to jest pierwszy serial, który zaczęłam ogląda, zawsze będzie dla mnie lepszy od pozostałych, spodziewam się, że w nowym sezonie śmierć dopadnie Glenna tak jak było w komiksie, a moje serce pęknie pewnie na setki kawałeczków... Głównie dlatego, że go lubie, ale także dlatego, że Maggie z dzieckiem zostanie sama
już Ci mówie :)
1 odcinek - w wyliczance ginie abraham, daryl próbuje zaatakować negana ale zostaje pobity i odwieziony do sanktuarium. Negan ponownie wylicza (nauczka aby nie przeszkadzać) i wtedy pada na glenna. Zabiera go na sam srodek i leje po mordzie mówiąc przy tym ze będzie tyle bił, aż oczy mu wyjdą na wierzch.
2 odcinek- przedstawienie santkuarium (siedziby negana) , wątek negana , dwighta i daryla. Rozpacz w aleksandrii.
3 odcinek- carol i morgan. Królestwo, ezekiel i tygrys.
4 odcinek- pierwsza wizyta negana w aleksandri, zbawcy biorą co chcą przy tym dobrze się bawiąc. Rick trzyma luccille i chodzi za neganem.
5 odcinek- wątek hilltop, jezus. Zbawcy forsują bramę hilltop. Osiedle walczy z zombiii. Sasha i Maggie.
6 odcinek- dwy tygodniowy wypad heata i tary. cały odcinek poswięcony im :)
7 odcinek- okazuje się ze pod koniec odc 4. carl chował się do furgonetki negana. odcinek poświecony relacji negan- carl i rozpacz ricka.
8 odcinek (midseason finalle) - powrót carla, 2 wizyta negana w alkesandrii, śmierc spencera ( wczoraj nagrywali tą scenę :) ) i próba ataku ricka na negana (kończy się nie powodzeniem)- tak wogóle to własnie tą scene akcji kręcą dziś do póznej nocy :)
druga połowa to już pewnie all out war.
ps byłem nie daleko atlanty jak kręcili do 4 odc to niestety drogi były zablokowane :(
zródło: the spoiling dead :)
dziękuję bardzo, przynajmniej wiem co mnie czeka, szkoda, że moja nadzieja co do tego, że może jednak oszczędzą Glenna została całkowicie zniszczona eh, wiedziałam, że to wydarzenie będzie ważne i będzie miało wpływ na wiele rzeczy, jednak mimo to cząstka mnie miała nadzieję, że może to zmienią
twórcy sobie wymyślili ze jak najpierw padnie na abraham to wiekszość odetchnie z ulgą jeśli chodzi o glenna. hehe niezle :D
NIE NO JAK MOGŁEŚ TO NAPISAĆ! Najpierw facet, potem dziecko... Przesrane, ale cóż, w końcu to the walking dead