Oglądam odcinki po turecku do przodu, czy ktoś tak jak ja to robi i czy tym samym może się podzielić wiedzą na temat przyszłych losów bohaterów serialu ? Dodam że jestem zawiedziona tym że Nur i Yigit wzięli rozwód :D
W odc 49. nie jest za ciekawie. Nur bardzo dużo mówiła F o miłości do Y. On uświadomił ją że nie może ona żyć dla miłości tylko z miłością. Nur doznała olśnienia, że odkąd poznała Y całe jej życie kręci się wokół niego. Wynajem domu blisko Y, praca dla Y, dług który musi spłacić dla Y (jak sputnik wokół Y). Po kolacji zeszła z Y porozmawiać (chyba I-szy raz). Zawsze była na zawołanie Y. Kolejnego dnia Y czekał na nią ale nie chciała rozmawiać, bo dostała wezwanie do spłaty długu za wynajem.
on zawsze podkreślał że ona jest tylko jego no i taka prawda że na zawołanie była. COś mu nie pasowało od razu tłumaczyć się musiała
W pracy F wezwał Nur do siebie (bo podsłuchał rozmowę Y i N) i wyciągnął od niej info że ma problemy finansowe. Chciał pomóc, ale ona nie pozwala mu na to. Wszedł Y i miał pretensje że F rozmawia z N. F powiedział mu że zbir wyjechał za granicę ale jest to podejrzane. Y jest na niego wściekły że wkracza między niego i N. Nur wyszukała agencję modelek aby podjąć dodatkową pracę. Zabroniła F mówić o jej kłopotach finansowych Y. Prosi aby F pojechał z nią do agencji jako menadżer. Y ich śledzi i wpada z pretensjami do agencji.Tak zrozumiałam ten odcinek (może w szczegółach się trochę nie zgadzać, ale raczej jest ok).
Nur nie zeszła po kolacji porozmawiać z Y jak napisałam wytłumaczyła się że jest śpiąca.
Oj będzie się działo w czwartek. Jedno jest pewne Nur będzie chciała się tłumaczyć (bez posłuchu u Y). a F jak zawsze będzie gotów jej pomóc. Ona miała zamiar powiedzieć Y o modelingu ale jak spłaci długi. F powiedziała że nigdy od Y nie wzięła ani grosza i nadal nie może sobie na to pozwolić. Ona kiedyś pragnęła skończyć studia, podjąć pracę, kupić dom ale skromny ale nie było w jej planach miłości. Jak się zakochała to tylko to się dla niej liczyło i o sobie, o swoim życiu zapomniała.
po ostatnim odcinku myślę że jednak tak. Szczerze rozmawiał Faithm z Nur i chce też wywołać w Yigicie zazdrość żeby w końcu przejrzał na oczy kogo traci. Tylko ten kontrakt podpisany mi się nie podoba no ale może chce jej jednak pomóc a my się doszukujemy:D
tez mi sie wydaje ze z ta umowa jest cos nie tak,ale moge sie mylic. taka glupia kobieca intuicja mowi ze cos bedzie nie tak z tym jej MODELINGIEM
Mi też tak się wydaje . On niby nakręca Nur ale mam wrażenie ,że on robi to dla jej dobra . Prawda jest taka , że jej życie kreci się tylko wokół Yigita . Gdzieś zagubiła sie w tym wszystkim , zatraciła się w tej miłości tak bardzo że zapomniała o sobie . I Fatih jest jej przyjacielem . Jest przy niej ,nie ocenia jej , wspiera ją i pomaga . Jest troche takim przeciwieństwem Yigita .
sporo osób pisało że ich wkurza że Fathim podsłuchuje N i Y a coś mi się wydaje że właśnie dzięki temu sporo intryg wyjdzie
Miejmy nadzieję że masz rację.
Nur zmieniła się w stosunku do Yigita, ale to może sprawić że Iclal wykorzysta tą sytuację (pokazane że zbliży się do Yita w czwartek). Może Fathi coś podsłucha a może wróci Firat. Chociaż mam wątpliwości, ponieważ Iclal przesłał sms że ona na razie go nie zobaczy, ale on ją będzie widział i zjawi się kiedy Iclal będzie tego chciała. Więc nie wiem czy można na jego szczerość liczyć.
Gdyby jeszcze zaczal Fatih podsluchiwac i nagrywac rozmowy iclal z matka i firatem i pozniej pokazal to yigitowi to moze w koncu przejrzalby Yigit na oczy kogo traci
Ale na kolacji N próbowała usilnie się dowiedzieć coś o jego życiu i miłości, że napewno kogoś bardzo kocha lub kochał i że nie jest możliwe aby taki gość uczciwy, dobry był sam. On w końcu przyznał, że tak i że jest to N. Ona się przeraziła a on obrócił to w żart i powiedział że kocha ją tak jak wuja, Elma i Emina i zrobił jej zdjęcie z tą miną. Chyba dotarło do niego że jej miłością jet tylko Y.
On doskonale zdaje sobie sprawe , że Nur kocha tylko Yigita. On zresztą nie wygląda mi na zakochanego w Niej . Tak szczerze jakby nie miało być happy endu to chętnie widziałabym Nur z Fatihm
Ludziska patrzcie:D druga zapowiedz .Chyba wrócił zbir;P
http://www.showtv.com.tr/dizi/tanitim/asla-vazgecmem/1411
hahah będzie się działo w nowym odcinku ;)
Yigit: Jesteś zwolniona.
Nur: Ty.. wyrzucasz mnie z firmy?
Yigit: Taka jest polityka firmy.
Nur: Nie, powiem ci co to za polityka! To jest twoja polityka zemsty!
No to czekamy na czwartek ciekawe co ta mała zrobiła elmas :/ i w końcu dorwali ta zlodziejke
Jestem oburzona postawą Y. Zwalnia N z pracy. To ona dla niego bierze kredyt aby mieszkać jak najbliżej, podejmuje dodatkowa pracę aby poradzić sobie z długiem, a tu niespodzianka.
Powinna wyprowadzić się z domu do tańszego, pójść na studia i sobie pracować. Y wraca z pracy a na willi obok napis "do wynajęcia"...
F po zwolnieniu N z pracy powinien wygarnąć Y że pracę dodatkową podjęła znowu po to aby być blisko Y. Ale pewnie tak nie będzie.
Ciekawe co jest pod koniec 2 fragm 49. Co mówi N do Y po tym jak przyszła ponownie do biura i o czym rozmawiają Y z F przy samochodzie gdy N wyjeżdża.
Masz rację powinna tak zrobić nawet do większego mieszkania do czasu aż nie stanie na nogach się wyprowadzić pod nieobecność Yigita. i jestem ciekawa jaka by była wtedy reakcja Yigita na szyld "do wynajęcia":). I jeśli by zależało Fatihowi na Nur wtedy by wygarnal Y ze Nur ma problemy finansowe i dlatego podjęła drugą pracę w modelingu.pod koniec tego filmiku co jedna z was tu dodała widać jak elmas schodzi ze schodów a na nią prosto leci ta adoptowana dziewczynka i coś się stało z Elmas ciekawa jestem co
Albo powinna wyjechać z rodziną na jakiś czas i na złość wywiesić tabliczkę na sprzedaż bądź do wynajęcia żeby w końcu dalo coś do myślenia yigitowi kogo traci może wtedy by się otrząsnąl z tego wszystkiego i podjął racjonalne kroki do tego wszystkiego
Napewno Nazan ją podpuściła do takiego zachowania. Być może będzie musiała jechać do szpitala i wcześniej urodzi.
A tak wogóle to zarówno Iclal, jak i cioteczka oraz Firat i Nazan, wszyscy powinni ponieść konsekwencje swoich podłości. Nie wiem jak mogłoby się to udać. raczej niemożliwe aby Yigit dowiedział się o wszystkim.
Bo trochę tego było. Jak wspomnę: Aytul namawiała Nur do usunięcia ciąży, planuje jej popdać leki aby poroniła, Iclal oszukiwała z brakiem pamięci, Firat był ojcem poronionego dziecka, Iclal wynajęła zbirów aby wysadzili jacht z Nur na pokładzie, wynajęcie przez Tayara psychola, konszachty Iclal z Keremem, trucie Merta aby Yigit wrócił do domu, nie wspomnę o całym poniżaniu Nur słowami i czynami (bo nie raz musiała patrzeć jak Iclal jest blisko Yigita, jak go całuje i przytula a on nie reaguje np. sytuacja w hammamie, czy rocznica ślubu i taniec, czy na jachcie, w sypialni, na kolacji ....). Oj było tego.
Dużo za dużo.musiałoby się coś stać Nur żeby się otrząsnąl a fatih musiałby wszystkie rozmowy domowników podsluchiwac by wszystkie podłości wyszły na jaw
Właśnie za dużo i wcale się nie dziwię ze ostatnio nie zeszła po kolacji żeby z nim porozmawiać też bym tak zrobiła za bardzo ja w ostatnim czasie zranił. Może w końcu zrobi coś dla siebie a nie dla niego
Pod koniec fragmentu Nur wygarnia Yigitowi, że jeszcze zobaczy i przekona się jak "twardo na własnych nogach będzie stała". Czyli próbuje mu powiedzieć chyba w ten sposób, że wcale go nie potrzebuje ;)
A wąsacz:
F: Jesteś zadowolony?
Y: Nie tak bardzo jak ty.
I wcale F wygląda jakby chcial coś jeszcze powiedzieć, ale oczywiście ostrzał mu w tym przeszkadza
Hmm może dała mu do zrozumienia ze nie potrzebuje jego pieniędzy i ze sobie poradzi sama z tym długiem
będzie ciekawie w przyszłym odcinku:) mija a skąd Ty tak dokładnie wiesz co gadaja mieszy sobą? znasz może turecki?
Nie znam tureckiego ;) wyłapuje w necie pojedyncze tłumaczenia na angielski albo indonezyjski. Angielski mam opanowany, indonezyjski wrzucam w translator tak jak i turecki ;)
Turcy uważają, że cały świat to nie Ameryka i wcale nie trzeba serialu tłumaczyć na angielski, a szkoda, że nie mają tak ambitnych fanów serialu, którzy tłumaczenia by zrobili ;) jak nasze polskie grupy tłumaczy!
Nie wiadomo czy ktoś nie został postrzelony przez bandziorów. Jeśli to Fatih to Nur napewno się nim zaopiekuje a Yigit będzie zazdrosny. Jeśli Yigit to Ical nie będzie chciała Nur do niego dopuścić. Miejmy nadzieję że nikt przy samochodzie nie został ranny.
Ale być może nikogo nie postrzelili, a np pojadą za Nur, bo przecież przed strzałami wyjechała z firmy? Chociaż we wstawce jest jak Nur idzie ulicą, pada deszcz a ona płacze. To chyba musi być scena po zwolnieniu z pracy. Więc może nic takiego się nie stanie. Ona musi zmienić miejsce zamieszkania i nie informować o tym Yigita, niech szaleje z zazdrości. Nie będzie jej w pracy to nie będzie mógł jej kontrolować (i to go skruszy może jego ego).
Wydaje mi się, że Fatih mimo że kocha Nur, to będzie się starał dla niej, aby była z miłością swojego życia. On widzi że Yigit jest ślepy i nie widzi co dla niego zrobiła Nur, jak poświęciła dla niego swoje życie i godność. Ona sama bardzo go zmieniła. Dzięki Nur wybaczył ojcu, odnalazł siostrę, stał się spokojniejszym człowiekiem, nauczył się kochać. Musi wreszcie kiedyś to docenić. Ale sam do tego nie dojdzie. Ktoś musi mu to wbić do głowy.
Mi się wydaje że Yigit od ślubu nie starał się o Nur . Był tak pewny jej miłości , że uważał że tak musi być . Od początku stała między nimi Iclal , bo on dawał sobą manipulować .Nur chce być niezależna ,ale potrzebuje opieki mężczyzny, którego kocha .Niestety od dłuższego czasu nie ma tego od Yigita . Dlatego tak zaangażowała się w przyjaźn z Fatihm bo on jej to daje . Dba o nią i jej rodzine . W sumie Nur nie ma już obowiązku spowidać sie Yigitowi ,przecież nie są już małżeństwem . On bawi się w rodzine z Iclal . Ta nadal chce zrobić wszystko, żeby on z nią był i tak w kółko . Niestety Y daje jej jakieś złudzenia , a ta krtynka się nakręca . Współczuje tylko Aytul która nie słyszy nic innego tylko "Yigit Yigit i Yigit "
chyba by sie nie powtarzali z porwaniami bo by nudno bylo,nie dawno byly porwane,moze w koncu fatih usmiadomi Yigitowi kogo moze stacic swoim zachowaniem,mysle ze Fatih kocha Nur ale tez bedzie staral sie pomoc Yigitowi dostrzec bledy jakie bledy popelnia w relacjach z nur i w jaki sposob ja rani
obejrzałam ten 48 odcinek z tłumaczeniem. On jest bardzo zabawny. Śmiałam się w głos prawie przez cały film. Jest tak złośliwy i dowcipny jednocześnie. Np. Y kompletnie nie rozumie, co się dzieje z Nur i dlaczego zachowuje się inaczej niż on oczekuje. Nawet zaczyna kombinować, czy geniusz z Niemiec (Fatih) nie jest też hipnotyzerem :D Naprawdę polecam. Scenarzyście zaskoczyli mnie pozytywnie. Wiem, że pewnie przygotowali w ten sposób widzów na kolejne koszmary, ale ten odcinek jest wart obejrzenia. Nawet zabawna była rozmowa 2 psychopatek!!! Dacie wiarę? Chyba, że u mnie już z głową coś nie tak po tym wszystkim :)
A orientujesz się może czy oni te rosyjskie napisy udostępniają gdzieś same, czy tylko wgrane już w odcinek? Nigdzie nie mogę znaleźć samych napisów :/
nie, samych napisów nigdzie nie widziałam, niestety. Ale wydaje mi się, że z obrazem łatwiej zrozumieć. Czasem jest kontekst sytuacyjny i sam tekst nie odda wszystkiego, zwłaszcza że każde tłumaczenie to już jakieś przekłamanie :)
Pomysł z wyprowadzką to mniejszego domu jest oczywisty, prawda? Też się zastanawiam, po co N się upiera, by tam mieszkać. Teraz już nie musi. Z Y się pogodzili. Poza tym, nie musiałaby wówczas spłacać kredytu, odsetki by nie rosły, nie zatrudniałaby się w modelingu itd.,Dziwne, że mądry F jej tego nie poradził? Chyba, że tam są jakieś przepisy prawne, które na to nie pozwalają? A teraz przez ten dom zacznie się jazda od nowa. Fatih chciał jej pożyczyć te pieniądze (ona ma zaległe 3 raty), ale ona nie chce. Od Y to rozumiem, ale dlaczego nie chce też od F to nie rozumiem. Uparta koza. Sama sobie bicz na głowę kręci. I niestety, w tym momencie znowu oszukała Y i coś przed nim skryła (kłopoty finansowe i zatrudnienie w agencji modelek). Więc znowu to samo :(
Tak właśnie. A mogło być ok gdyby tylko porozmawiała z Y. Ja też nie raz miałam uśmiech na twarzy gdy Y nie wiedział co się dzieje z jego N., która zachowywała się jakby Y nie zrobił jej żadnej przykrości. Zrozumiał, że F tak wpłynął na N. Ona dopiero w czasie kolacji postanowiła się zmienić, bo F dał jej do myślenia, że się nie ceni i aby nie żyła dla miłości tylko z miłością. Ona już chyba tez jest zmęczona całą sytuacją. Denerwuje mnie jej duma i upartość. Chyba rodzice jej to wpoili. Nic od nikogo nie chce i do wszystkiego chce dojść sama (troszkę ją rozumiem, ale czasem mogłaby odpuścić). Nigdy od Y nie wzięła żadnego grosza. Myślę że nawet prezentu nie dostała żadnego. To nie I która wykorzystuje Y do wszystkich celów. Swoją drogą jak Y może być tak naiwny i myśleć że u niego zarabia tyle że starczy jej na dom i utrzymanie. Mógłby je przecież zwiększyć pensję i niczego by nie szukała.
zwłaszcza, że N tłumacząc Y swoją chęć przemiany życia to, że wszystko kręci się wokół niego wspomniała, że normalnie na ten dom nawet by nie spojrzała, a zamieszkała tam wyłącznie z jego powodu, prawda? Sądzę, że pensji to by jej nie podniósł, bo pewnie są jakieś widełki dla sekretarek i znowu, by było że ona po znajomości. A swoją drogą te asystentki sekretarki to nie wiem kiedy pracują, bo ja widzę, że one wyłącznie paradują po tym biurze i obserwują i plotkują. I ich jakoś nie zwolni, prawda? No, ale wiadomo o co chodzi. Na pewno nie o konsekwencję czy o logikę :)
Jak by się poprosiła o podwyżkę to zaraz by był grad pytań po co jej podwyżka i pewnie kolejne kłamstwa by były
Na pewno nie dostała nawet jak razem mieszkali w domu to nic jej nie kupił..A postępowanie nur zaczęło mi się podobać bo zaczęła się zachowywać jak Yigit