PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177594
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Czyta ktoś na bieżąco?
Ostatni epizod był niesamowity.

użytkownik usunięty
qartek

Spoilery

Tak był niesamowity, zastanawiam się czy Maggie nie będzie obwiniać Ricka za to co się stało. Szkoda tez Abrahama - naprawdę fajna postać.

Pewnie będzie, choć mam nadzieję, że Kirkland nie pójdzie tą drogą.

ocenił(a) serial na 5
qartek

Kto?

BeeBee61

Kirkman, mój błąd.

ocenił(a) serial na 5
qartek

Aaa, spoko. Myślałam, że to jakaś postać z komiksu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
qartek

Jubileuszowy setny odcinek jest niesamowity. Najpierw poległ Abraham który wydawał się nieśmiertelny (w sensie że zostanie do końca), a teraz jeszcze postać którą chyba wszyscy uwielbiali i która była z nami od początku. Mocne. Nie spodziewałem się tego. W wakacje jeszcze dostaniemy dwa odcinki, a potem pewnie przerwa? Strasznie jestem ciekaw jaki będzie plan Ricka i czy szybko uda się pokonać Negana. Chyba sobie kupię ten 100 numer na pamiątkę, widziałem że wyszedł z różnymi fajnymi okładkami do wyboru.

chester80

Mi się setny odcinek niestety nie spodobał. Przyczyna? Wydaje mi się, że Kirkman i spółka za bardzo napompowali balon, zapowiadając wcześniej, że będzie to jeden z najkrwawszych i najbrutalniejszych zeszytów, tymczasem 75% zawartości było gadaniem Negana, zresztą nie wnoszącym wiele do tematu, chyba każdy od początku spodziewał się, że będzie z niego kawał kryminalisty. Pewnie spory udział w moim rozczarowaniu miało też to, że spodziewałem się nie wiadomo czego czytając kolejne możliwe scenariusze dotyczące fabuły i za dużo oczekiwałem. W każdym razie śmierć Azjaty nie wywarła na mnie dużego wrażenia, nigdy raczej nie przepadałem za tą postacią, chociaż jest od początku i nie jest mi jej szczególnie żal. A komiks czytam od początku i jestem ogromnym fanem całej serii. Zobaczymy co twórcy będą mieli do zaoferowania w następnych zeszytach, mam nadzieję, że mimo tego co stało się ostatnio, wydarzy się jeszcze coś ciekawszego, dla mnie setny zeszyt to w każdym razie spore rozczarowanie :)

ocenił(a) serial na 7
kubens

Częściowo podzielam zdanie. Też za Glennem nie przepadałem zbytnio. Niby jedna z najbardziej użytecznych osób w grupie, ale tak na prawdę to mokra pipa która kilka razy próbowała uciekać od przyjaciół (ostatecznie nieskutecznie :) ). Podejrzewałem że ekipa Negana to nie będą pierwsze z brzegu leszcze, ale nawet ja byłem zaskoczony ich ilością. Ale bym się śmiał gdyby ostatecznie Rick ubił Negana i przejął reszte jego ekipy, to by było dość Kirkmanowskie. Byłby potencjał nawet na oczyszczenie Waszyngtonu, zwłaszcza jeśli Eugene rzeczywiście ogarnie wytwarzanie amunicji. Z tego co widać, zapasy z przed DayZ są już na niezłym wyczerpaniu, więc każdy nabój będzie warty skrzynki żarcia.
No i Rip Abraham, to był kozak, poza Carlem i Michonne chyba jedyny przystosowany w 100% do obecnego świata... No dobra, Carl jeszcze nad tym pracuje, ale z grupy jest w pierwszej trójce, choć tatuś wreszcie go dogania.