czy ktos wie dlaczego w sezonie 2 brakuje kilku motywow ze zwiastuna ?
http://www.youtube.com/watch?v=1OZ0mu8Ey6A
- mam na mysli poczatkowa scene w trailerze jak shane ucieka w miescie od brzydali, potem jest jeszcze scenka walki z brzydalami w jakichs ruinach... naturalnie w serialu tego nie ma. kto wie o co kaman?
też sie nad tym zastanawiałem, ale kiedyś zauważyłem to w innych filmach, że po prostu zwiastuny robi sie osobno i są w nich sceny nie zawarte w filmach, lub wycięte, to o czym piszesz sugerowało mi że Shane odszedł od grupy i go dopadły, a jak wiemy odpalił go Rick:)
nom... widzisz, mi sie wydawalo jak zaczynalem ogladac 2 serie, po tym zwiastunie, ze ta padaka to bedzie wielki final, ale dzisiaj obejrzalem go ponownie i doszedlem do wniosku ze cokowiek to bylo (a wygladalo smacznie) to musialo sie wydarzyc w pierwszych odcinkach 2 sezonu, poniewarz Shane mial jeszcze swoja kozacka fryzure. na necie naturalnie niczego nie znalazlem. co do socjopaty... szkoda ze juz zginal, w 2 serii byl dla mnie najbarwniejsza z postaci. (zaraz po Lori >.< )
oglądałem wszystkie odcinki i nie było tego motywu z zwiastuna w żadnym z odcinków
znalazlem cos odnosnie tej walki z brzydalami. to mialo byc w 1odcinku 2 serii. rick i jego owieczki mieli wrucic do Vatos po Guillermo i jego ludzi, ale prawdopodobnie sie spuznili. a zabraklo tego w serialu bo dla producentow sie to nie spodobalo i zmienili rezysera... hollywood.
Z tego co pisali w necie w stanach wypuszczony został pierwszy odcinek o długości 1h 30 min. W Polsce wszedł okrojony więc to może być powodem braku tych scen. Ciągle szukam tego epizodu w całości ale jakoś nie mogę znaleźć.
tak na pewno bylo w 1 serii. orginal trwal ponad 60m a polska wersja miala jakies 45m. tutaj cos im sie niepodobalo bo i ja szukalem tych usunietych scen, a niczego nieznalazlem. moze g3je z zza oceanu wzuca to jako dodatek do wydania DvD
w maju bodajze...
Pierwszy odcinek mial trwac dluzej tak jak premierowy odcinek pierwszego sezonu. Wyciete sceny sa z akcji, kiedy grupa udala sie tak jak ktos wspomnial po Guillermo i jego paczke (prawdopodobnie zby sie u nich schronic i polaczyc sily), ale po zwolnieniu Darabonta, nowy rezyser mial inna wizje i zostalo to ostatecznie pominiete. Mielmy nadzieje ze ten material kiedys wycieknie albo zostanie dolaczony jako dodatek do DVD ;)