Sluchajcie, o co codzi z tym więzieniem? Jakies ważane akcje sie tam rozgrywają ? Ogladam serial od początku, ale nie czytalam komiksu i strasznie mnie zaintrygowaliscie wypowiedziami o gubernatorze i więzieniu ...
nie napiszę Ci wszystkiego, ale napiszę tylko to co zapamiętałam. więc Rick się tam próbował zasiedlić. na miejscu okazało się, że jest tam trójka więźniów. jeden z nich okazał się mordercą. nikt go o to nie podejrzewał, bo on on utrzymywał, że siedzi za oszustwa podatkowe. za to morderstwo w więzieniu został oskarżony taki jeden murzyn, który właśnie siedział za morderstwo swojej żony i został on zamknięty w celi, wkurzył się niesamowicie i kazał swojemu kumplowi (nie temu mordercy, temu drugiemu) lecieć po broń. co do poznania gubernatora, to w jakiś sposób Rick, Michonne i chyba Glenn dotarli o gubernatora. zaprowadzili ich tam ludzie gubernatora. na początku nawet chyba gubernator próbował być miły, ale później jakoś Rick stracił przez niego rękę chyba, później uwięziono Michonne i Glenna. Michonne została zgwałcona przez gubernatora. jakoś się uwolnili. a w więzieniu doszło do awantury i Rick wykorzystując to, że nastąpił atak zombie zastrzelił tego murzyna. Michonne zemściła się na gubernatorze za to co jej zrobił, torturując go w wyjątkowo okrutny sposób. później nastąpił atak gubernatora, w wyniku czego Rick z ekipą musieli uciekać, a Lori z małym dzieckiem została zabita przez kobietę, która później zrozumiała kim tak naprawdę jest gubernator. jeszcze z tych ciekawych rzeczy to dwie zakochane w sobie osoby chciały popełnić samobójstwo. ojciec jednej z nich (dziewczyny, już zabitej) zabił jej chłopaka. Rick wszystko widział i powiedział, że będzie siedzieć cicho. co moim zdaniem było ogromnym błędem. ile w końcu można brać na swoje barki? mam nadzieję, że nic mi się nie pomyliło.
DUŻO SPOILERÓW! Troszeczkę ci się (jednak) pomyliło {i dopowiedziałem coś tam jeszcze} : W więzieniu było 4 więźniów (ten 4 potem zaprzyjaźnił się z grupą Ricka) .Poznali Gubernatora wtedy gdy Rick i Glenn poszli po benzynę i zauważyli spadający helikopter (potem okazało się że pilota itp ktoś już zabrał więc Rick i reszta pojechali do najbliższego miasta w którym urzędował Gubernator.Philipe (Gubernator) odcioł rękę Rickowi za to że ten nie chciał powiedzieć gdzie aktualnie mieszkają (w więzieniu).Uciekli z miasta przy pomocy jednego ze strażników (zabrali ze sobą dodatkowo lekarza,lekarkę [to ona potem została zmuszona do zabicia Lori] i strażnika [Michonne pomogła im uciec a potem wróciła po Gubernatora] Pomoc w ucieczce przez strażnika była planem Gubernatora (strażnik nie pamiętam imienia) uciekł by powiedzieć gdzie oni "mieszkają' ale Rick się o tym dowiedział i go dopadł po drodze.Rick i jego grupa bali się że Philipe i ludzie z miasteczka mogą zaatakować ich w więzieniu więc postanowili się dozbroić i skorzystali z miejsca w którym dozbrajał się Philipe {to była jakaś baza wojskowa czy coś} i oni ją wysadzili Gubernator się wkurzył i zaatakował ich rozwalił siatki itp ... Lepiej by było jak byś przeczytała komiks (jest dużo lepszy od serialu) jak nie interesuje cię on cały to wydarzenia z Guberatorem zaczynają się od 5 tomu (gdzieś do 8) a do więzienia trafiają w 3 tomie.Jak coś to sorki za błędy.
Oczywiscie ze interesuje mnie komiks, ale nie mam niestety... gdzieś na necie chciałam pobrac ale pokazywało że pliki zostały usuniete :(
A na którym poziomie tomu komisku teraz my jesteśmy z serialem ???
A wogóle to dzięki za tak obszerną odpowiedź :)
mam jakieś zeszyty na dysku. mam Ci je udostępnić? wrzucę ja na 4 shared, czy na coś innego, tylko to trochę potrwa.
Jak ja ostatnio szukałem to jeszcze były (ale teraz zamierzam kupić komiksy).Teraz jesteśmy ok 2 tomu(może jeszcze w 1 tomie) nie pamiętam dokładnie.Gubernator ma się w serialu pojawić dopiero w 3 sezone ... ale możliwe że już w 2 trafią do więzienia bo ma się pojawić postać Tyreese.
Słuchaj, jak chcesz to wrzuć na 4 shared, ale jak nie masz czasu to ok... nie napinam się na to za bardzo :) Po prostu chętnie bym przy okazji poczytała .... A powiesz mi na którym poziomie tomu komisku teraz my jesteśmy z serialem ???
odineii123 Ci tak mniej więcej odpowiedział. ja nie mam pojęcia jak to jest dokładnie z tym poziomem komiksu.
Luizka bez urazy ale jesteś głupia? Ja i Odineii już Ci napisaliśmy odpowiedź na to pytanie a tu i tak bezmyślność...
Każdy sezon serialu odpowiada jednemu tomowi komiksu, ale i tak musiałabyś zacząć od zera, bo różnice są nieco zbyt wielkie.