PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177562
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

zwiastun

ocenił(a) serial na 10

http://www.imdb.com/title/tt1520211/#lb-vi2885591321 coś dla wielbicieli serialu :)

ocenił(a) serial na 5
Lucek__90

oby to nie była cała akcja jaka będzie w drugiej części sezonu:)

ocenił(a) serial na 10
zarazzapomnelogin

coś mi sie wydaje że truposze zrobią atak na farmę ;p

ocenił(a) serial na 10
Lucek__90

na bank ich zaatakują bo po tym ile hałasu narobili na tej strzelaninie to chyba uslyszalo ich pol stanu

ocenił(a) serial na 10
morgana000

zresztą w filmiku chyba jest scena jak atakują ich

morgana000

No to się wreszcie coś zacznie dziać :O

morgana000

Przyjrzyj się uważnie, najlepiej na full screen i 720p. Kilka kluczowych elementów sugerujących nową lokację (dla tych co czytali komiks wiadomo jaką:P).
1) Samochód dachujący na drodze przy dużej prędkości - sugeruje ucieczkę - czyli na pewno prędzej czy później w 2 sezonie wątek farmy zostanie zamknięty - akcja przeniesie się dalej.
2) 0:10 - jakiś bar/saloon - znowu jakieś nowe miejsce a nie farma.
3) 0:15 - fakt - atak na farmę, ale w nocy ;)
4) 0:17 - siatka - takie siatki nie występują na farmach, ale za to w w********* już tak ;)
5) 0:17-18 - Carl celujący do.... czyżby wątek rozwiązany na początku komiksu w końcu miał się także i w serialu pojawić? W KOŃCU!
6) 0:20 - ceglany budynek, znaki przemysłowe, jakaś ciężarówka - ponownie sugerują lokację w******** ;P

ocenił(a) serial na 10
karol_azazel

1) Mnie też zastanawia ten samochód - może to Andrea jak juz się nauczyła strzelać to teraz będzie się uczyć jeździć i tak rozwali nową brykę Shana hehe ?
2) Stary wyrzuci ich z farmy to beda musieli sobie radzic , szukac pozywienie , napojów wyskokowych itp. ;-P i pewnie podczas takich podróży wstąpią sobie do baru na małe pivko. Z tylu widac ze strzelba zreszte Glena ich czołowego zbieracza , zwiadowce numero 1
3) To nie wygląda na dotychczasową farme.
4) To może być równie dobrze jakiś stary magazyn.
5) W pewnym momencie nawet widać jak Rick bije się z Shanem , ale to nie musi być to o czym myślisz - wcześniej widać jak zombie atakuje Carla i równie dobrze w tej scenie może on celować właśnie do niego. Myśle za to , że TO wydarzenie o , którym myślisz wydarzy się pod koniec sezonu 2 -dramatyzm dla widzów będzie porównywalny , jak nie większy niz zakończenie 7 odcinka z Sophie.
6) Albo szkoła , jakiś magazyn , posterunek wojskowy/policyjny. Myślę , że zanim dotrą tam gdzie piszesz będzie już 3 sezon .
Oczywiście to tylko moje domysły ;-P

andrzejos87

Jestem bardziej skłonny do wersji wydarzeń jakie ustalił karol_azazel i mam nadzieję że tak się one potoczą.

ocenił(a) serial na 10
karol_azazel

1 samochod byl innego koloru, pewnie tak wstawione zebysmy sie domyslali co to sie nie stanie(za niby shane i andrea tam sa ), a tak na serio pewnie tam bedzie hershell albo maggie
2. bar i kosciol = motyw szukania hershella ktory gdzies zniknie ( jest w trailerze i sneak peakach ) , znajda go w kosciele
3. atak na farme to tylko kwestia czasu, cos musi ich zmusic do odejscia, a na bank nie bedzie to zly stary dziadek, albo wielka horda albo inna grupa ludzi , pozatym tam pojawia sie tez jakis koles ( michael? tyreese?)
5. szczerze watpie ze zabija shane'a , jest jednym z lepszych aktorow i jedyna z moze 2-3 postaci ktore trzymaja i napedzaja glowny watek, jesli shane rzeczwiscie zginie to pewnie w jakiejs heroicznej walce o Lori, w paru nastepnych sezonach, na pewno nie teraz

ocenił(a) serial na 10
morgana000

chociaz przyznam sie ze gdy w trailerze rick mowi ,ze "hershell is gone" to odrazu zaswitalo mi,że pewnie shane go zalatwil, ale za 30 sekund sie okazalo , ze poszedl do kosciola bo stracil wiare xD

morgana000

Za 30 sekund? Cały ten zwiastun trwa chyba 29 albo 30 sekund ;]
Wiem, co miałaś na myśli, ale pisz bardziej konkretnie a nie takie lapsusy.

ocenił(a) serial na 10
karol_azazel

jest kilkanascie sneak peakow do nowego odcinka, niektore po 15 sekund inne pod 2 minuty, takze ja widzialam kompilacje

morgana000

No kilka różnych na pewno jest to fakt, sam ten niemal 3 minutowy widziałem. Ale miałem wrażenie, że rozmawiamy o tym od którego się ta dyskusja rozpoczęła, i do którego w tym jej odgałęzieniu odnosiliśmy się.

ocenił(a) serial na 6
Lucek__90

No nareszcie cos sie zacznie dziac, moze nawet podniose ocene serialowi :P

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

moim zdaniem i tak jest zaniżona tak samo Prison Break żeby taki serial nie mieścił sie w 100 :/

Lucek__90

http://norman-reedus.fanfusion.org/ tutaj macie kolejny zwiastun. Oj będzie się działo :DDD

kamil10025

http://www.youtube.com/watch?v=RzSkLDtH7Hk a tutaj mały fragment (SPOILER)

kamil10025

widze ciekawie będzie