Niestety, serial nie do końca spełnia oczekiwania. Komiks jest o niebo lepszy: bardziej wielowymiarowe postacie, bardziej realistyczny i dramatyczny. Nie rozumiem dlaczego scenariusz odchodzi w pewnym momencie od dzieła Kirkmana. No ale jest jak jest, czekam na sezon 2 z nadzieją poprawy jakości.
Mam nadzieję, że wrócą z serialem na właściwe tory, a to, co pokazali, to był tylko taki wybryk scenarzysty. Jeszcze wszystko jest do naprawienia, mam nadzieję, że nie schrzanią dobrze zapowiadającego się serialu jakimiś chorymi pomysłami.
Serial miał gigant potencjał. Najlepszy był pierwszy odcinek a potem już coraz gorzej. Dziwne jest to ,że całością stoi koleś od "Skazani na Shawshank" . Serial ma ogromny potencjał - więc mam nadzieję ,że drugi sezon będzie dużo lepszy.
A ja jakoś nie wierze, żeby drugi sezon był lepszy. Jak AMC obniża budżet o ćwierć miliona na odcinek, to chyba nie rokuje za dobrze dla tej serii?...:/
Ano nie, ale juz nie raz bywalo, ze nie kasa robila swietne filmy a pomysl. Moze i tym razem bedzie tak. Moze te cwierc miliona to byla gaża tego nieudanego scenarzysty ? ;)
hehe;) AMC to nie Disney Pictures, tylko kablówka i u nich takie cięcia budżetu są znaczące. Serial stracił reżysera (Franka Darabonta), a co do scenarzystów, to jak chyba jeszcze trwała emisja pierwszego sezonu, to juz poszła plotka, ze Hurd wywaliła wszystkich scenarzystów na pysk. Ona sama mówiła wtedy, że to nieprawda, ze to ktos tam sam sie zwolnił. No w każdym razie ja sie juz w tym troche pogubiłem i jakos tak nie wierzę, ze drugi sezon bedzie lepszy, bo za duzo tam zamieszania cosik. Obym sie mylił, bo kocham zombiaki i też czekam na emisje nowych odcinków. Jeśli tylko nie będzie gorzej, to ja i tak będę zadowolony...;)