(a) serial na 2
SzalonaDaenerys

Tutaj w zasadzie obydwoje się zgadzamy :)
GoT co prawda darzę nieco większą sympatią niż TWD (głównie dlatego ze jestem większym fanem komiksu TWD, niż sagi Martina, temu bardziej przeszkadzają mi te rozbieżności) - ale mimo wszystko uważam ze na obecną chwilę poziom jest średni, żeby nie powiedzieć, słaby.
Z tym ze mimo wszystko HBO i tak jest w poczynaniach śmielsze niż AMC, które łagodzi nawet wulgaryzmy. Scenarzystów na pewno nie ograniczają tak rygorystyczne zasady - w TWD nawet scena z Neganem, w której Negan używa przekleństw ma pojawić się tylko w wersji na dvd, bo stacja nie pozwoliła na jej emisje. A Negan i jego kwiecisty język to esencja tej postaci.
Jeśli chodzi o spoilerowanie - TWD to nie grozi, raz ze Kirkman nie zdradziłby scenarzystom tego jak potoczy się historia (przynajmniej tak wynika z jego negatywnego stosunku do posunięcia Martina.), dwa ze rozbieżności są tak ogromne, ze to są w zasadzie dwa osobne byty i historie.
Serial bierze czasami motywy i postacie z komiksów, z tym ze zwykle przypominają one raczej nieudolną parodię.

ocenił(a) serial na 1
Asvers

Ja zaś mimo wszystko wolę serial GoT. Można przynajmniej z niego kręcić bekę, a TWD jest dla mnie tak śmiertelnie nudne, że nawet na to nie liczę.

HBO jest śmielsze i więcej może, to prawda. Ale to co robi jest głupie i pozbawione sensu. Już więcej logiki widzę w TWD, ale ilość nudy jest tak przytłaczająca, że mimo wszystko wolę GoT.

Martin nie miał wyboru, podpisał umowę. Był przekonany, że zdąży i że sezonów będzie więcej. Kirkman też musiałby wyjawić szczegóły, ale wiele z wartości Pieśni nie zostanie nigdy przeniesiona na ekran, bo ta historia to znacznie więcej niż opowieść o ludziach.

Właściwie GoT też nie spoileruje wprost PLiO, jeśli znasz sagę Martina to o tym wiesz. Serial tak samo jak w przypadku TWD bierze czasem motywy i postacie z powieści, ale to nieudolna parodia. Postacie są w innych miejscach, mają inne osobowości, robią inne rzeczy. Ale pewne rzeczy (takie jak Hold the Door) są spoilerami.

ocenił(a) serial na 5
Sabroth

Jak machasz umoczonym we krwi kijem baseballowym to obryzgasz wszystkich w promieniu kilku metrów.

ostatnisprawiedliwy_1771

Ja tam stawiam na popularną i dość prawdopodobną teorię, że umrze Glenn i Abraham.

ocenił(a) serial na 7
TheDude90

SPOJLER:

Miałeś rację :D

ocenił(a) serial na 3
ostatnisprawiedliwy_1771

fake :) nagrali pare scen dla zmyłki :)

ostatnisprawiedliwy_1771

To kontrolowany przeciek przez twórców, jednak nikt się tym filmikiem nawet za bardzo nie przejął bo i tak od dawna wiadomo kto zginie, także trochę im nie wyszło xD

ocenił(a) serial na 5
ostatnisprawiedliwy_1771

Stawiałbym na to, że nakręcili sceny śmierci kilku postaci, ale ostatecznie podczas montażu finału 6 sezonu nie doszli do porozumienia kogo uśmiercić. Takie rozwiązanie dało im czas do przemyślenia sprawy i pewnie było też niezłą kartą przetargową przy negocjowaniu kontraktów. Przeciek jest zapewne częścią kampanii reklamowej.