co to ma byc, zaczalem to ogladac sadzac ze bedzie to dobry film grozy z elementami przygodowki czy akcji i co widze jestem na etapie sezon 2 odcinek 6 pomijajac 1 sezon ktory byl nawet nawet, to 2 to jakies gowno i zygowiny , co to ma byc moda na sukces , klan?jakis denny i nudny film obyczajowy , watki dretwe zero akcji , przez 4 odcinki , liczac od 2 do 6 , akcje z zombi sa tylko tlem do wydarzen , zadnych akci z nimi czy ucieczek czy jakis emocji zwiazanych z takim kinem akcji tylko debilne dialogi na werandzie bohaterow , jak glupia lori ktora zdradza jest w ciazy mam juz jej dosc do tego zaginela dziewczynka , 4 ocinki jej nie ma oni szukaja ja nudne jak ..... , chlopiec postrzelony 3 odcinki lezy jezu , zaczyna sie to robic kto jest ojcem pablita, jesli dalej tak sie ma serial rozwijac na opowiadaniach fabularnych bochaterow to lepiej niech pojda spac z takim dziadostwem
Przede wszystkim naucz się pisać jak człowiek, bo czytanie tych wypocin to nie lada zadanie.
Jeżeli chodzi o sam serial - cóż, akcja z zombie jest tylko tłem, masz racje. Tylko dla mnie na przykład jest to plus. Oglądałam mnóstwo filmów o żywych trupach w których chodziło tylko o bezsensowną sieczkę, litry sztucznej krwi można było liczyć w litrach, a poziom aktorstwa był równy z grą teletubisiów. Tu nie o to chodzi. Twórcy chcą pokazać jak żyją ludzie w czasie zombie apokalipsy. Jak sobie radzą, aby przetrwać. Jest to serial dramatyczny z wstawkami gore. Jeżeli ktoś jeszcze ego nie ogarnął, to niech po prostu przestawi się na ''Cannibal Holocaust''. Tam ''akcji'' masz od groma.
Nie bardzo rozumiem ludzi, którzy krytykują ten serial, a jednocześnie nie rezygnują z oglądania... Jesteście masochistami?
przede wszystkim sama sie naucz pisac , bo pojecia nie masz laseczko, masz zero pojecia o tego typach seriali, mam na mysli sezonowcow, one musza przynosic dochody zeby mogly powstac kolejne to nie klan ze odcinek 100 od 1000 nie rozni sie wiele i przetrwa, od takich produkcji oczekuje sie czegos wiecej, ,
sezon 1 byl ok, w 2 liczylem na rozwoj akcji czy wlasnie dramaturgi , ale nie zwiazanej z puszczalska deska i jej moralniaku, i reszta bohaterow tez schodzi na psy, jedynie dobrze i ciekawie gra ten chinczyk i deryl, reszta bohaterow i ich losy mnie jakos nie identyfikuja ani nie ruszaja bo sa nudni i bezbarwni
No niestety ale polszczyzna leży i kwiczy u ciebie i zgadzam się z tym co mówi BeeBee61. Zacznijmy od tego że jest to serial na podstawie komiksu który opiera się na DRAMACIE. Zombie są jak powiedziałeś tylko i wyłącznie tłem i niczym więcej. Nie liczą się flaki, litry krwi, szalone pościgi czy coś w tym rodzaju. Cały serial opiera się na relacjach międzyludzkich a zaznaczam że tytuł nie odnosi się do zombie tylko do ludzie. A i jeszcze jedną chcę ci powiedzieć. W USA jest taka masa fanów komiksu którzy wiedzą jak mniej więcej ma wyglądać serial że nie musimy się martwić o jego zakończenie. Sezonów spokojnie będzie jeszcze ze 4 jak dobrze pójdzie.
Już nawet nie warto dodać, że serial w stanach jest bardzo popularny i już jest pewność o powstaniu 3 i 4 sezonu.
Och ty Alfo i Omego. Oj ty, ty... Chyba każdy wie, że aby serial przetrwał to musi mieć dużą oglądalność, nie?! Osoby oglądające seriale już dawno się tego nauczyły!
FYI, 2x01 miał oglądalność około 7 milionów, 2x08 odnotował około 8. No, a wszyscy wiemy, że jak na kablówkę to jest szaleństwo i nawet z 5 milionami można spać spokojnie.
Co jak co, ale chciałbym zobaczyć Ryśka w ich grupie :D Jak każe Shane'owi umyć rączki ;)
hahahahaha poprawiłeś mi zniszczony humor na cały dzień xD
a co do autora, to przesadzasz, mnie tez wkurzyło wiele rzeczy w tym serialu, między innymi seksizm w odcinku 10 ale i tak czy tak oglądam bo jest to coś zupełnie nowego i innego niż reszta badziewia, szkoda że polska telewizja NIGDY nie zrealizuje takiego serialu badz podobnego