Zwiastun z Comic-Con'u, raczej długi (4:11) więc sporo zdradza..
https://www.youtube.com/watch?v=wrEWDjIk4aw
Sieka niezła, ale pewnie to sceny z kilku odcinków więc ma się wrażenie że będzie sporo akcji.
Zastanawia mnie tylko, czy w 1:11 ginie Tara czy tylko jakaś "no name" z wioski.
Już widzę te fale komentarzy na forum, że Morgan to p*zdeczka i kretyn, bo nie podoba mu się zabijanie ludzi. :) W komiksie Morgan trafił do Aleksandrii w innych okolicznościach, więc scenarzyści będą tu mieli pole do popisu. Zresztą po tym zwiastunie widać, że serialowy Rick umacnia swoją przewagę nad komiksowym (moim zdaniem), który jest w porównaniu do niego trochę nijaki - ale pewnie niemała w tym zasługa Andrew Lincolna.
Nawiasem mówiąc, niedawno skończyłem wreszcie BB, potem rzuciłem okiem na forum i doszedłem do wniosku, że tamtejsi bohaterowie mają sporo szczęścia, że nie grają w TWD, bo strasznie oberwałoby im się za ich działania i inne "idiotyzmy".
Mnie tam byłoby miło zobaczyć Morgana w takiej roli niż komiksowej. Nie martw się, jeżeli uważasz tak samo... To będę atakował niemilców, których Morguś będzie tak irytował, że wyplują z siebie wszystkie niespożyte soki hejtu i nerwicy a'la ból dupy. ;)
Oryginalny Morgan był w Aleksandrii właściwie statystą, strasznie melancholijnym typem z jeszcze bardziej przygnębiającą sceną śmierci. Mnie nie przeszkadzają delikatne odstępstwa od komiksu (ostatnio wkurzyło mnie tylko zmienienie płci Douglasowi i zmienienie na siłę imienia paru postaciom, m.in. Holly => Francine), w końcu to adaptacja, a nie ekranizacja; a postawienie Morgana w opozycji do Ricka jakoś bardziej pasuje mi do jego charakteru. Powiększenie roli Aarona okazało się moim zdaniem strzałem w dziesiątkę. W dodatku z trailera wynika też, że Deanna również będzie jakby nieco żywsza (Douglas po śmierci żony zamknął się w sobie i oddał dowództwo Rickowi). Ciekawe, co z tego wyniknie.
Ja z odmiennymi zdaniami innych użytkowników nie mam najmniejszego problemu, lubię dyskutować. Piję tylko do tego, że takie "idiotyzmy" i "debilne zachowania postaci", które w większości da się bardzo łatwo wytłumaczyć (ewidentnie dziwnych scen takich jak z furgonetką na moście jest mimo wszystko niewiele), da się znaleźć we właściwie każdym popularnym serialu, a mimo to chyba tylko tutaj przykłada się do tego tak dużą wagę i uzależnia od tego wystawioną ocenę.
W 2:40 widać Heatha. :) Poza tym kilka nowych twarzy, mam nadzieję, że nikogo ważnego nie pominą. Słyszałem o jakimś Carterze (to ten gość z 1:07), ale nie wiem, czy to autorska postać AMC, czy kogoś z oryginału przechrzcili.
Link niedostępny w naszym kraju na mocy praw autorskich..... Da się to jakoś obejść? Bo chciałabym to zobaczyc