Znalazłam spoilery z 12 odcinka ''Better Angels''. Nie wiem ile z nich jest prawdziwych.
W skrócie ma być tak:
- Po pogrzebie Rick stwierdzi, że nie zabiją Randalla, że zrobią tak jak chciał zrobić Dale.
- Carl przyzna się Shane'owi do kradzieży broni Daryla
- Shane powie Rickowi o Carlu. Podczas rozmowy Ricka z Carlem wymknie się do stodoły, okłamie Randalla że chce dołączyć do ich grupy. Pójdą do lasu gdzie Shane zabije Randalla, umaże się jego krwią i skłamie reszcie grupy, że Randall go zaatakował i uciekł.
- Rick & Shane oraz Daryl&Glenn pójdą do lasu szukać Randalla. Druga grupa znajdą Randalla-szwendacza i zabiją go. Daryl domyśli się prawdy o jego śmierci.
Shane wywiedzie gdzieś Ricka, który przyzna mu, że wie , że Shane chce go teraz zabić. Wywiążę się z tego rozmowa, w efekcie Rick zabije Shane'a. Zjawi się Carl.
Na samym końcu odcinka z lasu wyjdzie horda szwendaczy która skieruje się na farmę Hershela.
+
Tak naprawdę wszystko zaczęło się na końcu 9 odcinka – kiedy to Lori próbowała namówić Ricka by uważał na Shane’a, ponieważ jest niebezpieczny, niezrównoważony i prawdopodobnie zabił Otisa. Ale tu się nie kończy jej rola. Kiedy widzi, że Rick nie reaguje na jej ostrzeżenia to bierze sprawy w swoje „ręce”.
Lori sugeruje Shane’owi, że gdyby nie było Ricka (gdyby nie odnalazł swojej rodziny), to oni dalej mogliby być razem. To powoduje, że Shane znów (zmieszany całą sytuacją) zmienia zdanie i postanawia zabić Ricka. W tym czasie ostrzega ona swojego męża o zamiarach Shane’a, ale nie wierzy on jej (w końcu uważa, że pogodzili się z Shanem).
Shane zwabia Ricka na obrzeża lasu i tam rozgrywa się długa rozmowa, z której wraca tylko jeden z nich. Nie trudno zgadnąć który, prawda?
Shane ginie z ręki Ricka, ale powraca jako szwędacz i nie został przemieniony przez żadnego z zombie, stało się to w inny sposób po prostu jak już powiedział lekarz z centrum badań " you ale all infected " czyli więc wszyscy są zarażeni i nie potrzeba ugryzienia lub zadrapania by stać się zombie.
Jesteś może użytkownikiem forum thewalkingdead.cba.pl ? Ponieważ spoilery dotyczące 12 odcinka skopiowałeś żywcem z mojej wypowiedzi z forum xD
Co do samego odcinka:
Shane ma u mnie ogromnego minusa za zabicie,a raczej - zamordowanie Randalla. Jestem ciekawa jak potoczy się sprawa z tą hordą zombie, czy zdążą jej uciec czy zabije kolejnych bohaterów.
tak, przyznaje się ;- ) ale zrobiłem to tylko dlatego żeby inni dowiedzieli się o tych wszystkich spoilerach które podałaś i mam nadzieje że nie posądzisz mnie o prawa autorskie do twojego wpisu : D
no to spoko ;- ) nie jestem tam zarejestrowany ale mam zamiar się zarejestrować : D
Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę z tego, że w USA jest różnica czasu.
Więc rano w niedzielę raczej nie będzie. Może pod wieczór.