Oglądam odcinki po turecku do przodu, czy ktoś tak jak ja to robi i czy tym samym może się podzielić wiedzą na temat przyszłych losów bohaterów serialu ? Dodam że jestem zawiedziona tym że Nur i Yigit wzięli rozwód :D
Też oglądam do przodu i niestety nie tylko rozwód ale ogólna postawa Yigita mnie rozczarowuje . Na którym odcinku jesteś ?
Ja już tak właściwie przeglądnęłam prawie każdy odcinek i teraz oglądam na bieżąco dzień po tym jak odcinek jest emitowany w telewizji tureckiej . Yigit strasznie mnie denerwuje choćby tym że o mało co nie wziął ponownie ślubu z Iclal , to już była przesada :D Teraz wyczuwam ponowny kryzys w związku Nur -Yigit bo ten jej koleżka z dawnych czasów zacznie ją przekonywać że Yigit to nie cały świat i niech przejrzy na oczy ale to muszę poczekać na czwartek bo jestem też strasznie ciekawa tej kłótni Yigita z Firatem :D
Ja wole tego kolesia od Yigita . Bardziej dba o Nur niż facet który ją niby kocha. Yigit ką tyle razy zawiódł . A ta scena zazdrości o Iclal co to w ogóle ma być . Yigit nie docenia Nur i jej poświęcenia . Jest przy nim gdy tylko potrzebuje wsparacia. Nur jest bardzo piękną kobietą i nie bedzie wiecznie czekać za Nim bo jaki to ma sens
YouTube kanał show tv, czwartek o 20 na żywo można najnowsze odcinki oglądać na ich kanale online, a i wszystkie poprzednie ;)
a co chcesz wiedzieć? Widziałam wszystkie i w miarę rozumiem bo mi znajomi trochę tłumaczą z tureckiego na angielski o co chodzi :)
Firat wyznał dla Yigita, że kocha Iclal i że zawsze ją kochał (dlatego nie był na ich weselu i wyjechał)
Możliwe, że mieli też jakiś romansik, ale pewności nie mam, okaże się w najbliższych odcinkach.
Yigit poczuje się teraz zdradzony itd, bo kuzyn kochał zawsze jego żonę, a jak jeszcze wyjdzie na jaw, że dziecko, które straciła Iclal było Firata.. :D
Gdzieś na forum tureckim czytałam, że widzowie podejrzewają nawet, że Mert może okazać się synem Firata, ale póki co to tylko domysły widzów :)
Myślę że Yigita ;) na swój "dziwny" sposób.
Do Firata może co najwyżej ją trochę ciągnie, bo on traktuje ją tak, jak chciałaby by traktował ją Yigit. Przez większość odcinków jednak postrzegam ją trochę jako samotną kobietę, której brak bliskości i Firat chętnie by jej tą bliskość dał :)
jeszcze nie miałam czasu obejrzeć odcinka, ale widziałam fragment, więc w wielkim skrócie.. Yigit przyznał Nur, że jest zazdrosny o Iclal ;) Fatih (wąsacz) ciągle jej wpaja, że powinna zobaczyć coś poza Yigitem, że zasługuje na kogoś lepszego i jak było na końcu odcinka, przekonał ją i idą na kolację. Reakcja Yigita jest oczywista :D
Witaj droga Mijo. Po wczorajszym odcinku z którego nic nie zrozumiałam ( tylko domysły ) mam kilka pytań. Gdybyś mogła to byłabym bardzo wdzięczna.
Czego dotyczyła kłótnia Yigita z Firatem ( z tego co napisałaś to powiedział że zawsze kochał Iclar) ale czy też że był ojcem nienarodzonego dziecka.
Dlaczego kłócił się później z Nur. Ona chciała mu pomóc a on tylko krzyczał i nie pozwolił się zbliżyć a noc spędził w domu zamiast u Nur i słyszał jak Iclal mówi do syna.I czego chciała od Nur Iclal spotykając się na kawie. Później wybuchła niepotrzebna kłótnia z Igitem.
Z góry dziękuję i czekam niecierpliwie za odpowiedzią. Pozdrawiam
Również oglądam odcinki, do przodu ale nie zbyt systematycznie i nie wiele z nich rozumiem. Wiec chciałam zadać kilka pytań. :) Czy po rozwodzie Nur i Yigita zbliża się oni w jakimś odcinku do siebie? Słyszałam, że Yigit chciał wziąć ponowny ślub z Iclal, wiec dlaczego do niego nie doszło? Z kim Elmas jest w ciąży? Czy jest jakiś mężczyzna z którym zaczęła łączyć Nur jakąś bliższa znajomość?
Mam nadzieje, ze mi pomożesz, bo serial jest super i koniecznie muszę wiedzieć co się dzieje. Pozdrawiam. :)
Uwaga SPOILERY
Po rozwodzie Yigit i tak nie odpuści Nur :) do momentu, aż ona wyjdzie na mąż za Kerem (tego od firmy kosmetycznej) , który okaże się psychopatą i Yigit uratuje jeszcze przed nim Nur, po czym odchodzi i planuje ślub z Iclal, żeby tylko zapomnieć o Nur.
Nur zresztą też wzięła ten ślub tylko po to by Yigit dał jej spokój i zajął się Mertem, czyli te ich tzw "dla dobra Yigita" wezmę ślub z innym ;)
Do ślubu Yigita i Iclal nie dojdzie, bo w ostatniej chwili zawita Nur i zagrozi Iclal, że jak weźmie z nim ślub to Nur wyzna mu, że stracone dziecko Iclal (czyli powód rozwodu Nur) było Ferata a nie Yigita. I od tej chwili to Nur walczy o Yigita
Elamas jest w ciąży z Cahitem, starszym bratem Yigita.
Nur wzięła ślub z Kerem, ale i tak poza tym nic tam między nimi nie było, bliższa z najomość to tylko z Yigitem ;)
Pisane chaotycznie ale mam nadzieję, że da się zrozumieć i nie ma problemu, jak wiem o co chodzi to chętnie odpowiem zawsze
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo za pomoc, niestety nie umiem tureckiego, wiec dlatego mam nieścisłości co to pewnych wydarzeń. Podczas oglądania następnych odcinkow napewno będę miała jakieś pytania, wiec się nie obraz jak się do ciebie zwrócę. Nawet teraz nasunely mi sie 2 pytanka: Czy Elmas urodzi bliźniaki, bo tak mi się wydawało na USG i czy ślub Nur z tym psychopata będzie jakoś unieważniony?
Pozdrawiam :)
Z tego co widziałam w odcinku to ślub będzie ważny, bo oboje podpiszą akt. Ale później nie będzie nocy poślubnej ponieważ Nur się nie zgodzi. A ten psychopata upodobni Nur do swojej byłej. Yigit ratując Nur z Kerama rąk postrzeli go. Po tym zajściu wyjdą z Nur z domu a Kerem sam się zastrzeli. Więc będzie wdową. Tak przynajmniej wywnioskowałam z serialu. Niestety też nie znam tego języka. Pozdrawiam.
Dzięki, faktycznie było by to logiczne, że została wdową. Oglądałam ten odcinek, a nie połączyłam faktów. :p
Mijo droga bardzo proszę obejrzyj odcinek 47, bo tylko dzięki Tobie możemy dowiedzieć się o czym rozmawiali. Mam też pytanie odnośnie wstawki z odcinka 48. Nie wiem czy Nur nie chce wyjechać albo na studia albo z tym swoim przyjacielem. Tak myślę.
Co do 47 odcinka to jeszcze jestem ciekawa co powiedziała Iclala do syna by mąż usłyszał.
Pozdrawiam
Ponownie obejrzałam odc 47 i nadal nie potrafię się domyślić o co się kłócą. Jeżeli Yigit powiedział, że jest zazdrosny o Iclal to bardzo skrzywdził Nur tymi słowami. Pewnie dlatego poszła na kolację.
Proszę Cię o pomoc w zrozumieniu tych rozmów.
Dzięki i pozdrowionka
Nie bardzo mam czas na pełny odcinek, pośpiesznie przejrzałam tylko. Ja języka również nie znam, ale mam znajomych którzy mi zawsze opowiadają o co chodzi i niestety obecnie są niedostępni, więc póki się nie pojawią też za dużo nie rozumiem :) Wiem, że przyznał, że jest o Iclal zazdrosny i ogólnie cały odcinek zachowywał się jak dupek wobec Nur, stąd ta kolacja. Zarozumiale pojawił się u niej na koniec odcinka, pewny, że tylko kiwnie palcem i Nur już leci (sam chciał ją zabrać na kolację) i tu zonk :)
Jak będę coś dokładniej wiedzieć to dam znać.
A jeśli chodzi o zapowiedź kolejnego odcinka, to nie wiem co za papiery Nur trzyma ( jakieś urzędowe, stempel jej zdjęcie). Ale później w rozmowie z Elmas, mówi, że odkąd Yigit pojawił się w jej życiu, to ona żyje tylko dla niego więc już czas i zająć się sobą, więc może to studia ;)
Bardzo Tobie dziękuję. Jak tylko będziesz wiedziała co z rozmów w 47 wynikało to bardzo proszę napisz. A ciotka z Iclal też cały czas knują. Myślę że o zazdrości powiedział jej w ostatniej rozmowie przed domem. Przez to ten płacz i rozczarowanie Nur. Wreszcie może Yigitowi otworzą się oczy i będzie zazdrosny o Nur. Ale sądzę że jeszcze nie raz omota go Iclal i ciotka. Nie wiem co musi się wydarzyć aby z Nu ponownie się do siebie zbliżyli.
Bardzo Ci dziękuję i czekam na dalsze wyjaśnienia jak będą dostępni Twoi znajomi. Uwielbiam ten serial.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Jeszcze z ciekawostek dodam, że w jednym z wywiadów Tolgahan (Yigit) podał informację, że na koniec czerwca zobaczymy już ostatni odcinek serialu, czyli tak jak podawała produkcja w zeszłym tygodniu serial najprawdopodobniej zakończony będzie na odcinku 57 ;)
Dzięki za info. Czyli jeszcze wiele zawirowań przed nami. Myślę że Nur i tak odpuści sobie wąsacza. Zajmie się sobą i być może nauką. A to spowoduje że Yigit zbliży się do Iclal ( i to byłoby przykre ). Pewnie będzie sporo się działo między Eminem i siostrą Yigita. Myślę, że dziecko może być Firata ( dopiero teraz myślę że ma kręcone włosy jak on ). Ale to musiałoby się stać coś poważnego z Mertem i potrzebny byłby ojciec biologiczny. To już są typowe moje dywagacje, więc myślę że jakoś inaczej się to wyda jeśli tak faktycznie jest. Wkurza mnie, że po wszystkich przejściach na oczach Nur przytulił Iclal i nie miał później dla Nur czasu. Tylko te krzyki i złość zamiast przytulenia. Chociaż miałam wrażenie że Yigit rozstała się z Iclal u niej w pracy. Ale może się mylę. Dostał za swoje z a kolacją. Nie wiem czy dotarło do niego że zrobił Nur krzywdę jeśli tak to trochę za długo do tego dochodził. Dziękuję Mijo. Pozdrawiam i czekam na szczegółowe streszczenie odc 47.
ja też to obejrzałam z wyprzedzeniem, ale z rosyjskim napisami. Ostatni odcinek tj, 47 jeszcze jest nie przetłumaczony. Ale są scenki na instagramie z ang. napisami i zgadzają się z tym co tu już wcześniej napisała mija. Swoją drogą uważam, że ten serial nie będzie miał happy endu. Te dwie psychopatki (matka i córka) wykończyły mnie. Myślę, że wykończą cały serial. Chyba dam sobie spokój. Poczekam do końca czerwca i obejrzę ostatni odcinek (57). ps. Biorąc pod uwagę obsesyjną miłość Iclal do Yigita (początek małżeństwa wymarzonego) wydaje mi się niestety mało prawdopodobne, by Mert mógł być synem Firata ;)
wpisz w wyszukiwarkę tytuł oryginału plus ros. napisy (po ang) czyli
asla vazgecmem russ sub
i już pojawią się adresy. ten turecki jest lepszy tzn. szybciej aktualizowany :)
Mi się wydaje że będzie happy end . Szczególnie po ostatnim odc po rozmowie z Iclal poszedł do Nur . Szczerze nie wiem czy chciałabym Nur i Yigita na końcu razem . Przecież on tyle razy ją zranił i zawiódł .Najpierw doprowadza ją do łez a później przychodzi jak gdyby nigdy nic .
A psychopatki zepsuły całą przyjemność oglądania . Jedna gorsza od drugiej i wciągają w to jeszcze dziecko . Paranoja
gdzieś czytałam, że ten producent czy tam reżyser, nie słynie z happy endów, więc można się spodziewać wszystkiego ;) czyli nie wiadomo czego! :D
W tym wypadku nie wiadomo co się kryje pod pojęciem "happy end " . Serial ma bardzo dużą oglądalność co oznacza też duży nacisk fanów na " I żyli długo i szczęśliwie ..." Tylko czy z facetem jakim jest Yigit w ogóle tak się da ?!
też już nie wiem, czy chciałabym ich widzieć razem;) Co prawda Nur też ma swoje za uszami, ale ona to młoda dziewczyna i ma prawo być głupia. Ale Yigit jest starszy, ma doświadczenie, zrobił majątek, zna ciotkę/teściową i siostrę cioteczną/b.żonę (niezły układ swoją drogą). Często ma dobre pomysły na rozwiązanie, ale zawsze go te chore baby podsłuchają i przekręcą wszystko na swoją stronę. A on jest w tym wszystkim po prostu bezradny. Mówię wam, to się dobrze nie skończy. ps. jeśli chodzi o nacisk fanów to myślę, że chodzi o Turków, a w tym społeczeństwie chyba uwielbiają nieszczęścia przeżywać (p. serial)
Niedługo 48 odc a niestety nie wiemy co tak naprawdę w 47. Szkoda. Tylko dzięki Mii dowiemy się szczegółów. Mam nadzieją że dzisiaj.
Ja myślę, że na końcu Nur sobie ułoży życie. Tylko z kim? Czy będzie to Yigit?
Niestety mój tlumacz gdzieś zaginął i nie mam pojęcia kiedy się pojawi. Sama coś nie mam weny nawet caly odcinek obejrzeć, póki co nie jestem w stanie nic pomóc
A mi się jednak wydaje że oni będą na końcu razem . Co by nie powiedzieć Yigit kocha Nur a ona jego. Nur popełnia błedy jak każdy , tylko jej blędy wynikają z naiwności . Yigit stał się marionetką w rękach Aytul i Iclal .
Zgadzam się z Tobą. Mam nadzieję że tak się film zakończy. A te które pociągają za sznurki za to zapłacą. Ale jeszcze 10 odcinków w oryginale. Czyli wiele zawirowań przed nami.
Aż się boje co nam zapodadzą. Mam tylko nadzieje że Yigit będzie musiał postarać się odbudować zaufanie Nur bo ostatnio mocno narozrabiał
ja myślę, że 48 odcinek będzie okropny. Na instagramie nazwali go " kolejny zazdrosny". Skoro babom udało się skłócić Yigita z Nur (a taki był ich plan) to teraz Nur się będzie odgrywać z Fatihem (walcząc o siebie samą - to bardzo sprytne ze strony Fatiha), a Yigit jest nieobliczalny. Gdzie to ich zaprowadzi?! Scenarzyście są też nieobliczalni :D Pażywiom uwidzim. Tłumaczenie ros. pojawia się zwykle we wtorek (47 odcinka), ale nie wiem, czy będzie mi się chciało te machloje oglądać :D Chyba wystarczy mi wersja tur. i tłumaczenie fragmentów na ang. (teaser - instagram) Tam też zwykle jest streszczenie odcinka po ang. (b. ogólne - ale starczy).
A bardzo dobrze niech będzie osioł zazdrosny . Kto mu kazał zachowywać się jak dupek. A Fatih jest na lepszej pozycji bo jest przy Nur zawsze kiedy ona tego potrzebuje . Ona nie chce się odegrać , podejrzewam że ona zwątpiła w miłość Yigita . Chce odnaleźć siebie bo prawda jest taka, że ona dużo bardziej się w relacje z Yigitem zaangażowała i ona na tym związku najwięcej straciła .Fatih gwarantuje jej spokój i stabilizacje a Yigit jak na razie tylko łzy .
Jeszcze nie jedna awantura przed nimi wszystkimi ;) pamiętajcie, że Nur nadal nie wie, że Fatih to policjant, Yigit nadal nie wie, że dziecko Iclal nie było jego, prędzej czy później wszystko wyjdzie na jaw, a razem z tym wyjdzie to, że Nur cały czas o tym wiedziała i nic Yigitowi nie powiedziała.
Jeśli przed nami jeszcze te 10 odcinków dwugodzinny to jeszcze z kilka razy się zejdą i pokłócą :P
Ciekawe czy by jej uwierzył?! przecież on zawsze wierzy wszystkim tylko nie Nur
Wiem że przed Nami najgorętsze odcinki bo wszystko teraz zacznie wychodzić na jaw :)
moim zdaniem Nur jest bardzo podobna do Yigita. Oboje mają gwałtowne temperamenty, ale potrafią się też nawzajem uspokajać. Działa to naprzemiennie. Ich zaangażowanie jest podobne i straty też. Albo Yigit biega za Nur, albo dla odmiany Nur za Yigitem. Zgoda panowała przez dwa odcinki chyba. Przy Fatihu będzie nuda, choć przy Yigicie jest zdecydowany nadmiar emocji (jak dla mnie). Ale co zrobić kiedy to właśnie oni się kochają. Główny problem to fakt, iż trzymają swój związek w sekrecie. A tego nigdy nie chciał Yigit. Najpierw go przekonali ze względu na Iclal, a teraz sama Nur go przekonała ze względu na Merta (do jego wakacji). A przecież nawet bandzior od porwania wie co i jak :) Może to bandzior powróci i rozwiąże ten bardak:)
Właśnie przeglądałam jeszcze raz końcówkę odc 47 i po prostu nie mogę pojąć jak mógł się zjawić u Nur i nie okazać skruchy, jakiejkolwiek czułości tylko stanąć w drzwiach i zaprosić na kolację. Nic dziwnego że tak go potraktowała.
Pozdrowionka
po obejrzeniu 47 z tłumaczeniem.
Otóż przez cały odcinek wszyscy nadają o zazdrości Ygita wobec Iclal. Czy mają rację? NIE! Ygit nie jest zazdrosny o nią nawet przez sekundę. A wiecie o co chodzi? O poczucie zdrady między kuzynami. Rozumie to doskonale Cahit. Pozostali nakręcają się zazdrością. Psychopatki już widziały swój koniec, ale Nazan im powiedziała o zazdrości Ygita. Stara w to nie wierzy, ale postanawia wykorzystać to jako początek końca Nur i Ygita poprzez skłócenie ich. Dlatego Iclal mówi Nur że Ygit należy już do niej. Rozwścieczona Nur pyta o to Ygita, a ten doprowadzony do szewskiej pasji potwierdza, że jest zazdrosny o Iclal. Tu pojawia się usłużny Fatih i też nadaje o zazdrości Ygita oraz jest po stronie Nur w jej walce o siebie samą. Co więcej Nur okłamuje Ygita, że nic więcej nie wie o Iclal i Firacie (swoją drogą ciężko powiedzieć o sztucznym zapłodnieniu). Ygit widzi, że ona nie mówi mu całej prawdy i słusznie uprzedza ją, że to czego nie powie zostanie wykorzystane przeciwko nim (ich związkowi). Po ochłonięciu wraca do Nur, by omówić o co chodzi z tą zazdrością do Iclal, ale Nur nie słucha go i wybiera kolację z usłużnym Fatihem. Tym razem szkoda mi Ygita. I Nur i Iclal go okłamały (dla jego dobra ha, ha). Ja myślę, że ostatecznie on się wykończy. Bo on daje im szansę. Pyta o prawdę. Chce im wierzyć. A tu... Jeszcze 10 odcinków.
Ale Yigit sam sobie zasłużył ... Nur tyle znosiła w imię ich miłości a on ciągle ją rani i zawodzi . Tak jest od prawie samego początku . Fakt ona powinna mu powiedzieć prawde ale z drugiej strony jak ma to zrobić . Wiadomo nie od dzisiaj że Yigit najpierw robi potem myśli ... Przecież zabił by ich a przy okazji i Nur mogłaby tego nie przeżyć
Ja myślę że Nur powinna chociaż zasugerować że jest jakaś tajemnica między Iclal a Firatem, ale ona sama nie może mu tego wyjaśnić. Wówczas może Firat zdobyłby się na wyjawienie prawdy. A tak oboje będą znowu cierpieć. Obawiam się że to wszystko zbliży Iclal do Yigita. I znowu okaże jej czułość.. Ciotka już odpowiednio nastawi córeczkę. A Nur będzie robiła coś dla siebie, ale będzie cierpiała z miłości. Pewnie wyjedzie na studia i drogi na jakiś czas się rozejdą. Elmas powinna wreszcie odwdzięczyć się Nur i bez jej zgody o wszystkim co wie o ciotce i Iclal powiedzieć Yigitowi ( jest jej coś winna za wszystkie przykrości ).Najgorsze jest to, że w biurze Iclal Yigit z nią nie zerwał tylko zaakceptował jej stwierdzenie że nie ma przed nim sekretów i uznał to za prawdę bo jest matką jego dziecka ( jakiś absurd ). Nur o ciąży Iclal nie może powiedzieć bo on zabiłby Firata ( cały czas jest porywczy ).
a z jakim tłumaczeniem oglądałaś? gdzie to znajdę? i wiesz może co Iclal mówiła do śpiącego merta jak Yigit podsłuchiwał?
jeśli mnie pytasz o tłumaczenie to już wcześniej podałam ci, jak znaleźć tę stronę w przeglądarce z turkishtv. ru (bo linka nie mogę tu wkleić).
Iclal zapewnia Merta, że wie, iż on marzy o pełnej rodzinie z mamą i tatą razem. No i teraz ona już będzie silna i nic jej nie pokona. Żadne przeciwności. Będzie silna. Takie pitu, pitu.