PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177546
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

serial mi się spodobał, ale kto mądry nagrywa 6 odc. i robi roczną przerwę w emisji, z
utęsknieniem czekam na dalsze odc.

marcin0411

podobno maja tak dluga przerwe..z powodu tego ze tworcy nie spodziewali sie ze serial zyska tak ogromna popularnosc ( w USA ) za jedenascie miesiecy drugi sezon bedzie mial 22-24 odcinki ..z owiele wiekszym rozmachem pod wzgledem efektow specalnych itp

xardos4

13 odcinków, nie 22-24.

ocenił(a) serial na 6
marcin0411

Widocznie twórcy serialu nie byli przekonani co do jego ewentualnego sukcesu (który, jak się okazało, ma miejsce) i stąd to zachowawcze nakręcenie, poniekąd "na próbę", raptem 6 odcinków...

ocenił(a) serial na 7
marcin0411

no troche lipa, ale jak maja to jeszcze poprawic to warto poczekac? Ktoś zna mniej wiecej date premiery drugiego sezonu?

ocenił(a) serial na 8
tihomax

październik 2011. mnie się też ta przerwa strasznie nie podoba. człowiek się właśnie zdąży wkręcic a tu taka lipa z tą gigantyczną przerwą :(

marcin0411

to jest jakieś nieporozumienie. kuriozalna informacja jak dla mnie cios w na wtorkowe wieczory

Carrey

no ja obejrzałem te 6 odc. za jednym razem i serial totalnie mnie pochłonął :)

ocenił(a) serial na 10
Carrey

Też we wtorki oglądałem, wtedy napisy wrzucali XP

marcin0411

Przerwa jest tak długa, bo uznali, że najlepiej serial będzie promowany w okresie Halloween ;)
W tym roku w wielu miastach w USA pojawiały się właśnie żywe trupy. W ten sposób to reklamowali.
Jak widać przyniosło to niezłe efekty i w przyszłym roku chcą zrobić to samo, ale pewnie na większą skalę.
Serial świetny, moim zdaniem nietrafiony 6 odcinek. Troszkę mało zombie jak na serial o zombie. Głównie gdzieś sobie chodzą, bez celu. Raczej mało walk, scena w obozowisku świetna. Odcinek w supermarkecie też świetny. Jednak dużo gadania, chętnie zobaczyłbym więcej różnorodnych walk :) No i żeby ci umarli bardziej żywi byli (tak, zdaję sobie sprawę jak to brzmi) :D W sensie walka z nimi momentami wygląda jak walka z manekinami. Czekają żeby dostać w głowę.

ocenił(a) serial na 9
xSzefo

xSzefo - raczej na walki i większą ruchliwość bym nie liczył - chyba, że już znacząco odbiegną od fabuły. Ale powiem, że rzeźni nie powinno brakować, jednak głównie będzie się odgrywała między ludźmi ;)

ocenił(a) serial na 7
marcin0411

Rozumiem, że pierwsze odcinki kręci się w liczbie kilku i puszcza próbnie żeby nie utopić pieniędzy w w 20 odcinkowej produkcji, której nikt nie będzie chciał oglądać, ale ile czasu potrzebowali na reakcje po tym jak okazało się że serial się podoba? Dla mnie logiczne jest, że robisz próbkę, puszczasz na sprawdzenie reakcji, nie podoba się - rezygnujesz, podoba się - włącza ci się motorek i jedziesz z produkcją, a tutaj ew. wygląda to tak jakby od strony technicznej nie byli gotowi do realizacji (kredyty? i czekają na zwrot inwestycji) albo przespali moment gdzieś po 2-3 odcinku gdzie powinni już kręcić kolejne aby były gotowe na czas lub z niewielką przerwą. Po takim czasie, stracą falę zainteresowania i będzie trzeba budować ją od nowa, dla mnie dziwne po prostu.

ocenił(a) serial na 8
Signifer_Gemini

no i właśnie to jest ten największy problem :(

Katherinegol

Seriale zawsze lecą "rok po roku", to, że w tym wypadku było tylko 6 odcinków (a nie 13) oznacza tylko tyle, że czekamy 7 tygodni dłużej niż w zwykłych przypadkach.

ocenił(a) serial na 9
marakeusz

Marakeusz ma rację - wcale na następny sezon nie będzie się czekało dłużej niż w przypadku np. Californication.

ocenił(a) serial na 7
marakeusz

co nie zmienia faktu, że mi się to nie podoba ;)

ocenił(a) serial na 9
Signifer_Gemini

Wydaje mi się, że nikomu z nas to specjalnie nie odpowiada ;D

ocenił(a) serial na 8
DrFaust

jak wyżej :)

ocenił(a) serial na 7
marcin0411

cały serial miał się oryginalnie zamknąć w 6 odcinkach. Ale że okazał się strzałem w dziesiątkę i zwietrzono kasę, postanowiono nagrać nowe sezony. Ale żeby to zrobić, trzeba czasu, niestety.

ocenił(a) serial na 9
keeveek

to chyba twórcy serialu mają takie same mózgi ja te ich zombie.. przecież źródło tego serialu to temat rzeka! 80 zeszytów komiksu, dziesiątki bohaterów, serki stron świetnej fabuły.. i oni to chcieli zmieścić w 6cio odcinkowym serialu? To chyba jakieś nieporozumienie. Jako ekranizacja pierwszego tomu to wyszło średnio, bo trochę dużo rzeczy w nim zmienili. Jednak jeśli chodzi o klimat, charakteryzację, sceny gore - to po prostu najlepsza ekranizacja o zombie od czasu Świtu żywych trupów :D co ciekawe aż się dziwię, że taki serial cieszył się tak wielkim zainteresowaniem w publicznej stacji.

Dla tych co nie mogą się doczekać premiery 2giego sezonu polecam komiks. W sieci znajdzie się nawet 9 tomów po polsku jak się postaracie, każdy tom wydany w Polsce to 6 zeszytów :)

freepick

Masz może te tomy po Polsku, bo ja nie mogę znaleźć?

keeveek

A dlaczego serial miał mieć oryginalnie 6 odcinków? Tej wersji nie słyszałem a interesowałem się projektem długo przed premierą.

ocenił(a) serial na 7
marakeusz

Czytałem o tym bodajże w Filmie. Ten serial miał być eksperymentem i próbą pokazania przez reżysera innego oblicza świata pogrążonego w zombie apokalipsie. Obawiano się jednak, że serial się nie sprzeda, nie przyjmie. Dlatego nakręcono tylko sześć odcinków i z ogłoszeniem drugiego sezonu czekano na wyniki finansowe.

keeveek

Wiadomo, czekali z ogłoszeniem drugiego sezonu, ale zdecydowanie mieli go w planach i nikt nie twierdził, że serial będzie miał 6 odcinków i koniec.

ocenił(a) serial na 8
keeveek

No jakby miał 6 odcinków to by dopiero był bezsens... Mi sie zdaje że twórcy sie bali, tego że serial będzie miał słabą oglądalność, jakby tak rzeczywiście było to po tych 6 byłby koniec i tyle. Teraz jak widzą tam rekord otwarcia i takie tam to zaraz sie za kolejne odcinki zabrali. Rok czekania na kolejny sezon to jest jednak przegięcie i tak jak teraz był rekord oglądalności tak teraz może być zupełnie odwrotnie.

ocenił(a) serial na 9
marcin0411

No tak to jest pieniądz robi pieniądz...heh Serial jak dla mnie super! Czekam na więcej...

ocenił(a) serial na 10
marcin0411

Serial to dla mnie strzał w 10 ! Mam tylko nadzieję że doczekam się drugiego sezonu i będe mógł go spokojnie oglądać w TV Puki co 1 sezon jest nadawany na FOX którego jestem szczęśliwym posiadaczem w raz z N TV

ocenił(a) serial na 7
NHMS80

a jakbym poprosił o wzkazówki gdzie szukac tych tomów po PL to by mi ktos pomógł? :) z gory dzieki i pewnie nie tylko ja będę wdzięczny, pzdr