PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 179 tys. ocen
7,8 10 1 178572
6,6 29 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

mały niepotwierdzony spoiler.

Carol i T-dog przetrwali. Hershel Glenn i Maggie także. Daryl uratował Carol. Szwędacze zajmują całą farme dlatego grupa musi uciekać. Na końcu odcinka pojawia się Michonne która przenosi się w inne miejsce czyli więziania a razem z nią cała grupa. Prawdopodobnie Andrea ginie w tym odcinku.

ocenił(a) serial na 7
lubiekakao

Beth, Patricia i Jimmy jak najbardziej w odstawkę. Od samego początku było wiadomo że padną. Ich role nic nie wnoszą. A Andrea niech żyje jak najdłużej. Ze wszystkich bab ma akurat wyjątkową rolę. W sumie Carol też mogłaby w niedalekiej przyszłości zostać zeżarta. Trochę taki smęcący babsztyl.

RedonPL

Fakt, od razu było wiadomo, że trójka randomów padnie prędzej, czy później. Daryl ratuje Carol... Blech, wolałbym żeby ją zeżarli. Szkoda, że nigdy nie zobaczymy jak Lori, czy Carl zginą w stylu Otisa. Do zeżarcia może pójdzie jeszcze Hershel, w końcu "TO MOJA FARMA" :> Andrea pewnie przeżyje, bo dramatycznej ucieczce.

ocenił(a) serial na 8
lubiekakao

Kim jest ta cała Michonne? Jest to może jakaś postać z komiksu? Wiadomo coś więcej na jej temat?

dragon_33

Największa badass madafaka w całym świecie Walking Dead. :)

ocenił(a) serial na 9
naza

buahahaha no nie przesaaaaaadzaj ;)
laska jest dobre w obsłudze miecza, spokojnie sama daje sobie radę tak samo z zombiakami, jak i z frajerami zyjącymi
ale ona ma coś nie tak pod kopułą jak tak nawija sama do siebie ;)

ocenił(a) serial na 7
fnh81

A kto tam pozostał normalny co?

ocenił(a) serial na 9
Dealric

no ale od poczatku Michonne nawijała sama z sobą, nie wiem jak tam z nia dalej, bo jeszcze nie doczytałam ;)

żeby nie było jak dla mnie jej postac jest jak najbadziej na wielki plus :)

ocenił(a) serial na 10
Dealric

Spoiler - pozniej wszyscy bohaterowie cierpia na problemy psychiczne , najnormalniejszy z nich wszystkich pozostał chyba tylko Glenn
Maggie - proba samobojcza
Andrea - dwie wielkie blizny na twarzy , depresja po stracie Dala, wielu zabitych ludzi.
Carl - bez oka , po kilku zabojstwach i probie zgwalcenia go
Rick - strata zony , dziecka , reki ,przyjaciol , wieeelu zamordowanych ludzi
Michonne - po torturach , zgwalceniu , stracie kilku bliskich mezczyzn , rodziny , wiele zabojstwach.

ocenił(a) serial na 7
andrzejos87

Raczej myślałem o:
Morgan - wychowywał własne zombie dziecko.
Rick - rozmawia przez telefon ze zmarłą żoną.
Carl - obecnie mały socjopata chyba najmniej zdrowa psychicznie postać.

ocenił(a) serial na 9
Dealric

jaki Morgan?

ocenił(a) serial na 7
fnh81

Murzyn z początku.

ocenił(a) serial na 10
Dealric

Rick pod koniec 3 lub 4 sezonu ma wrócić po Morgana ale dowie się że syn Morgana stał się zombie a chwile później sam Morgan zostanie zabity przez zombie.

ocenił(a) serial na 9
lubiekakao

aha no to już czaje ;)

a ten Phillipe czy Gubernator tez miał córkę zombie - dla mnie to był freak komiksu :o

ocenił(a) serial na 10
lubiekakao

jaka chwile pozniej ?
Morgan zyje dosyc dlugo od czasu , az go odnajda..

ocenił(a) serial na 7
lubiekakao

3-4 sezonu? Jeśli dalej będzie trzymana ta konwencja to raczej Morgan by wrócił koło 5-6 sezonu;]
Sam gubernator ma się pojawić dopiero na sam koniec sezonu 3 i być głównym antagonistą 4 sezonu, więc dopiero w 5 pojawi się Abraham.

ocenił(a) serial na 10
Dealric

Nie sądzę by zginął Daryl, zauważcie, że tak samo jak T-Dog jest postacią, której nie było w komiksie, i obaj przetrwali aż do teraz, jak narazie jedyną różnicą pod względem śmierci jest to że zgineła Sophia, a nie jej matka. Tak więc podejrzewam, że ich nie uśmiercą. Z farmy przeżyje pewnie Maggie i Hershel, Maggie bo przeżyła w komiksie, Hershel moim zdaniem wzbudza sporą sympatie widzów, ale Billy i tamte dwie panienki napewną pójdą na odstrzał w tym epizodzie, chociaż ta blondi nawet coś ostatnio powiedziała, reszta pewnie zwieje i uzupełni siły nowymi postaciami. Podejrzewam też, że Rick nie straci ręki, zauważcie, że stracił ją Marle, którego też nie było w komiksie, podejrzewam więc, że jakoś się dogadają i dołączy do ekipy, żeby mieli jednego bezrękowego.

ocenił(a) serial na 7
barry8500

Przecież Carol też umiera później w komiksie dopiero.
Poza tym my już WIEMY kto umrze w finale.

ocenił(a) serial na 10
Dealric

Ja wiem lepiej bo mam spoiler z nowej zelandii, ten hiszpański w który wierzycie to fake rozesłany po sieci przez rosjan.

ocenił(a) serial na 4
barry8500

To co napisałeś jest wiadome już od poniedziałku więc nie wywyższaj się faktem, że masz spoiler z Nowe Zelandii (tak nawiasem to z dużej liter).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
barry8500

Billy przezyje - w komiksie w wiezieniu hershel miał 4 dzieci ;)

ocenił(a) serial na 4
fnh81

Raczej Jimmy :) I czy przeżyje to raczej wątpliwa sprawa. Ilość dzieci Hershela jest w serialu ograniczona do zaledwie trójki. Większość jego pociech ginie na farmie więc czy Beth i Jimmy przetrwają? Mi się wydaje, że nie.

ocenił(a) serial na 10
tomb2525

Ale w serialu Jimmy nie jest synem Heshela, tylko byłym chłopakiem Beth, ich sąsiadem.

ocenił(a) serial na 4
barry8500

Możliwe, że coś przeoczyłem.

ocenił(a) serial na 9
barry8500

aha przeciez to Billy był synem Hershela :D
nie zaden Jimmy - to ja tez obstawiam, że on zginie

ocenił(a) serial na 10
fnh81

Problem jest taki, że w komiksie był Billy, którego w serialu nie ma. Chłopak w kapeluszu to Jimmy, którego z kolei nie było w komiksie. Zamiast siedmiorga dzieci ma czworo. Shawn i Lacey zgineli. Ma Maggie i Beth, której nie było w komiksie. Arnold, Billie, Rachel i Susie nie istnieją.

ocenił(a) serial na 9
barry8500

wiem wiem, dlatego pewnie go usmiercą, chyba ze sie chłopak rozkreci dalej, ale nie wiem
przeciez on łącznie był ze trzy minuty na ekranie do tej pory

ocenił(a) serial na 9
barry8500

a co do tych dzieci Hershela to jest Maggie, Billy, ta gruba i dwie te małe dziewczynki i syn który zmarł wczesniej i kto jeszcze?

ocenił(a) serial na 7
fnh81

Zginie Billy i Beth/Patricia. Skoro to jest potwierdzone to jaki ma sens słuchać czyichś pseudo spoilerów z nowej zelandii? W ogóle czemu stamtąd...

ocenił(a) serial na 9
Dealric

heheh no bo ruski kłamią :D
Patricia chyba przezyje - wydaje mi sie ze jej postac bedzie podobna do komiksowej

ocenił(a) serial na 10
fnh81

zginie.

ocenił(a) serial na 10
lubiekakao

Ciekawe czy jakbym napisał, że mam przecieki z Watykanu to też ktośby to łyknął a w dodatku podjął na ten temat krytyczną dyskusję tak jak przed chwilą.

ocenił(a) serial na 10
barry8500

nie.

ocenił(a) serial na 10
lubiekakao

Wiesz,że tak.

ocenił(a) serial na 10
Dealric

nie wiadomo czy będzie 5 sezon tylko wiadomo jest że ma powstać 3 i jeszcze 4 sezon i na tym ma się skończyć a śmierć Morgana ma być szybka bo jest on zbędną postacią w tym serialu i nie mam być rozciągnięcia jego historii. O tym czytałem i tak słyszałem..

ocenił(a) serial na 7
lubiekakao

Wiem, wiem, że planów nie ma. Ja mówię o tym jak to czasowo się rozciąga.

ocenił(a) serial na 10
Dealric

zobaczymy jak to będzie ale mam nadzieje tylko że w 3 sezonie będzie mniej nudnych scen z Lori w roli głównej.

ocenił(a) serial na 4
lubiekakao

Oglądam gify z nowego odcinka i ogółem czytam wrażenia fandomu na tumblr i... LUDU! JEST MICHONNE! My baby <3

ocenił(a) serial na 10
Badly

właśnie skończyłem oglądać odcinek i przyznam że Michonne miała dobre wejście : D