PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177562
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

nie wiem jak wy ale ja uwazam ze 2 sezon to kompletna porazka.
mimo ze 1szy sezon mial tylko 7 odc to jednak dzieki duzej ilosci akcji odladalo sie go swietnie.
jest to serial w ktorym praktycznie nie trzeba myslec, bo albo zginiesz albo nie...
z niecierpliwoscia czekalam na 2 serie, zwlaszcza ze mialo byc wiecej odcinkow.

mam wrazenie ze tworcy na sile wymyslaja ta fabule, no bo bez przesady zeby przez tyle odcinkow szukac tylko tej sophia.

kiedy ja wreszcze znalezli, pomyslalam ALLELUJA moze nareszcie ruszy akcja... lecz niestety kolejne rozczarownie :(

bardzo mnie zawiodl ten serial.
jednak jesli mialabym komus polecic to tylko 1 serie

ania5766

Powiedz mi, czemu nie przestałeś oglądać na 1 sezonie, nie serii, serie to można wpakować pocisków w zombiaka.
Chcesz akcji to idź oglądać serial o zombiakach na mtv.

cersinpl

Uwielbiam ten komentarz dosłownie :D A pytanie do ania5766. Powiedz ty mi w którym miejscu miałaś tak napakowaną akcję?? Bo na moje oko akcji najwięcej było w pierwszym, drugim odcinku i w momencie ataku na obóz. Reszta także dużo rozmów tylko w sklepie w Atlancie. Twoją reakcję mogę uzasadnić faktem, że w Atlancie cały czas było to napięcie związane z dostaniem się zombie to sklepu jedna to tylko tyle. Poza tym jak wspomniałaś pierwszy sezon miał tylko 6 odcinków i był wyważony i to samo jest z sezonem drugim jednak tutaj historia jest trochę bardziej rozłożona w czasie ze względu na 13 odcinków (dwa razy więcej). Gdyby twórcy w każdym epizodzie robili sieczkę zombie to niestety ale serial stracił by wiele fanów komiksu, którzy wiedzą na czym ma to wszystko polegać i ściągnęli by go z anteny zaraz po emisji pierwszej części.

ocenił(a) serial na 8
kamil10025

normalnie szok ! to że ktoś ma własną opinię to chyba nie jest źle, prawda? kamil.... nie chodzi mi że akcja była tak strasznie napakowana (ale jakie powiedziales moze bylo wiecej takiego napiecia) ale w porównaniu do 2 sezonu to jednak różnica jest. W mojej opinii 2 seria jest znacznie gorsza, mowiac prosto ciagnie sie jak flaki z olejem.

czemu nie przestalam (cersinpl jesli nie zauwazyles/as moj nick chyba mowi jaka mam plec) ogladać? bo mimo wszystko lubie obejrzec sobie ten serial, to ze uwazam ze 2 seria jest gorsza to nie znaczy chyba ze musze przestac ogladac... a jakbym chciala zobaczyc prawdziwa walke z zombiakami to obejrze sobie zombieland :D:D

ania5766

Bo tak jak napisałem. W drugim sezonem mamy wątki dziejące się na farmie a niestety w komiksie jest to jeden z najnudniejszych momentów a na dodatek w serialu mamy to strasznie rozłożone w czasie ponieważ nie chcą rozpoczynać wątku z więzieniem. Dla mnie bardzo dobrze. Zresztą cieszmy się że dostaliśmy cokolwiek z zombie np. w poprzednim odcinku czy chociażby kilka momentów np. miasteczko gdzie Shane z Andreą szukali Sophii. A tak na marginesie to mam nadzieję że zahaczą jeszcze o wątek z Wiltshire Estates :D

ocenił(a) serial na 8
ania5766

Przecież nikt nigdy nie powiedział że to serial w którym nawala się bezmyślnie zombie, więc dajcie sobie ku*wa na wstrzymanie, bo juz rzygam tą śmieszną krytyką. Nie pasuje to nie oglądać!!!

ocenił(a) serial na 8
mareczekp2

to że nie oceniam tego serialu tak idealnie jak ty i że nie widzę w nich samych plusów to chyba nie problem? nie ma serialu czy filmu który miałby tylko idealne opinie wiec raczej ty sobie wez na wstrzymanie

ocenił(a) serial na 8
ania5766

Wcale nie idealizuję serialu, bo każdy ma swoje minusy.

ocenił(a) serial na 8
mareczekp2

no wlasnie, wiec nie rozumiem czemu "rzygasz ta smieszna krytyka"
co innego kulturalnie podyskutowac o czyms a co innego zalozyc ze wszyscy sie myla

ocenił(a) serial na 4
ania5766

To da się wyjaśnić (gdzie było tyle akcji w 1 sezonie?) w bardzo łatwy sposób. W komiksie też tak było. Przybyli na farmę i póki nie wyjaśniły się pewne kwestie był spokój, dopiero później dupa w troki i znowu się coś działo, a później znowu spokój. Oczywiście jakość dialogów pozostawia wiele do życzenia, no ale takie życie.
Druga rzecz to fakt, że jest dwa razy więcej odcinków i mniej pieniędzy na każdy w porównaniu do 1 sezonu. Gdyby mieli więcej to może coś by pokombinowali, a tak są ograniczeni.

Mi nie przeszkadza ten większy brak akcji, ale jedno boli: te dialogi, mogłyby być lepsze.