Z 6 sezonem? Czemu jest tak beznadziejnie wyreżyserowany? Straszna amatorka, kiczowate efekty specjalne, denne, mdłe teksty.
SPOILER!
scena z najnowszego odcinka, gdzie blondyna ginie i te wstawki z wspomnień...no tragedia, kto to reżyserował?
KONIEC SPOILERA
Przecież 1-5 sezony były pod tym względem bardzo dobre, niektóre nawet rewelacyjne. A 6 sezon jakiś oderwany od pozostałch, bez polotu, nowi aktorzy strasznie słabi, sztuczni, wręcz śmieszni momentami.
Póki co epizod 6x9 jest najwyżej ocenianym odcinkiem serialu 9,9
http://www.imdb.com/title/tt4575388/?ref_=tt_eps_rhs_0
Dalej 4x8 z oceną 9,7 oraz 5x1 z oceną 9,6.
Ale co mnie to obchodzi? Jest dobrze oceniany bo miał kilka fajnych scen na które wszyscy czekali. Ja mówię o czymś zupełnie innym. 6 sezon pod względem technicznym zalatuje straszną amatorszczyzną. Twórcy robią idiotów z widzów czy z siebie? Czy po postu już im się nie chce nawet starać żeby to jakoś w miarę wyglądało. Nie jestem specem, ale kiedy widzę taką maniane to mnie nosi
Ty czegoś nie rozumiesz.
Pierwszy sezon miał najwyższy budżet, kiedy serial robił Darabont.
Gość miał świetną wizję na 2 sezon, połączyć wydarzenia z farmy i więzienia,
dać rozmach, a twórcy go zwolnili, bo stwierdzili, że budżet powinien być nie wyższy niż w 1 sezonie średnio przeliczając na odcinek, a znacznie niższy :) 2 i 3 sezon każdy widział, że miał mały budżet.
w 4,5,6 sezonie nadal jest mały budżet. Wielu nie może odżałować skąpstwa AMC i
po stokroć wolałoby, aby ten serial robiło HBO na poziomie porównywalnym do Gry o tron czyli
średnio 6-7 mln na odcinek, a nie w okolicach 2,5 mln miliona.
E tam, nie ma aż takiej różnicy między ostatnimi sezonami. Wcale nie widzę przepaści pomiędzy np 5 a 6 sezonem. Efekty jak zwykle, mdłe teksty - TWD z tego słynie, było się przyzwyczaić :D
Chyba ci się na mózg rzuciło, efekty z każdym sezonem są coraz lepsze. Charakteryzacja zombiaków, coraz więcej prawdziwej krwi zamiast komputerowej, coraz większe scenografie. Scena ze śmiercią blondyny i wspomnieniami - tak się montuje takie sceny, geniuszu.
Na mózg to tobie się co najwyżej rzuciło. Trochę grzeczniej kolego, bo ja założyłam temat żeby podyskutować, wiec na chu.j mnie atakujesz. "tak się montuje takie sceny," no raczej nie, GENIUSZU