po śmierci szejna, nie zostanie tu ŻADEN nawet przyzwoity aktor - co za tym idzie 0 emocji przy ich uśmiercaniu ;)
ps. tak sezon drugi jest beznadziejnie fatalny.
taki cienias jak Shane nie mógłby przezyc, nawet dzieciak go przezył :D
w komiksie cienias został zabity w obozie pod Atlanta - szkoda ze w serailu zostawili go tak długo
Super, ale nie wszyscy znają komiks, a wielu ma zamiar przeczytać, zatem mogłabyś ostrzegać przed komiksowym spojlerem?
Nie mówiłam o sobie. Ja czytałam komiks (a właściwie czytam i jestem na bieżąco), ale są ludzi, którzy dopiero zaczęli lub mają zamiar zacząć, a takie wypowiedzi jak ''w komiksie cienias został zabity w obozie pod Atlanta'' są niestety spojlerowe.
Jak dla mnie w tym serialu zostało jeszcze 2 przyzwoitych aktorów:
Andrew Lincoln (Rick Grimes)
Norman Reedus (Daryl Dixon)
Orientacja seksualna nie ma tu nic do rzeczy. Uważasz, że tylko geje mogą lubić męskie postacie? Z tego co zauważyłam, Ty lubisz Shane'a... :)
W Twoim mniemaniu są niesprawiedliwe co mnie nic, a nic nie dziwi. Radzę się wziąć za czytanie jakiś książek czy oglądanie filmów na poziomie. Może Twoja hierarchia wartości się odrobinę poprawi.
HUEHEU oczywiście filmów i książek na twoim poziomie. Jak możesz budować system wartości w oparciu tylko o fikcje.
Każda fikcja ma w sobie elementy z realnego życia. Podstawy z podstawówki, jednak jeżeli Ty traktujesz filmy książki itd. tylko jako formę rozrywki nie wynosząc z nich żadnych wartości to już nie moja wina. A od elementów artystycznych, w których ja się lubuję proszę się najzwyczajniej w świecie odwalić, gdyż są to pozycje za trudne dla Twojej dość słabo rozwiniętej inteligencji.
Uważasz się chyba za bardzo inteligentnego niż jesteś w rzeczywistości. Mnie interesują tylko dzieła dla elit(chociaż byś podał tytuły) a ty jesteś za głupi aby to zrozumieć. Arogancki argument i to raczej uwłacza twojej inteligencji.
Każda fikcja jest wymysłem twórcy, jego poglądu na realne życie i koniunkturę co się lepiej sprzeda. Z marnym skutkiem stosowana w realnym życiu.
Chcesz przykłady? W takim razie dobrze. Dzieła Sienkiewicza, Horacego, Kochanowskiego, Reja, Twardowskiego, niektóre książki Kinga, Dana Browna (wiem że to książki trochę komercyjne jednak wiele można się z nich nauczyć o historii). Ponadto James Patterson, Zbigniew Herbert, Przyboś, Krzysztof Kamil Baczyński, Wisława Szymborska, Prus, wiele dział antycznym twórców, które dość ciężko dostać m.in Wergiliusz. Coś jeszcze z literatury?? A teraz z filmów. Wzgórza Nadziei, Godziny, Oszukana, W ciemności, Idy Marcowe, Służące, Dziewczyna z Tatuażem, Sprawa Kramerów, Wybór Zofii, Między Światami, Australia (przepiękny film), Koncert na 50 serc, Taniec ulotnych marzeń itd. Mogę wymieniać w nieskończoność, więc daruj sobie. Ponadto radzę się douczyć z języka polskiego, ponieważ pisanie "Ty" z małej litery to zwykły wstyd, a o innych błędach nie wspominając. A i zapomniałem dodać Paulo Coelho. Za bardzo za nim nie przepadam jednak kilka utworów mi się podobało.
:D
mi jest w sumie obojętny, bo mało go w serialu, ostatnio nic nie gadał jak t-dog :/ wystrugał sobie kilka strzał, ubrał kamizelke i do widzenia :D
bardziej aktywny był jak latał po lesie, polował, jeździł na swoim motocyklu, a teraz taki nijaki się zrobił... szkoda