PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177770
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Nie wykupili praw do transmisji meczy - niezła porażka, ale co za ludzie siedzą w radzie programowej, żeby tak dobry serial puszczać o tak niedorzeczniej porze, godz 22-23 była by ok.

Jak widać droga rozwoju TVP, to już równia pochyła z tendencją zniżkową.

ocenił(a) serial na 10
gerdi1

większość ludzi spi o takiej godzinie, czy młodzi bo do szkoły czy starsi bo do pracy, to jest właśnie zarządzanie w TVP zamiast trzepać kasę z reklam za tak popularny serial w godzinach 20-22 kiedy jeszcze ludzie żyją to nie... po północy, no ale jak sami widzicie, to jest powód czemu tvp bankrutuje, powiem ci,że ja bez doświadczenia lepiej bym zarządzała tym całym syfem niż cała sala koferencyjna prezesów z koziej dupy

ocenił(a) serial na 7
morgana000

lepiej oglądać M jak morderstwo::)

ocenił(a) serial na 7
morgana000

Serial będzie leciał w sobotę tak więc nikt do szkoły iść nie będzie następnego dnia, a starsi widzowie raczej i tak odpuszczą sobie serial o zombie. Pomysł na emisje o tej godzinie nie jest zły.

ocenił(a) serial na 9
morgana000

Ja sobie pewnie obejrzę :) jeszcze nie śpię o tej godzinie więc dla mnie jest git.

morgana000

Jeśli zarządzałabyś Tvp, to padła by w tydzień. The Walking Dead popularnym serialem??? Wolne żarty, Polacy to banda idiotów i tu popularne są Barwy Szczęścia, Taniec z Gwiazdami i M jak Miłość. Twd miałoby pewnie 10 razy mniejszą oglądalność, więc zarobiłoby 10 razy mniej. Podobnie było z Breaking Bad w Polsacie. Nikt nie oglądał, chociaż serial jest świetny. Polacy niestety wolą tępą rozrywkę.

ocenił(a) serial na 10
Filip29

dobrze, że spośród nas wszystkich chociaż ty jesteś taki mądry

morgana000

Dzięki. Czasami nie mogę się powstrzymać przed uświadomieniem głupich ludzi.

Filip29

a jak tam bylo z ogladalnoscia breaking bad w Polsce? chyba wyemitowali do konca 1 serie?

no niestety, tak samo bylo w przypadku chociazby modern family. ale najlepsze/gorsze jest to, ze wiekszosc Polakow uwaza, ze ma swietny gust filmowy i na kazdym kroku pisze o "chlamie z USA", podczas gdy w ostatnich latach powstala masa genialnych produkcji.

Allie_

Wyemitowali, ale po kilku tygodniach pokazywali po 2 odcinki dziennie, żeby jak najszybciej skończyć :D
Na drugi sezon się nie zanosi.

ocenił(a) serial na 8
Filip29

Dobrze powiedziane, a smutna prawda jest taka że dobre polskie seriale można wyliczyć na palcach jednej ręki.

morgana000

Może i byś lepiej zarządzał, ale o 20-22 byś nie puścił. Serial zaklasyfikowano jako "dla dorosłych", więc TVP może transmitować ten serial dopiero po 23. Nie ma się więc co gorączkować. Prawo prawem, ale niedługo 3 seria (już tylko miesiąc).

ocenił(a) serial na 10
gerdi1

W porównaniu do Amerykańskiej wersji the walking dead jest skrócona praktycznie o 30 min !! Nie ma co oglądać na TVP . Lepiej kupić na allego lub ktoś jak chce na internecie lub ściągnąć sobie . Nie polecam oglądać na TVP !!! Za dużo szczegółów usunięto

ocenił(a) serial na 6
ZakkWylde4

To oni to cenzurują jeszcze?

ocenił(a) serial na 5
ZakkWylde4

Masz racje, okroili odcinek o 1/4 scen do tego tłumaczenie nie za bardzo przypadło mi do gustu "szwendy"

ocenił(a) serial na 4
ZakkWylde4

Coś Ci się o dużo, za dużo pomyliło. Pierwszy odcinek pierwszego sezonu powstał w dwóch wersjach, jednak 60 minutowa, druga 45 minutowa, więc różnica wynosi jedynie 15 min. Każda stacja ma do wyboru jaki rodzaj chce wykupić np. Fox w USA wykupił prawa do pierwszej opcji, a polski odpowiedni do drugiej. TVP również poszło w stronę drugiej opcji. Dużych rozbieżności między wersjami nie ma. Usunięto kilka dialogów i na tym koniec. Miałem możliwość zobaczenia i jednej i drugiej opcji.

Natomiast o 30 min został skrócony pierwszy odcinek drugiego sezonu, jednak ta sytuacja wynikła już z winy Darabonta jak i stacji AMC. Ten chciał zmienić materiał, a stacja natomiast nie wyraziła na to zgody. Później poszedł łańcuszek w postaci zwolnienia FD itd, oraz całkowicie zrezygnowano z pierwotnych sekwencji.

Co do samego TVP, to oglądałem Days Gone By i powiem Wam szczerze, że dużych minusów nie ma. Jedynie co rzuca się w oczy to koszmarne tłumaczenie np. zamiast Szwędacze to Szwędy. Podczas oglądania było jedno wielkie WTF :D

gerdi1

TVP puszczało Dynastię Tudorów mocno po północy i to... z niedzieli na poniedziałek, dlatego też pora emisji TWD nie jest dla mnie jakaś rażąca. Mogli jedynie godzinkę wcześniej, ale jeśli chodzi o dzień, to tylko piątek lub sobota, więc jest OK.

ocenił(a) serial na 10
gerdi1

Mam pierwszy sezon na DVD i pierwszy odcinek trwa dokładnie 1:07 a następne po 45 minuty każdy . A z tego co widziałem to tvp puściło TWD jakoś 5 minut po 24 a mieli puścić o 23.55 i skończyli 24.40

ocenił(a) serial na 9
ZakkWylde4

A kolejny odcinek będzie o pięknej godzinie 01.25 (!!!) W sobotę, bo w piątek znika z anteny.

Brawo TVP! Nic tylko spałować!

ocenił(a) serial na 6
PIOTREKPK19

Jak na sobotę to i tak późno.
Mam nadzieję tylko że go nie zdejmą po 3 odcinkach..

PIOTREKPK19

Ekhem, ja widzę następny odcinek w sobotę o 23:25 (więc dogodniej niż pierwszy, pół godziny wcześniej).

ocenił(a) serial na 9
Lukop

Mój błąd. Nie wiem czemu, po kliknięciu na sobotę, przeskoczyło na piątek. Trzeci odcinek w sobotę o 23.20.

ocenił(a) serial na 8
ZakkWylde4

Masakra jakaś, to samo było z Herosami, pierwszy sezon był spoko, w czwartki o 20:20 po 2 odcniki, ale drugi i trzeci już o 23:40. TVP ssie.

ocenił(a) serial na 10
gerdi1

niby 23:55, no ale kto śpi o tej porze w sobotę? proszę Cię, oglądałem i jak na razie duży plus za serial.