Oglądam odcinki po turecku do przodu, czy ktoś tak jak ja to robi i czy tym samym może się podzielić wiedzą na temat przyszłych losów bohaterów serialu ? Dodam że jestem zawiedziona tym że Nur i Yigit wzięli rozwód :D
Domyślam się, że Iclal powiedziała ciotce iż po ich spotkaniu na kawie, Nur pokłóci się z Yigitem. Nur do Elmas stwierdziła, że odkąd poznała Yigita to całe swoje życie poświęciła jemu. A gdzie ona w tym wszystkim. Przy drzwiach Yigit powiedział Fahitowi że wie co on planuje ale na to nie pozwoli. Ale Fahit że i tak zrobi co sam zechce. Zapowiada się ciekawie.
Jestem zawiedziona postawą Yigita zamiast ucieszyć się, że ktoś kocha Iclal i wreszcie będzie mógł być bez przeszkód z Nur,bez wyrzytów sumienia, to urządza jakiś cyrk złości czy zazdrości ( tak rozumiem rozmowę na parkingu biura Firata ) to on jak pies ogrodnika.
W nowym fragmencie podoba mi się jak patrzy gdy Yigit czeka za Nur i Fatihm .
Icala wykorzystuje biedne dziecko do swoich rozgrywek . To mnie najbardziej wkurza
też się boję zbliżenia Yigita z Iclal. Zgadzam się, że Elmas powinna się wreszcie odwdzięczyć. Jakoś tak się dziwnie składa, że podsłuchują generalnie te chore babska i wykorzystują to dla siebie, a przyjaciele jakoś nigdy nic nie usłyszą. A jak już coś wiedzą to chlapną na nieszczęście np. Elmas o pierwszej miłości Nur.
Może i sobie zasłużył, ale boję się, że w którymś momencie przekroczą granice i nie będzie już powrotu. Mają tyle "pomocnych" osób wokół siebie, że zagrożenie jest naprawdę duże. Trochę mi to przypomina historię, kiedy Yigit przestrzegał Nur przed Keremem. Widziałam we fragm. z 48 odc. że przestrzega ją przed przyjacielem Fatihem, że nie wie o nim wszystkiego. Ale Fatih to generalnie pozytywna postać w oczach Nur (przyjaciel z dzieciństwa i ta nieszczęsna pierwsza miłość). Więc zagrożenie jest większe. A on jest zdecydowany do działania. Mówi do Yigita "Zrobię co będę chciał".
No właśnie i będzie chciał aby Nur się nim zainteresowała. Wszyscy tam myślą na swoją stronę tylko Yigit ma klapki na oczach i jak spojrzy na biedną matkę swojego dziecka to się lituje. Jeśli Elmas cos powie Yigitowi to napewno na zasadzie chlapnięcia niechcący, bo Nur zabroniła jej cokolwiek mówić. Ciekawe ile o życie Kozanów wie Fatih skoro jest w policji czy antyterrorystach. Napewno będzie się starał ochraniać Nur ale też będzie próbował ja omamić tym swoim spokojem. Mam nadzieję tylko że Yigit znowu nie będzie chciał się żenić z Iclal dla dobra dziecka (to byłoby przegięcie). Nur musi coś zrobić ponieważ Fatih chyba jej powiedział że wzięła kredyt na dom aby być blisko Yigita a z czego będzie płacić. Musi więc pomyśleć co dalej z jej życiem.
ma klapki na oczach, bo go okłamują. Nur dla jego dobra, by nie zabił Firata i nie poszedł do więzienia, a psychopatki (Iclal i Aytul) dla swojego dobrze pojętego interesu. Ponadto ma generalnie miękkie serce wobec rodziny i nie znając prawdy jest całkowicie bezradny. Jak dziecko we mgle. Co do Fatiha też jestem ciekawa jaka jest ostatecznie jego rola. Że walczy o Nur to pewne. Tylko jakie są jego pobudki? Okaże się pozytywny czy negatywny? I pytanie za 100 pkt. Kto wreszcie załatwi starą i czy będzie to dopiero w ostatnim odcinku?
Myślę że obie same zagmatwają się w swoich poczynaniach. Określenie "dziecko we mgle" idealnie pasuje do Yigita. Niestety wszyscy wokół nie mówią mu prawdy. Szkoda że Nur nie odważyła się być szczera wobec niego. Ona zawsze nie chce skrzywdzić wszystkich wokół. Ale nie mówiąc Yigitowi krzywdzi jego i najbardziej samą siebie.
i nie może udawać, że tego nie wie tzn. że krzywdzi ich związek. Bo Yigit powiedział jej w tym odc. że jeśli nie powie mu wszystkiego, co wie to zapłacą za to tzn. zostanie to wykorzystane przeciwko nim. Facet jednak myśli. Tylko nie ma narzędzi. A ona brnie dalej z Fatihem, bo Yigit zranił jej uczucia. Wiem, to boli. Ale do stracenia jest znacznie więcej. Zapomniała o ostrożności wobec Iclal, że ta nie zna granic. I ma u swego boku niezłomną mamuśkę. Ja się boję, że tych 2 nikt nie pokona. A ostatnia scena to będą zwycięskie uśmieszki psychopatek :D Nie znam tureckich standardów i kompletnie nie mam pojęcia czego się można spodziewać? Ktoś wie?
Właśnie obejrzałam wstawkę nr 1 i 2 z 48 odcinka, Yigit będzie czekał aż wrócą z kolacji. Nur będzie w biurze Yigita. Fatih będzie podsłuchiwał ich rozmowę. Ciekawe czego dotyczy rozmowa.
rozmowa w biurze :
Nur: nie pytałam Cię o pozwolenie na pójście na kolację z przyjacielem
Yigit: Nie ufaj zbytnio temu "przyjacielowi"
Nur: dlaczego? Czy jest coś o czym nie wiem
i opis kolejnego odcinka, jeśli angielski nie robi wam problemu ;)
48th episode: What will happen between Fatih, Nur and Yiğit? Yiğit and Nur can't talk to each other, because of Yiğit is next to Iclal everytime ( he gives her a sense of ownership.) In this situation, Fatih will always be next to Nur. Fatih is trying to get a directiom against Yiğit for Nur. Elmas decides to go in a own house with Cahit. But because of Nazan's games, Cahit is going to like Nazan again (the situation between them is getting better.) The guy, who stabbed Emim is gone anybody can find him. Emin is telling Elmas that he was stabbed and she's gonna worry about him. She wants Cahit to slove the case. The house Nur lives in , for being closer to Yiğit, will lead her to financial problems. Nur is trying to hide this from Yiğit, but Fatih is helping Nur with this case. Yiğit is gonna find that out on a very bad way.
A po polsku można prosić?
Przypominacie sobie scenę z wróżką w rezydencji. Ona powiedziała Nur o wielkiej miłości, o smoku dwugłowym który chce ją skrzywdzić (ciotka i Iclal), o rozstaniu ciężkim ale i pięknym powrocie. Czyli, że chyba na koniec będą razem szczęśliwi.
opis w skrócie: Nur i Yigit nie rozmawiają ze sobą ponieważ Yigit wspiera Iclal cały czas. Korzysta z tego Fatih i jest przy Nur cały czas próbując skierować ją przeciw Yigitowi. Elmas decyduje się zamieszkać z Cahitem we własnym domu. Cahit natomiast zbliża się do Nazan dzięki jej intrygom. Chłopak, który zranił Emina uciekł. Nie można go znależć. Elmas dowiaduje się o zranieniu Emina, martwi się o niego i oczekuje, że Cahit ten problem rozwiąże. Nur popada w kłopoty finansowe z powodu drogiego domu, który wynajmuje. Ukrywa to przed Yigitem, ale Fatih jej pomaga, a Yigit dowiaduje się o tym w najgorszy sposób.
zapomniałam o tej wróżbie. No, może i jest w tym jakaś nadzieja. Taak, jeszcze i czarów nam tu brakowało. Ale te baby cały czas się od wiedźm wyzywają. To u nich popularne. Dla mnie jedyny plus z oglądania tego to odświeżenie rosyjskiego. Nigdy nie miałam motywacji, a tu proszę... Nawet klawiaturę opanowałam :D
nie, nie, nie, nie... ileż można w kółko to samo?!?! Wiem,, że nie chodzi tu o żaden sens w opowieści czy logiczne zrozumienie postępowania bohaterów, a o zwyczajne dokrętki kolejnych odcinków i zarobienie kasy, ale ileż można powtarzać wspieranie Iclal przez Yigita i kolejnych facetów przy Nur???? Anyway dzięki mija za opis odcinka 48. Sądzę, że go sobie daruję. Nie dam rady tego obejrzeć w spokoju.
Może te papiery co gniecie w ręku przy Yigicie to właśnie jakieś bankowe/ komornicze w związku z tymi problemami finansowymi ;) pasowało by
też tak pomyśłałam.
A widziałaś tę scenkę, jak Nur dzwoni z samochodu do Fatiha w biurze. Ten do niej schodzi i jadą gdzieś. Nur swoim samochodem a Fatih za nią. Pewnie pomaga jej z tym domem. Ale całą scenę obserwuje Yigit. I tu pytanie: co wywnioskuje?
W tej scenie oni jadą razem do agencji modelek jak się nie mylę. Do tej pierwszej co przez intrygi Elmas , Nur trafiła na bilbordy. Pewnie Nur będzie chciała dorobić na jakiś reklamach. Widziałam zdjęcie z planu jak właśnie siedzą w agencji i wkracza Yigit, czyli śledził ich spod biura. Może w ten sposób właśnie dowie się o problemach Nur, albo niczego się nie dowie tylko wyciągnie złe wnioski jak zawsze :)
Też to zauważyłam tylko nie wiedziałam że to biuro reklamy. Myślałam, że coś nieruchomościami.. Ale tak jak mówisz wyciągnie złe wnioski. I znowu będą niedopowiedzenia. Nur będzie zła że ich śledził . A jednak pojechał za nimi (to dobrze).
naprawdę? A co raptem łączy policjanta z agencją modelek? A może jest jej bodyguardem? :) Że Yigit wyciągnie złe wnioski to pewne. Zwłaszcza jak Nur będzie tłumaczyć to w ten sam debilny sposób, jak znajomość z Fatihem. Pamiętasz to potworne zdenerwowanie i godzinne teksty o dzieciństwie i pierwszej miłości. Wiele hałasu o nic, ale ze 2 odcinki były. Teraz pewnie też pociągną czas jakiś.
Masz rację. Tłumaczenie się z tego wyjazdu zajmie sporo czasu. Nur będzie się nieudolnie tłumaczyć a Yigit nie będzie chciał słuchać. Skąd to znamy. Znowu się pokłócą i pojedzie do domu do matki swojego syna udawać przykładnego niby męża. Okropne.
Albo dla niewielkiej odmiany Nur się postawi mając przy sobie Fatiha i nic nie będzie chciała tłumaczyć. Ale ciąg dalszy jak u Ciebie tzn. znowu się pokłócą. ..
pewnie pojechał wspomóc, żeby nie została oszukana znowu, jak z tą reklamą szamponu :)
siedzą w biurze, widać szyld "Ajans" , już mi się nie chce sprawdzać , ale wydaje mi się, że właśnie tak nazywała się ta pierwsza agencja od bilbordów
On będzie zły że znowu bierze udział w reklamie bez jego wiedzy i ze pomaga je Fatih. Albo nakrzyczy i wyjdzie trzaskając drzwiami, albo ona zacznie się tłumaczyć a on i tak nie będzie chciał słuchać. jedno pewne kolejna awantura i obraza. A Fatih będzie zacierał ręce i cieszył się że może ma szansę u Nur. Nie wiemy dlaczego on jeszcze pracuje z Yigitem jaki jest powód. Może rozpracowują jakąś grupę przestępczą.
Tak, faktycznie jeszcze go nie złapali. Zobaczymy co będzie jutro. Mam nadzieję że wspólnie domyślimy się o co chodzi. Chociaż do końca nie wiem czy dam radę.
A swoją drogą ciekawa jestem, czy zauważyłyście, jak bardzo obecna fryzura zmieniła wygląd Yigita w porównaniu do pierwszych odcinków? On mi się specjalnie nie podobał (wolałam np. Sinana dowcipnego, a nawet złośliwego), ale w porównaniu do obecnego wymuskanego, wyżelowanego modela wolałam tego krótko ostrzyżonego:) Choć postać Yigita lubię niezależnie od wyglądu i niezależnie od tego, że mnie czasem denerwuje. No, chyba, że zbliży się do Iclal - wówczas koniec sympatii :D
Ja również będę rozczarowana jego postawą, jeśli zbliży się do Iclal. Ale uważam że przez kolejne nieporozumienia z Nur i przez Merta oraz "szanownego przyjaciela" tak może się stać. Oby NIE.
nie miejmy złudzeń. Z doświadczenia tego serialu wiem już, że musi być beznadziejnie żeby było lepiej. Teraz niestety jest faza spadkowa. Pytanie tylko dlaczego Nur jest sama ze swoimi problemami. Czy ona rzuciła pracę w biurze? Dlaczego nie pomaga jej ta cholerna rodzina? Nikt z nich nie rozmawia sensownie z Yigitem? Jedyny usłużny to Fatih.
Ona zawsze sama. Ja rozumiem ze nie chce ranić innych. Ale jeśli inni mają na sumieniu takie podłości jak poniżanie, dogadywanie próbę zabójstwa i kłamstwa (ciąża Iclal) to jak można ich chronić. Nur sama wszystko skrywa. Powinna podzielić się tym z kimkolwiek z rodziny i już byłaby szansa że ktoś się wygada. Yigit musiałby założyć podsłuch u Nur aby usłyszeć te wszystkie podłości i intrygi. A on nawet nie wie że Fatih nadal go podsłuchuje w jago własnym biurze (jest taka scena na 48 odcinek). Jeśli Fatih nie powie Yigitowi tego co wie o intrygach to nic z tego (jemu przecież na wyjawieniu tego nie zależy).
Ale czy oni są ślepi? Dlaczego Fatih widzi problemy i dopytuje, a oni mieszkają z nią, kochają (chyba - mam poważne wątpliwości) , wiedzą, że Yigit ma forsy jak lodu i co? czekają na oklaski?
Fatih przyznał że ma przygotowanie psychologiczne jako policjant. Czyta między wierszami (i podsłuchuje). Mało mówi ale dużo słucha. Emin tak jak i Elmas też mógłby wkroczyć do akcji widząc cierpienie Nur. Jak nie będą mieli gdzie mieszkać to zrozumieją powagę sytuacji (ale tylko materialnej). Jeśli chodzi o pracę to może reklama jako praca dodatkowa a nadal będzie w firmie Yigita. Nie ma jeszcze zbira, to muszą ja ochraniać. Nie mogę się doczekać dzisiejszego odcinka. Zrobię sobie melisę, bo nie dam chyba rady.
Witam wszystkich!
Jestem tu nowa:) na początku tak sporadycznie oglądałam ten serial a teraz tak mnie wkręcił że obejrzałam wszystkie tureckie odcinki. Tylko co z tego jak nic nie kapuje:D no coś tam się domyslam ale nie za wiele:) Przynajmniej tu mogę poczytać o co chodzi dokładnie
przecież oni mają podwójną obstawę tzn. od Yigita i policji. Właściwie Yigit mógłby mieć raporty gdzie, kiedy i z kim jest Nur. Dlaczego z tego nie korzysta? A, zajęty jest podtrzymywaniem matki swego syna. Właściwie to się cały czas zastanawiam, kiedy ten człowiek pracuje? Przecież on jest zakręcony wszystkim innym tylko nie pracą. Może w końcu splajtuje i stara dopiero wtedy mu odpuści?
trochę śmiesznie mu teraz tą grzywkę zakręcają jak spojrzeć z profilu :D
ale i ta jest uroczy, ja tam go nawet wolę w bluzach sportowych bardziej niż w gajerze
Mnie nawet w koszuli flanelowej. Pamiętacie odcinek gdy zabrał Nur do chaty w górach. Tam pewnie były świetne teksty. Jak się rozchorował i Nur się nim opiekowała. Piękne chwile. Gdyby nie ta wstrętna gazeta (otrucie własnego syna i szpital i dziennikarze powiadomieni przez Iclal) to pobyt tam byłby jednym z najwspanialszych w ich związku.
w ang. komentarzach piszą, że Fatih robi jej "pranie mózgu". Rzeczywiście z podsłuchującym Fatihem nie mają żadnych szans. W tych zajawkach z 49 Ygit mówi Nur, że on teraz już nie wie kim jest dla niej skoro ona dzieli swe problemy z Fatihem, a nie z nim. I to jest dobre pytanie. Fatih natomiast jadąc samochodem mówi: Yigit wszystko robisz źle. A może on w końcu okaże się pozytywny?
Oj zgadzam się z tym ale jak się na niego wściekła i zamknęła drzwi na klucz też pewnie niezle mu nagadala
Ja już mówie że to konic miłości Nur i Yigita ...
Oczwiście Iclal już próbuje skorzystać z okazji i to mnie najbardziej wkurza czy ona w ogóle wie co to honor ?! Oni ciągle muszą się klócić to już nudne się robi .On uparty ,a ona jeszcze bardziej .
ale myślę że Nur i tak będzie z Yigitem, zaczą powoli pewnie intrygi wychodzić w między czasie pewnie jemu lub jej coś sie stanie i sie zejdą:D ale jeszcze 9 odcinków więc w kółko pewnie będzie kłocenie godzenie
Kłamstwo ma krótkie nogi prędzej czy później zawsze prawda wyjdzie na jaw tylko czy zdoła połączyć na nowo Nur i Yigita to się okaże w ostatnim odcinku..bo zazwyczaj takie akcje trzymają do ostatniego odcinka żeby ludzi podenerwowac żeby z zaciekawieniem oglądali
ja nie oglądam tego online tylko potem w necie. Przewijam wszystkie fragmenty z psychopatkami (generalnie mieszkańców domu Yigita) i jakoś daję radę to obejrzeć. Gdybym wiedziała, że skończy się happy endem mogłabym obejrzeć nawet wariatki:)