Tak pomyślałam że się pomyliłas. My to przecież weteranki tureckiego ha ha.
Nie chciałam Cię pouczać to z sympatii
Oj to cała wyprawka. Super ze się udało.
A co do kontraktu na miłość będzie 2 sezon we wrześniu na tvpuls.
I jeszcze wiadomość: na film box od 19 września będzie mój polecany Ezel.
No i zaczęłam oglądać kontrakt .chce się zorientować. jak mi się spodoba to zobaczę przed 2 sezonem te 19 odc.
Narazić całkiem całkiem
No ja stanęłam na 20 odcinku kontraktu na miłość i dalej jakoś jak zobaczyłam tłumaczenia amatorskie to przestałam oglądać bo nie dało się zrozumieć co kto mówi bo było opis nie konkretny dialog że zeynep: djdnd ,fatih:+#+#+ tylko dali opis "zeynep powiedziała to i to do tego i tego " i mnie odrzucił taki tłumaczony tekst.
Dadzą we wrześniu w tv to sobie poglądamy. Będziemy miały o czym pisać jak się nam AV skończy ha ha.
Narazie wygląda niezle wiec zobaczę kilka odc.
Zrobię dobie przerwę z Ezelem taki ostatni odc był przykry ze chętnie sobie cis zmienię
2 sezon dopiero wiosną 2017 roku na Pulsie choć znając tą telewizję to mogą zmienić zdanie. Od 5 września będzie nowy serial Sila i To moje życie powtórki od pierwszego odcinka a później podobno następna seria.
W gazecie wyczytałam ze kontrakt będzie w tvpuls 2 sezon we wrześniu. Coś się pewnie skończy i to dadzą.
A w Şili gra główna rolę Firuze ze WS
No właśnie . To ucinanie odc jest okropne. Jak się ogląda po turecku to jest tam jakiś kawałek historii. A po te 40 minut to kończą bez sensu.
A z Pulsem to różnie bywa. Ludzie szczególnie się proszą o Sekret, którego nie oglądałam. Puls napisał że w wakacje. Wakacje minęły a tego serialu dalej nie ma i raczej nie będzie. Niektórzy są tak na nich źli bo widać po komentarzach ale Puls nic sobie z tego nie robi. Strona TV Puls - my widzowie wysyła wiadomości chyba do Pulsu i to oni napisali że jednak wiosną 2017 roku a we wrześniu będzie tylko Sila i To moje życie. Ja śledzę głównie stronę TV Pulsu na fb i stronę kontraktu stworzoną przez te osoby co dodają odcinki z napisami na cda. Teraz czekam aż pojawi się odcinek 29 z napisami ;)
Ale mamy jeszcze AV i się trochę tym poekscytujemy. Ja tak się ta AV denerwuje ze szok. Czekam niech ten serial się skończy. Naogladalam się po parę razy tych odc i po polsku i po turecku i po rosyjsku. I mam za każdym razem mieszane uczucia co do tej historii i co do tego jaki jest scenariusz i jak oni grają. czy wszystko się zgadza ze scenariuszem i czy mam racje że ta historia jest o wielkiej prawdziwej i dozgonnej miłości.
Dziewczyny, a wrzucicie poniżej tytuły piosenek z AV które lubicie? Ja mam już na swojej playliście:
Yara Bende, Sila
Aklimda Sorular Var, Tugba Yurt
Polecacie coś jeszcze?
Tez lubie te utwory. Ale podrzucę jeszcze kilka
Bengu-Unut beni (Nur w autobusie po wygnaniu przez Aytül)
Dilek Kavraal-Kahraman(na jachcie)
Pirihanu-İstanbul'da (odc 1 w samochodzie)
Mustafa Ceceli- Hüsren (Yiğit nad morzem)
Mehmet Erdenu-Açıyı sevmek our mu (odc 4 w kawiarni gdy Nur prosi yiğita rozwod)
No to tyle ze znanych- reszta to soundtrack Jenerika.
Wrzuć na Google: asla vazgeçmem dizi müzikleri mp3 indir. Wyskocza różne utwory z AV. Wybierz sobie yenereka. Ja wszystkie posciagalam na telefon.
Powodzenia
Ale trzeba poczekać na oficjalne informacje. Na razie mają ramówkę do 16 września. Może po pod koniec września znowu coś zmienią. Oni jeszcze częściej zmieniają zdanie niż twórcy Tylko z tobą. A jeśli chodzi o te odcinki z napisami to mi nie przeszkadzają bo liczy się to że można się trochę pośmiać. Nie wiem jak wam ale mnie ta 2 seria po tych paru odcinkach bardziej się podoba niż pierwsza.
No ja dopiero zaczęłam oglądać. Niewiele nam do powiedzenia. Ale was chętnie poslucham(poczytam)
No ale trochę mi zejdzie zanim dogoadam do końca 1 sezonu.
A mnie się coraz bardziej podoba "miłość na wynajem" jestem już na 7odcinku i może dziś dojde do 10 odcinka nawet za bardzo nie ma co przewijać niektórych wątków bo można się usmiac
Ja właśnie skończyłam film turecji "zapach truskawek" i smię stwierdzić że to pierwszy normalny turecki film z normalnym ludzkim zakończeniem i tylko 23 odcinki 2 godzinne
Z tego co widziałam miłość na wynajem ma koło 60odcinków pierwszego sezonu a serial jeszcze się nie skończył.kontrakt na miłość też jest pogmatwany jak wyżej wymieniony serial i nasze Av.jedynie sezon na miłość był dla mnie jednym z normalniejszym serialem tureckim jaki oglądałam i przynajmniej obejrzałam bez emocji tak jak oglądam kontrakt i miłość na wynajem..a przy Av całe emocje się włączają u mnie
Coś z nami zrobił ten serial. Możemy powtórzyć za yigitem i Nur z 1 odc: "coś się z nami stało"
I każda z nas, a może też każdy kto na tym forum pisze, wpadł w pułapkę s-p. Przecież tyle seriali oglądamy i nic. Tylko jak włączę choćby klip z AV to od razu palpitacja serca się włącza.
Właśnie.to ja tak nawet nie miałam oglądając 1x "1000 i jedną noc" a tam więcej się działo..ale końcówkę tego serialu zepsuli choć odcinek finałowy oczekiwanym byl
No właśnie. Ja bardzo lubiłam Onura bo w ogóle Halit fajny aktor jest . Ta scena w hotelu za kase to on zagrał że głowa mała. Pamiętasz że starali się wszystkie intrygi rozwiązać . Nawet okazało się że Eda trula Sz i dlatego ona ba tym ślubie poronila. Ale te rozwiązania były jakieś płaskie. Po pristu okazslo sie ze pewne fakty były i kto był winien.
Boje się że tak też splaszczą AV. I niby się wyda i co z tego ....
Ale bym już chciała żeby ten serial nadali i żeby się skończył. Coś wyczytałam ze wkrótce uwolnią 1 fragman. Ale na razie znalazłam zakryte reklamą
Też tak mam i łapię się na tym ,że zanim zacznę oglądać nowy odcinek już jestem podminowana .Wniosek z tego ,że tego serialu nie da się spokojnie pooglądać . Niestety w nim nic nie idzie po naszej myśli .Same intrygi , bezkarność , zło które jest rozgrzeszane, wybaczane ,a nawet /nagradzane /. Na przeciw temu nasi bohaterowie coraz bardziej tłamszeni . My chcemy żeby byli razem ,żeby było widać tą miłość ,a tu nic z tego .I żal serce ściska i nie możemy się z tym pogodzić .
No właśnie ten żal i bezsilność. I to ze stworzyli parę ktora darzymy ogromną sympatią i nic nie możemy zrobić żeby im pomóc
Ja chce zachowanie dawnego Yigita z 1 sezonu który dążył do rozwiązania zagadek i ukarania winnych miał tyle dowodów np na wybuch jachtu ale mimo wszystko uwierzył iclal i ciotce.a wyszło na Nur..
No fakt. dążył do wyjaśnienia ale jednak wierzył ciotce i İclal. Mimo to nie przekreślal Nur . Ona też przdciez uwierzyła w sprawie jachtu . Ciotka uratowała İclal.
A iclal to nieodrodna córeczka mamusi. Tylko ze jej pomysły są tyle samo okrutne co do końca nieprzemyslane. Zawsze wahają pomocy innych.
I tu wkrscza ciigka. Ciotka to zło wcielone. Te jej pomysy by rozdzielić yigita i nur nie mają sobie równych.
Te s-p mają ogromną wyobraźnię i niespodziewane akcje które wymyślają to są wprost porażające w swoim okrucieństwie, jednak wyjaśnienia ciotki i zachowania İclal są przemyskane i wiarygodne.
Dlatego trudno się dziwić że wyjaśnienia ciotki przekonują yigita. Nur tez nie pomagała mu początkowo cala winę zrzucać na niego. Bo ja oszukał a ciotka walczy tylko o swoje dziecko . Tak mu mówiła .
No a teraz on walczy o swoje dziecko?? I ciotka i İclal "pomogą" mu skutecznie obwinic nur i się od niej odsunąć.
Zobaczymy jaki rodzaj scenariusza wybrał faruk. Jak bardzo szanuje widzów. Sam twierdzi ze to z szacunku dla widzów taki wybrał i dlatego są 3 odcinki. wiec się okaże. Nie mamy możliwości nic zmienić tylko czekać .
Dzisiaj mnie czeka wizyta u ortopedy :)..ostatnio babcia mnie rozwaliła :/ na maxa że moje tłumaczenia nic nie dały :) ona swoje ja swoje :/
Mnie się jeszcze jeden scenariusz przyszedł do głowy..Nur trafia do aresztu tak się zle czuję ma typowe symptomy ciążowe że stresu trafia do szpitala w którym Yigit jest i widząc ja mięknie mu serce ,chce się dowiedzieć jaki powód był trafienia nie do szpitala i wtedy dowiaduje się o jej ciąży i nie wie on co zrobić ,a kiedy chce ja odwiedzić ona go wyrzuca z bólu że uwierzył że mogła skrzywdzić merta..
Oj pomalutku! Wczoraj był dzień bez laptopa. Ale dziś podgonie troche jak wrócę do domu. Tam siądę przy tv to będzie mi łatwiej. Teraz pędze na busa.
A tak w ogóle to mi się wydaje ze obejrzę ten kontrakt. Nawet jak mnie wkurzy to lubię tego aktora. Gra w grzechu Fatmagül i tam mi się najbardziej podobał z tej trójki bogatych facetów od gwałtu. Dla niego pooglądam. Dziewczyny nie znam i narazić mnie nie poraża urodą. Ale może z czasem...
Ta króciutko z drogi. Trochę trzęsie ha ha
Podoba mi się Twój scen. Juz się nie możemy doczekać.
Tak dla rozluźnienia. Też dla Anki. Posłuchajcie sobie piosenki Tarkan'a Pare pare. Jest z królowej nocy ale ostatnio widziałam na yt klip z yiğit i Nur z tą piosenką w tle. Mnie się b . podoba
No juz w domku
Coś zjem i do tv. Jak tam wersje scen.? Ja to do Twojej Maju bym dodała ze to Cahit się spotyka z nur w szpitalu bo on nadal przychodzi do elmas. yiğit wyjechał z Turcji ale Cahit go informuje on wraca a nur nie chce go widzieć. Wtedy yiğit potajemnie wynajmuje jej najlepszego adwokata. A to ojciec nur . I jak??
Wszystko jest możliwe .Ja myślę , że F będzie żądać od I zadośćuczynienia za to , że oddała jej Y , a gdyby F założył ten podsłuch , to może zdradzi się w rozmowie tel co zrobiła N . A kobietą z którą rozmawiała F może będzie Hazal .N oddała jej cały majątek K , ale czy ona jej wybaczyła , w końcu przez N została pobita i straciła faceta . F mimo , że nie widziała N od dzieciństwa doskonale orientowała się jak żyje iże jest modelką . Może to H zależy żeby ich rozdzielic .
Ha ha coraz lepiej.!! Ale piszcie dziewczyny całe imiona bo długo myślałam o które imię na F chodzi. Ale w końcu załapałem. Nj fakt. Gdyby Fikret zażądała zapłaty to mogło by się wydać ze to ona truła Nur..
Podoba mi się
Dodam jeszcze ,że gdy F dowiedziała się o istnieniu I , wpadła na pomysł że nie dość , że ich rozdzieli to jeszcze coś na tym ugra . Co miała na myśli nie wiadomo ,to się może okaże .
My we dwie piszemy najlepsze scenariusze :) nie byłby głupi pomysł z cahitem i odwiedzinami..leżały na tym samym oddziale więc pewnie przechodząc koło sali zobaczy w niej Nur..ona będzie spać..wtedy cahit dzwoni do Yigita i go informuje o tym..ale nie mam pomysłu na reakcje Yigita może ty wymyślisz wątpię że po wypadku na mercie wynajalby jej adwokata myślę że sam by zaczął "śledztwo". wątpię też w to że przyszedł by do niej do szpitala myśląc że ona potracila merta..
Bogusia tutaj wszystko jest możliwe..a ja załamałam się oglądając "milosc..." achjh czy w każdym tureckim serialu muszą być intrygi rodziny przeciwko zakochanym ????ja tego nie rozumiem
To może wypisze skróty imion co wy na to ??
Fi~fikret
F-fatih
Fir-Firat
N-Nur
A-aytul
C-cahit
Y-Yigit
E-Elmas
Em-Emin
Yar-yaren
Yag-yagmur
Mogą takie być skróty imion będzie łatwiejsze do napisania i przynajmniej będzie wiadomo o co chodzi bo pisząc F to kilka imion można stwierdzic
A nie sądzisz że dziecko z Nur to dostateczny powód by Yigitowi zmiękło serce??
Może i zacznie własne śledztwo ale też wynajmie adwokata. Przecież nie może pozwolić "by matka jego dziecka" siedziała w więzieniu. Może to utarty slogan ale moim zdaniem na Yiğita działa najlepiej. Jeszcze pomyślę nad dalszym ciągiem. Ale Bogusia też ma dobry pomysł z tym szantażem İclal przez Fikret. Nie sądziaż?
I myślę że ten szantaż się sprawdzi,ale sądzę że iclal się otrzasnie i nie da sobą szantażować wiedząc że mogła doprowadzić do śmierci dziecka i tu może i ona wynająć adwokata kiedy fikret przyzna jej się że to ona trula Nur.i iclal głupia nie jest i może nagrać przyznanie się do fikret i może to iclal będzie ja wtedy szantażować a że iclal zaczęło zależeć na firacie to myślę że yigitowi pomoże bez wiedzy matki.
Ja sądzę że widząc smutna i w złym stanie Nur może zmiekczyc jego serce,ale czy Nur będzie chciała mu wybaczyć ? Jeśli by się sprawdził mój scenariusz to Yigit też by się obwinial że nie zabrał siła Nur do szpitala widząc że jest z nią coś nie tak
No to i moje zdanie takie było. Zresztą ci fani którzy wytkneli farukowi że kończy serial w 3 odcinkach tez to napisali. Że nie zabrał nur do lekarza chociaż z İclal latał do lekarza jak tylko kichnęła.
Już widzę że my we trzy to byśmy scen napisały. I Yigit i Nur byliby razem zło by byli ukarane a İclal za pomoc dla Nur nagrodzona Firatem. Ha ha
Zobaczycie ze będzie dobrze. Mam przeczucie.
Yigit i Nur będą dlugo oddaleni ale za to powrót.... !!!!!
Myślę że to właśnie tutaj się ta czesc wróżby się spełni co do rozłąki.a my wykrakalysmy że coś musi się stać mertowi by Nur z yigitem będą razem i może będzie szczęśliwe zakończenie ale będzie potrzeba czasu na to wszystko.