Serial miał swoje wzloty i upadki jednak ostatni odcinek zapowiada się REWELACYJNIE :))) Już się nie mogę doczekać. A tutaj nowe promo
http://www.youtube.com/watch?v=Pp3HkS-Nu_U&feature=related
Ojeeeej, ależ nas poczęstują! Przez 12 odcinków łącznie pojawiło się może w pobliżu farmy z 20 zombiaków, a tu proszę jak nadrobią straty!
Idąc tokiem komiksu początkowo przy farmie też mało zombie się pojawiało, jednak z biegiem czasu ich ilość się zwiększyła lecz nie do wielkości prawie 300 (albo i więcej) naraz :D
Kurczę, w sumie nie wiem czy już teraz ma to sens, ale muszę znaleźć i przeczytać komiks, w końcu będę miała porównanie. W chwili obecnej piszę o serialu jako osobnej produkcji i tylko na forum czytam komentarze znawców obu dzieł :)
Powiem tak. Między komiksem, a serialem są znaczące różnice (jak w każdym podobnym przypadku). Jednak po lekturze TWD będziesz miała inne podejście do produkcji telewizyjnej i wiele rozwiązań jak i błędów, które początkowo Cię raziły nie będą aż tak widoczne. Poza tym jeżeli jesteś fanem zombie i postapokaliptycznych klimatów komiks w sam raz dla Ciebie. Idealny, jeżeli chcemy się zrelaksować po ciężkim dniu (nie wymaga zbyt dużego wysiłku umysłowego, prosta historia i tyle jednak sprawia niewyobrażalną frajdę zarówno dla młodszych jak i starszych czytelników)
I możesz mi wierzyć, że jest sens. Komiks ma już 94 zeszyty a serial zatrzymał się gdzieś w granicach 10-15 o ile dobrze pamiętam.
Już znalazłam, poćwiczę sobie angielski przy okazji :) Bardzo lubię postapo i apokalipsę w każdym wydaniu :). Zastanawiam się dlaczego ja na ten komiks nie trafiłam wcześniej skoro wydawany jest od 2003 :/ Gdzie ja byłam, no gdzie.
Osobiście o komiksie dowiedziałem się przy okazji końca pierwszego sezonu. Początkowo myślałem, że wyszło z jakieś 40 zeszytów a ku mojemu zaskoczeniu, jest ich już 94 i nadal będzie wydawany przez nieokreśloną ilość czasu. Można więc wnioskować, że serial będzie miał dobre 5 albo nawet i więcej sezonów (już zapowiedziany 4 mimo tego, że produkcja 3 jeszcze nie ruszyła)
Bardzo się cieszę :) takie seriale powinny nie schodzić z anteny ;) (oczywiście mam nadzieję, że będą sobie radzić z kolejnymi sezonami równie dobrze :) ) Ilość zeszytów też mnie przeraziła, nie spodziewałam się, że mam aż tyle do nadrobienia :)