PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 179 tys. ocen
7,8 10 1 178584
6,6 29 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

chciałbym zwrócić Administracji forum uwagę na działalność kilku osób (przede wszystkim Dziubli oraz tomb2525), które nagminnie łamią regulamin Forum

http:// www. filmweb. pl/ regulations
Art. 6 PRAWA I OBOWIĄZKI UŻYTOWNIKóW
8. Zabrania się również działalności Użytkowników polegającej na
c) propagowaniu w jakikolwiek sposób i w jakiejkolwiek formie serwisów zamieszczających treści lub proponujących działania naruszające postanowienia Regulaminu, powszechnie obowiązujące przepisy prawa lub też zasady współżycia społecznego, w tym w szczególności serwisów oferujących treści, których rozpowszechnianie narusza prawa osób trzecich,

Osoby te kilkukrotnie informowały innych użytkowników w jaki sposób oraz gdzie można ściągnąć pliki (komiks The Walking Dead) łamiąc ponadto prawa autorskie dotyczące komiksu "The Walking Dead" (tłumaczenie komiksów wydanych już w Polsce) do którego wyłączność posiada wydawnictwo Taurus.

na przykład (z braku czasu nie podaje innych przykładów, jestem w stanie to uczynić jęsli Państwo będziecie chcieli):
=================================================================
htt p :// www. filmweb. pl/ serial/ Walking+Dead,+ The-2010-547035/ discussion/ Na+ko%C5%84cu+odcinka+w+tle+to+jaka%C5%9B+baza+wojskowa+jest+!,1880536

tomb2525
19 marca 2012 16:37
"Kolejny raz to samo pytanie. No ale dobra powiem co i jak. Zeszytów w sumie jest 94. Wydawane są od podajże roku 2003. Podzielone są o ile dobrze pamiętam na 14 albo 15 tomów. 8 z nich jest w języku polskim. Można je znaleźć w Internecie najlepiej na cho mi kuj ale wiąże się to z wydaniem trochę pieniędzy gdyż dużo zajmują. Resztę tomów można kupić na stronie em piku w cenie 40zł. Jeżeli nie pasuje ci taki nakład finansowy, zeszyty od 49-94 (na 48 kończy się tom 8) można pobrać z strony to rrenty. org ale w języku angielskim. Minusem jest to, że trzeba się zarejestrować, a sms kosztuje 11zł. Swego czasu na forum czytałem, że można również pobrać je ze strony The Pir ate Bay oraz jak się dobrze poszuka, to można je znaleźć również na chomi kuj. "

http:/ www. filmweb.pl/ serial/ Walking+Dead%2C+The-2010-547035/ discussion/Komiks+PL,1879197
Dziubla 4 lipca 15:26
Uprzejmie informuję, że właśnie zakończyłam pracę nad tłumaczeniem tomu trzynastego na język polski. Jest od dostępny na moim cho miku Rafalnow, podobnie jak wszystkie poprzednie części, z czego tomy od dziewiątego tłumaczone przeze mnie. Miłej lektury, pozdrawiam.

(Prace nad tomem czternastym w toku).
=================================================================
więcej wypowiedzi można znaleźć przeszukując inne wypowiedzi tych osób. Dziubla usunęła pliki ze swojego ch imka zostały usunięte, ale niestety nadal są dostępne w internecie....

próba zwrócenia uwagi o łamaniu prawa spotkała się z agresją użytkowniku
chciałbym ponadto podkreślić iż pozostawienie tej sytuacji bez odpowiedz, bądź pozostawienie tematu bez ukarania tych użytkowników zmusi mnie niestety do przedsięwzięcia dalszych kroków

zombiak2012aaaa

Gaudip, gaudapiaa i ten cwaniaczek - Toruń, Mazowieckie, Polska
Czemu tyle kont?
A dobrze. Rób szum. Może nareszcie ktoś się Tobą zajmie.

ocenił(a) serial na 8
zombiak2012aaaa

Nie wiem czy to będzie niedojrzałe z mojej strony.. może niestosowne ale : HAHAHHAHAHAHHAHHA
ajjj obym własnie nie naruszyła żadnego z punktów regulaminu ;x
Zombiaczku, naprawdę musi Ci się nudzić, jeżeli wchodzisz tu tylko po to żeby szukać igły w stogu siana i go roztrząsywać. Polecam w takim razie również inne fora.

ocenił(a) serial na 10
zombiak2012aaaa

hahahahahaha...jakie będą dalsze kroki?? Zaczniesz strajk głodowy?

ocenił(a) serial na 8
zombiak2012aaaa

Że się to wam jeszcze nie znudziło -_-

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
zombiak2012aaaa

co za żenada...
ale zauwazylem, ze to grubsza akcja, na chomi kuj gosciu tlumaczyl, wchodze dzis a tu informacje,ze wszystkie pliki wykasowal bo byl zastraszany i grozono mu sądem.. ;]
SPOKO.

ocenił(a) serial na 5
majkkeel

Ha. Ha. Ha. Zapomniałeś o paleniu żywcem.

Dziubla

Ciebie paleniem straszyli:D?

ocenił(a) serial na 5
majkkeel

No wiesz, nie dosłownie, ale i tak czuję się jak niedoszła ofiara inkwizycji :).

Dziubla

Boże, to jest jakas masakra, co oni mają w glowach..

Dziubla

Nie masz dość Aniu?

Zmykamzaraz

No i kolejny idiota...

ocenił(a) serial na 5
zombiak2012aaaa

''pernamentne''? Kto Cię uczył polskiego? PERMANENTNE.

zombiak2012aaaa

Nareszcie coś zrobiono z tymi spamerami.
Ale to przecież same trolle prosiły by temat wyciąć jak się pewnie będą bronić:)

ocenił(a) serial na 5
zombiak2012aaaa

http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/200/420/BRTky.jpg

ocenił(a) serial na 8
mati_mac

Idealny komentarz.

ocenił(a) serial na 5
mareczekp2

Swoją drogą "zombiak2012aaaa" powinien mieć "TW" przed swoim loginem.

ocenił(a) serial na 10
mati_mac

jaka to szkoda, że nie ma tu opcji 'lubię to'. :D swoją drogą - jaki śmiechny kapuś. :D

ocenił(a) serial na 7
zombiak2012aaaa

Przypomniała mi się komuna i wpisy do księgi skarg i zażaleń, choć autor tematu ma trochę racji.

ocenił(a) serial na 9
zombiak2012aaaa

Śmiechu warte hahahahaahah....

zombiak2012aaaa

Ha ha
I co deklu? Wszyscy cie wyśmiali? No nie dziwie się. Przynajmniej jest się z kogo pośmiać!
ha ha

zombiak2012aaaa

wszystkich zainteresowanych chciałem poinformować, że tematy łamiące regulamin zostały usunięty, a osoby łamiące regulamin dostały odpowiednie maile z ostrzeżeniem i ucichły

ocenił(a) serial na 10
zombiak2012aaaa

super, cieszymy się Twoim szczęściem i Twoimi osobistymi sukcesami. a teraz zabieraj swój tyłek z powrotem do Korei Północnej kapusiu. bo chyba tylko tam uchowały się takie tradycje kablowania i włażenia bez mydła wyżej postawionym? :-)

serdeczne pozdrowienia, ściskam i całuję, oraz życzę dalszych sukcesów w Twoim ekscytującym zawodzie KAPUSIA!

zombiak2012aaaa

Albo adminom po prostu znudziły sie te wasze wypowiedzi plujące jadem w strone osób, które normalnie ze sobą rozmawiały. Teraz jest przynajmniej spokój.
Ale to nie zmienia faktu, że wszyscy uważają Cię za idiotę i mają niezły wylew z Ciebie... Smutne, ale prawdziwe.

ocenił(a) serial na 5
zombiak2012aaaa

Mam nadzieję, że chociaż Ci za to płacą, bo jeśli robisz to hobbystycznie, to musisz mieć cholernie nudne życie.

ocenił(a) serial na 5
zombiak2012aaaa

Tak, siedzę cicho bo się boję administracji filmwebu. Nie śpię po nocach z przerażenia.

Dziubla

Śpij słodko, my nie zapominamy i będziemy blisko...

ocenił(a) serial na 5
Zmykamzaraz

Oooo... Wzruszyłam się.

ocenił(a) serial na 9
Dziubla

a ja w imieniu normalnych ludzi dziekuje ci za to tlumaczenie bo juz nudzilo mnie czekanie na nastepne czesci po polsku :)

ocenił(a) serial na 5
kinoman989999

Proszę bardzo. Tłumaczenie tego było dla dla mnie czystą przyjemnością. Żałuję, że się tak nagle skończyło.

ocenił(a) serial na 10
Dziubla

działaj w podziemiu! :D to jest wojna! :D

ocenił(a) serial na 10
zombiak2012aaaa

'wszystkich zainteresowanych chciałem poinformować, że tematy łamiące regulamin zostały usunięty, a osoby łamiące regulamin dostały odpowiednie maile z ostrzeżeniem i ucichły'

I co to ci dało nędzny konfidencie? zrobiłeś sobie dobrze?

ocenił(a) serial na 10
KxOxSxTxExK

może faktycznie kablując pozbywa się jakiegoś cholernie uwierającego napięcia seksualnego...? ;-) fakt, ja jednak, jak już pisałam wyżej stawiam, że jest z gościem Korei Północnej. ;-)

ocenił(a) serial na 9
suicideblonde90

ja mysle ze jest ze strazy miejskiej bo to najgorsze przydupasy

ocenił(a) serial na 10
kinoman989999

może niewyżyty seksualnie, północnokoreański strażnik miejski? :D

suicideblonde90

Chrum, chrum.
Z świniami chyba tak się rozmawia?

ocenił(a) serial na 10
Zmykamzaraz

no to już chyba Ty wiesz najlepiej? :)

zombiak2012aaaa

Ja nie ucichłam:)
Chciałbyś trollu:)
Nic Ci nie da ukrywanie się pod tysiącami nicków. Nigdzie się nie schowasz:)
suicideblonde90 radzę odpuścić. Z takimi osobami na obelgi się nie wygra. Najwyżej chodnikowe rozmowy można prowadzić:)
Zaraz to udowodni:

ocenił(a) serial na 4
elninka

Matko, Wy nadal się w to bawicie? Jeszcze się Wam to nie znudziło? A tak poza tym elninka jak rzekome spotkanko, które miało się odbyć z dobrze wiesz kim? :D Jestem bardzo ciekaw.

tomb2525

Właśnie chciałam odpowiedzieć w tamtym temacie ale administracja była szybsza:)
Były psy, była policja, prokuratorzy (a nawet dwóch), brygada antyterrorystyczna, śmigłowiec i transporter opancerzony.
Pośród nich ja z komiksem w ręku, ale mnie nie złapali:)
A tak poważnie to ściema zwykła. Na szczęście i tak miałam coś do załatwienia w tamtych rejonach no i się przespacerowałam.
To jedyny czasem sposób na internetowych łgarzy. Kazać im w realu pokazać karty. Okazuje się wtedy, że przed komputerkiem to cwaniaczki, a jak mają pokazać, że ikry im nie brakuje to nagle znikają, albo kryją się pod różnymi nickami.

ocenił(a) serial na 4
elninka

Tak też myślałem. No ale przynajmniej było z czego się pośmiać :D Czyli jak zwykle mając co czynienia z takimi "ludźmi"

ocenił(a) serial na 10
elninka

spoko, miałam już starcie z innym filmwebowym trollem, ich gadka mnie nie rusza, co najwyżej współczuję im nudy i kompleksów. ;-) ale dzięki i pozdrawiam. :-)

suicideblonde90

Pozdrawiam również:)