PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177555
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

gdzieś czytałam ze weterynarz trzyma coś w szopie ktoś coś wie? na forum się nie doszukałam info na ten temat wiec pytam tutaj:) dzięki za odpowiedz

spoiler spoiler spoiler

w nowym sneek peek'u pokazuja ze ekipa Ricka nie zagrzeje miejsca u doktorka a myslalam ze polacza jakos sily a doktorek jasno mowi ze spodziewa sie ze sobie pojda jak myslicie co bedzie dalej? czy kiedykolwiek wyjdzie na jaw ze Shane postrzelil Otis'a pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
CarollePrime

Pewnie zmutowanego psa do obrony przez zombi O.o

CarollePrime

jesli ten buraczanyy ryj sie do tego sam nie przyzna... to jest mozliwosc ze ktos sobie spacerowal i akurat widzial cala sytuacje. a co do szopy... niech pozostanie to zagadka :D

ocenił(a) serial na 8
EvilNicks

no to teraz jestem jeszcze bardziej ciekawa:P

CarollePrime

Spoiler a propos szopy:

Weterynarz trzyma w niej zombie bo uważa że to też są ludzie.

Destr0

I w ten oto sposób zniszczyłeś to na co większość czekała. Ci co czytali komiks wiedzą o co chodzi ale jest wiele osób, które w życiu go na oczy nie widzieli więc jak ktoś rzuca hasło "w szopie jest coś tam" to wiadomo, że czekamy żeby się dowiedzieć. Ale po co lepiej powiedzieć od razu a później jeden psioczy przez drugiego, że serial taki śmaki i owaki.

użytkownik usunięty
kamil10025

to po co to czytasz? ja od początku się domyślałem , ze trzyma tam swoją "rodzinkę", serial robi się banalnie przewidywalny, a komiksu nie czytałem. większą niespodzianką byłyby tam mordercze ziemniaki i buraki zombie :).

Czytam większość postów bo wiem co może się pojawić. Jestem w przód o jakieś 6 tomów więc wszystko to co może być aż do ucieczki z więzienia jeżeli takowa będzie nie będzie dla mnie niczym nowym.

kamil10025

Ja dotarłem do końca... Czekam z niecierpliwością na zeszyt 91, ma się pojawić 23 listopada...
Porównując serial z komiksem widzę, że twórcy i tak starają się być delikatni... To co przeżywają dzieciaki w komiksie i to już w pierwszych tomach jest po prostu... zatrważające...
A "Gubernator"? To jest dopiero popapraniec, myślę, że jedna ze scen z jego "córeczką" nie przeszłaby przez żadną telewizję...
Radzę przeczytać komiks, wg mnie jest "głębszy" od serialu i jednak ma ciekawszy klimat... I mimo wszystko polecam wersję oryginalną, język nie jest skomplikowany, a wrażenia jednak lepsze...

Veddymin

Ja utknąłem na tomie 8 ponieważ reszty nie mogę znaleźć w Internecie. Pewnie jeszcze trochę trzeba będzie poczekać na resztę części.

kamil10025

Nie muszą tego dodać do serialu tak jak śmierci Shane'a. Poza tym pisałem "spoiler".

Veddymin

Marl stracił rękę czyżby zostanie Gubernatorem?

ocenił(a) serial na 8

buuuu a mialam nadzieje ze mnie czyms zaskocza a tu jak zwykle:P dzieki za odp

ocenił(a) serial na 8
Destr0

Po 4 odcinku byłem tego już praktycznie pewien... Szkoda że ten serial jest tak przewidywalny, a do tego jeszcze nielogiczny. Na dzień dobry powinno ich zdziwić co robi ten truposz w studni na środku pola, do tego zamiast z góry lasso mu na łeb zrzucić to oni Glena spuszczają na linie, genialny pomysł... Tymczasem oni o tej sytuacji ani słowa dziadziowi nie powiedzieli.

Shadow_4

Jest noc i jeden zombie wpada w studnię. Całkiem logiczna sytuacja. Poza tym co mu mieli powiedzieć? Sorry dziadek, ale przez nas masz skażoną studnię?

ocenił(a) serial na 8
Destr0

Soory dziadek ale twoja woda śmierdzi trupem! To byłby lepszy tekst:)

ocenił(a) serial na 8
Destr0

No spoko pewnie że tak mogło się stać, ale jednak warto gospodarza poinformować o tym że ma żywego trupa w studni, z której pobiera wodę dla bydła...

ocenił(a) serial na 10
Shadow_4

No właśnie nie mogli mu zarzucić liny na szyję, bo wiedzieli, że jak tak zrobią, to zombie się rozczłonkuje i jego wnętrzności polecą do wody, która wtedy będzie już skażona na amen.
(chociaż to według mnie głupie tak czy siak, bo nawet bez wydostania się wnętrzności trupa do wody - ta jest już 'skażona', ale cóż....)

użytkownik usunięty
CarollePrime

Może on trzyma Zombie albo co .

ocenił(a) serial na 8
CarollePrime

trzyma pisemka i niechce sie nimi podzielic :DA tak na serio podejrzewam że są tam ulokowani jako zombie oczywiscie:) ci ze zdjęcia na lodówce ,

ocenił(a) serial na 8
maglownik

dokladnie tak samo uwazam:)

ocenił(a) serial na 7
CarollePrime

no juz wiadomo trzyma zombie tylko po co ?

krzysztof11123

Uwaza, ze sa to tacy sami ludzie jak oni tylko ze sa "chorzy" i niechce ich zabijac liczac ze zostanie wynalezione jakies lekarstwo albo samo przejdzie.. tak bylo w komiksie z tego co pamietam

Lothar2512

a czym on karmi to Zombie z szopy, bo chyba in na glodzie tam nie trzyma?

milenasy

no wlasnie chyba ich niczym nie karmi stwierdzil ze bedzie trzymal w stodole zombie i sie same wyleczą albo ktos znajdzie lek zeby rozkladajace sie zwloki do zycia przywrocic ;p hmm moze w przyszlosci w serialu poznamy pewnego typa co karmi swoją zombie rodzinkę ludzmi , ci co czytali komiks wiedzą o co chodzi :D

ocenił(a) serial na 8
milenasy

Ciekawa kwestia swoją drogą. Skoro zombiaki mogą zdechnąć z głodu, to wystarczy poczekać rok, dwa (nie wiem ile taki przeciętny zombie przeżyje bez żarcia) i posprzątać resztki.

Shadow_4

No one powinny sie samoistnie rozlozyc po jakims czasie skoro ich tkanki sie nie replikują to są jak zwloki czyli z 4 tyg max i powinny sie rozlozyc same. Wystarczylo by sie gdzies zabunkrowac i tyle ;p