Oglądam odcinki po turecku do przodu, czy ktoś tak jak ja to robi i czy tym samym może się podzielić wiedzą na temat przyszłych losów bohaterów serialu ? Dodam że jestem zawiedziona tym że Nur i Yigit wzięli rozwód :D
Ale nie wiemy co z fatih bo przecież razem lecieli. Ja mysle że ani Y ani N nic sie nie stanie przynajmniej do ostatniego odcinka bo co można by wtedy widzom opowiadać przez kolejne odcinki bez nich. Ale jakies tragedie po drodze to niewykluczone ze będą.
Bardzo dziekuje za tlumaczenie podziwiam za tak dokładne opisanie treści odcinka i za dialogi .
Przynajmniej wiadomo że Nur wie o fabryce i planie wylotu Yigita.miejmy nadzieje że i Fatihowi nic nie będzie.Ale może być ranny
Ale dziwi mnie to że Nur nie zorientowała się skąd Fatih zna sytuację finansową jej skoro ona nie mówiła mu tylko wyciągnął to od niej ale jakiś pkt zaczepienia musiał miec
Tak samo z ta grozba przeciez on latwo znajduje wytlumaczenie ale to przeciez tajniak ha ha 00 Fatih! swoja droga to gdzie on jej ten podsluch założył w zegarku? I jakos nie widac zeby założył podsluch u Yigita a to przeciez powinno byc najwazniejsze. Ja juz dawno mowilam ze on jest jakis szemrany gość nie podoba mi sie. I nadal mysle ze wszystko co miedzy Y i N zlego to te podszepty z dwoch stron z jednej F z druguej I. Jaka ona "wyrozumiala"gdy troszczy sie o jego smutki przez tamta kobiete ktorej reke chwycil zamiast jej reki. A F to jednak wredny typ. Nie zajmuje sie od poczatku porzadnie ta sprawa z mafia i nie widze juz zadnej ochrony dla Nur chociaz niby o nia sie troszczy. Tak popatrzec na ten serial to tam same gnidy siedza i knuja kazdy ma tylko wlasny interes na mysli i znikad pomicy. Przeciez rodzina Nur wie o jej klopotach elmas to potwierdza a kazdy tylko na niej żeruje. To i nie dziwne ze biedna dziewczyna nie ma w nikim oparcia i trzyma sie nibyprzyjaciol bo trudno zyc z takimi klopotamisamej. A nie wydaje sie wam ze ona znow pisze pamietnik taki zeszyt wzięła i cos tam pisala po smsie do Yigita. Moze tam wszystko jedt i stad Yigit due dowie prawdy i I i F o ic dziecku i innych intrygach. Yigit jak czytal jej pamietnik to zawsze jakos lagodnial
no właśnie też to kiedyś zauwazyłam że pisze pamietnik chyba i tak własnie przez myśl mi przeszło że Yigit kiedys przeczyta i się dowie...
Właśnie ona chyba pisze ten pamiętnik bo nie raz coś skrobala w zeszycie.hmm fatih od początku mi się nie podoba mam wrażenie że knuje coś złego bo wcale się nie interesuje ta sprawa z bandytami tylko relacjami nur i Yigita
Niestety juz nie pisze, ostatnio to jakaś kolorowanka byla, a w firmie notes ale to nie pamiętnik. Szkoda, bo gdyby pisała znowu to prędzej czy później ktoś by do niego się dobrał
Zastanawiam sie nad tym kto by musiał mu podsunac myśl o pamiętniku żeby go przeczytał czy by umieściła te informacje o iclal i firacie
Być może pamiętnik pomoże w odkryciu prawdy. Ale czy ona aby skrupulatnie zapisuje co uknuły żmije, czy tylko swoje emocje.
Miłość sprawi że będą razem. Ja w to wierzę.
I już tyle podchodów robiła a on i tak z nią nie dzieli łoża. Denerwuje mnie tylko że pozwala sobie na przytulanie I i chwytanie za rękę. Przecież ona od dawna nie jest jego żoną. A mimo to Y daje sobą manipulować. MIŁOŚĆ BĘDZIE GÓRĄ. Tylko myślę że może się to stać czasami dopiero w ostatnim odcinku. Chyba do tego czasu odejdę na zawał.
W sumie w jej pamiętniku nigdy nie było żadnych konkretów. Tylko ah jak cierpię ah jak kocham Yigit Kozan Yigit Kozan i o taki to był pamiętnik :D
Tak właśnie było. I myślę że się nie zmieniło. Ja się cieszę że sprawki E wyszły na jaw. Teraz jak N jej wybaczyła potrafią z sobą dobrze żyć , ufać sobie i rozmawiać. Ale chyba dlatego że ta ciąża zmieniła E i już nie walczy o Y. Ma inne priorytety (Nazan).
No właśnie nazan jest tak samo wredna jak te dwie Żmijewski knujacecm jak się pozbyć Nur tylko jak na razie kiepsko im idzie. A aytul była w szoku ze iclal pyta się Nur co się dzieje z Yigitem jak się dowiadują o jego wypadku.Ja sądzę że to właśnie Aytul podjudza Iclal do walki o Yigita,myślę że po tym co iclal widziała myślę że odpuscila widząc szczęście Yigita bo chyba na tym jej zależy ale tego szczęścia mu iclal nigdy nie dała
Tak pewnie oprócz nocy poślubne, kiedy to spłodzili Merta to chyba zbliżeń większych niż przytulenie u nich nie było. On raczej traktował ją nadal jak kuzynkę, a później jedynie jako matkę swojego dziecka.
Nur się chyba nie wyprowadzi i nie rozpocznie studiów po tym wypadku. Ona będzie próbowała się dowiedzieć co się wydarzyło, odnaleźć go i być przy nim. Pamiętacie że pomimo kłótni między nimi o pracę modelki, wieczorem gdy się dowiedziała o kłopotach Yagmur, chciała być przy nim aby mu ulżyć w tej trudnej sytuacji. A on jak to on wyłączył telefon i rano jej unikał (swoją droga tchórz).
A swoja drogą. To powiedzcie jakie gnidy pracują w firmie Y. Chyba wszystkie są o N zazdrosne. Bo tylko 3 osoby się z nią pożegnały.
no wlasnie te 3 plotkary wiecznie stojace i plotkujace o wszystkim i kazdym je bym zwolnila zamiast Nur,moze jej tak nie znali dobrze skoro tylko kilka osob sie z nia pozegnalo a wgl co ona mu powiedziala kiedy zobaczyla ze czeka na schodach?
miejmy nadzieje ze tak bedzie,a Yigit powinien sie cieszyc ze kocha kogos kto nie chce zerowac na jego pieniadzach i ze chce dojsc do czegos sama bez pomocy jego pieniedzy,tylko z tym dlugiem powinna zgodzic sie na pomoc wtedy udowodnil by jej ze ja kocha i ze obchodzi go to choc troche gdzie mieszka;/ a gdy nie splaci dlugu to moze zostac bez dachu nad glowa ;/ i gdzie sie podzieje i jej rodzina?? wlasnie rodzina?skoro wie o jej klopotach to czemu nie probuje jej pomoc w splacie dlugu,nawet elmas moglaby poprosic Cahita zeby czesc dlugu splacil a reszte po kryjomu yigit lub wlasnie rodzina.na ktora tak naprawde nie moze liczyc,jedynie Elmas sie uspokoila kiedy zaszla w ciaze i to na nia nur a elmas na nur moze liczyc to czemu nie poprosi o pomoc wlasnie jej?wiadomo na wujka nigdy nie mogla liczyc bo to prostak ale mlodzi??
a tak trochę z innej beczki, bo co do fabuły to chyba chwilowo się nie da więcej wymyślić (zaczynamy się powtarzać :) czy ktoś z was wie, jak Turcy reagują na ten serial? Bo jak czytam anglojęz. komentarze, czy rosyjskojęz. (nie mówiąc o naszych) to bluzgi, oburzenie, krytyka, nerwica, frustracja itd. itp. są w zasadzie identyczne :D To naprawdę zabawne, bo wku... nas to jednakowo. I sugestie na przyszłość też są podobne. Wiem, zaliczyliśmy już kilka okrązeń w tym serialu i dlatego próbujemy iść w danym kierunku, ale może scenarzyści nas jeszcze zaskoczą?
turcy reagują jak my :P ogólnie wszyscy są za Nur i Yigitem, zawsze przeciw Iclal. A teraz wszyscy przeciw Yigitowi, tak samo mają dość jego zachowania i dość tego serialu. Po zwolnieniu Nur z pracy na Yigita wylali wiadro pomyj.. końca bluzg nie było ;)
widziałam pewne teksty (fani tureccy), którzy snują domysły, że teraz Yigit straci pamięc a pomimo to ponownie zakocha się w Nur (stąd te teksty w necie, że miłość rozkwitnie na nowo) ale póki co to są tylko domysły, nic potwierdzonego
dzięki, to mnie trochę pociesza :) A swoją drogą zauważacie drobne smaczki, pewne "mrugnięcia okiem" do widzów? Ja nie bardzo interesuję się tą kulturą (zwyczajnie poczytałam trochę o serialu i głównych aktorach), ale zauważyłam pewne zabawne sytuacje np. ostatnio Y przychodzi do agencji szukając N. Pracownice ślinią się na widok takiego ciacha i skądś go poznając sądzą że to jest model i chcą umówić go na sesję. Na co Y z niesmakiem odpowiada: "nie, nie jestem żadnym modelem ani aktorem" A Tolgahan zaczynał właśnie od modelingu i teraz jest już aktorem :) Albo kiedy Nur zaczynała pracę modelki, w agencji Firata zachwycają się jej urodą na co zdegustowana Elmas mówi: I co jeszcze? Może wyślemy ją na konkurs Miss Turcji?! a Amine to MT 2014 :D Pewnie Turcy lub ktoś zainteresowany tą kulturą widzi znacznie więcej...
A ja się zdziwiłam, że w ogóle ktoś się z nią pożegnał biorąc pod uwagę tę atmosferę nienawiści nieustannie podżeganą przez urocze koleżanki sekretarki! Jednak rzeczywiście musiała tam trochę pracować skoro ktoś taki się znalazł. I mieli odwagę, by pożegnać ją przy szefie, który ją właśnie wywalił. Przecież nie musieli wiedzieć, że szef i tak b. ją kocha :)
uważam, że Fatih nie sprawdza się generalnie jako policjant (tyle zaniechań i prywata w podsłuchu), jako przyjaciel, (niby pomaga Nur walczyć o siebie, ale jednocześnie próbuje wykopać z jej życia ukochanego - jaki by nie był), ale nie sprawdził się też jako menedżer (dopuścił, by I. wsadziła Nur na minę podczas aukcji). Ciekawe, co się z nim stanie podczas tej awarii helikoptera? Być może cudownie posadzi maszynę na wodzie? W końcu to geniusz Niemiec ;)
geniusz niemiec?hahaha masz racje jako policjant-tajniak kiepsko sie sprawdza wgl w dupie ma zbirow tylko ciagle kreci sie kolo nur, no wlasnie gdzie on byl kiedy Nur dostala to zlecenie z agencji na pokaz naszyjnika Iclal??moze tylko przykrywka bylo to ze on jest menedzerem zeby jej w uja nie zrobili,a cp do awarii helikoptera i pozniejszej relacji nur z iclal nie snuje niczego wole miec (nie)mile zaskoczenie :)
ona jak była najpierw sama w agencji, wypełniła formularz i tam parę zdjęć jej zrobili, to na wyjściu powiedzieli jej żeby przyszła z menadżerem następny raz, więc tak jakby nie miała wyjścia, dlatego tak uprosiła Fatiha, bo on nie chciał przecież na początku ;)
ale mimo wszystko poszedl z nia..i powinien zainteresowac sie praca Nur skoro darzy ja uczuciem..
Rozmowy Aytul i Iclal
Iclal.Mama co ty powiesz na tę sensację na temat żmiji?
Aytul.Widocznie Yigit poznał prawdziwą twarz kobiety,którą kocha
Iclal.(ciesząc się) Ona ma dług.
Aytul.Daj spokój Iclal.Ona już poczuła smak sławy.Ona nie jest ograniczona pracą w biurze. Znalazła powód i chce wrócić do przeszłych dni.
Iclal. Niech wraca.Jeśli chce my możemy ją popchnąć.(tz zaangażować do prezentacji biżuterii)
Aytul.Co?
I od ok 48min:40
Aytul. Jeszcze czego? Ilcal! Ty sama prosisz się o to,żeby się potem zdenerwować.
Iclal. A dlaczego mam być zdenerwowana? Ja nie będę zdenerwowana.
Aytul .Iclal ona może odwrócić wszystko.Aukcję może zepsuć. I nikt nie będzie patrzył na twoją biżuterię.Na nią wszyscy będą patrzeć,wszyscy będą sięnią interesować,wszyscy będą o niej mówić.
Iclal.Ja ci powiem o czym wszyscy będą mówić.Wszyscy będą mówić,że ta kobieta może przyjść na taką aukcję tylko jako pracownica.Będą mówić,że ja dałam jej pieniądze i kazałam jej pracować.Pomyśl,pomyśl.Na tej aukcji gdzie ja będę siedzieć w pierwszym rzędzie, gdzie będzie brzmieć moje imię, Nur będzie tylko jako pracownica.Gdzie ja , a gdzie ona?Kto ja? I na jakim poziomie ona? Mama,może być lepsza wskazówka dla Yigita?Może być lepsza okazja ,aby pokazać ludziom różnicę pomiedzy mną a Nur?
Aytul.Ty będziesz w ciężkim położeniu przed Yigitem.
Iclal.Mama,a może tym razem w ciężkim położeniu będzie ona?
I od 1:49:00 do1:49;41
Aytul.Iclal daj popatrzę na to.Bardzo ładna.Przepiękna.(to na widok kolii)
Iclal.Tak i jutro wieczorem będzie ona na szyi Nur.
Aytul.Ta głupia tylko w ten sposób może nosić taką kolię.
Iclal.Mama ty wiesz że ona została zwolniona?Powiedziała mi o tym sekretarka Yigita.Yigit wygnał ją.
Aytul. Popatrz,popatrz.
Iclal.Zobaczysz.Ta żmija dostanie za swoje
Mnie sie zdaje ze ja zegnali tylko pracownicy z kadr bo mi ten facet tak wygladal jak kierownik. A tak jak piszecie to wyglada ze tylko nur nic nie wie co sie dzieje wokol niej bo i Icial ma wtyki w firmie Yigita i wszystko wie. I nie sadze by nastapilo jakies zblizenie nur z icial. Ta malpa tylko jest porazona wypadkiem yigita i liczy na to ze nur cos może wiedzieć ona jest taka sadystka ze nur traktuje tylko instrumentalnie. Ale moze mert teraz zobaczy ze jego matka sciska nur i sie zdziwi
Gabuniu droga dzięki za tłumaczenia. Jesteś rewelacyjna. Podobało mi się jak N podczas zwolnienia z pracy wygadała Y że pracując chciała być bliżej niego. Ale to go nie zmiękczyło. Tylko minę miał nie bardzo po jej wyjściu z biura. I wieczorem ta łezka w oku też nic nie zmieniła.
Jego zmiekcza tylko jak coś się złego ze zdrowiem dzieje wtedy jest inny a tak to jak w tym powodzeniu "jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie"
50th episode: Yiğit will have an helicopter accident. Because of the game Iclal has played to Nur, Nur and Yiğit will be face to face in a bad way ( they'll argue). Cahit will give a big reaction, when he finds out that his sister Yağmur and Emin have a relation. But Elmas who find that out too, will support them with their love. And this will cause a problem between Cahit and Elmas (they're arguing). Nur is getting more popular (famous). When Nur finds out that Yiğit had an helicopter accident, she'll know that their love is very important for her.
Ja chce juz czwartek:D niech sie kończy ten serial bo zwariowac idzie ale teraz polskie odcinki coraz ciekawsze sie robia;)
zwolnienie NUR
Sekretarka: Dzień dobry, panie Yigit. W sprawie fabryki...
Yigit przerywając: Dobrze, ale teraz wezwij do mnie panią Nur.
Pracownik firmy: Czy panu Yigitowi spodobały się te części? Czekają na nie w fabryce.
Sekretarka: Nie pozwolił mi dokończyć zdania. Mam wezwać panią Nur.
Pracownik: Na pana Yigita czekają w fabryce. Jak bez jego akceptacji...
Sekretarka przerywając: Teraz wszyscy zajmujemy się tylko panią Nur. Podchodząc do Nur: Dzień dobry, pan Yigit czeka na panią w gabinecie.
Nur do spotkanego po drodze Fatiha: Yigit mnie wezwał!
Fatih: Co za nowość!
Nur: Nie kpij! Na pewno już się uspokoił. Przestanie się złościć i postara się mnie zrozumieć.
Fatih: Oby się na to zdobył! Chciałbym zobaczyć cię szczęśliwą.
Nur: Będę szczęśliwa, jeżeli Yigit mnie zrozumie... i gdy dostanę pierwsze zlecenie jako modelka.
Fatih: Powodzenia, nie każ na siebie czekać.
Nur: Zobaczymy się później.
W gabinecie
Yigit: Wejść!
Nur: Jestem, kto zacznie?
Yigit: Mamy mało czasu.
Nur: W takim razie zaczynaj. Ale jeszcze nie wysłuchałeś moich wyjaśnień.
Yigit: Możesz iść.
Nur: Nie rozumiem. Przecież niczego jeszcze nie omówiliśmy.
Yigit: Nie ma się nad czym zastanawiać. Możesz iść.
Nur: Dokąd mam pójść? Wezwałeś mnie przecież na rozmowę.
Yigit: Wezwałem cię jako twój zwierzchnik.
Nur: Jako zwierzchnik?
Yigit: Tak, i jako zwierzchnik wydałem polecenie: możesz iść.
Nur: Spokojnie. Ty...
Yigit: Jesteś zwolniona.
Nur: Zwalniasz mnie?
Yigit: Słuchaj uważnie. W tej firmie, podobnie zresztą, jak w każdej innej, obowiązują pewne zasady, których absolutnie wszyscy muszą bezwarunkowo przestrzegać. Jeśli cię to w ogóle interesuje, to informuję, że pracownik mojej firmy nie może się być równocześnie zatrudniony w innej. Na przykład sekretarka nie może być jednocześnie modelką.
Nur: Nie mogę uwierzyć. Nie wierzę.
Yigit: To nic osobistego. To polityka firmy.
Nur: Nic osobistego? Polityka firmy? Powiem ci, co to za polityka. Polityka zemsty! Teraz pojęłam, że grożąc mi, miałeś na myśli właśnie to. Nie wierzę. W te słowa nie można uwierzyć. Taki gniew! Taka bezwzględność! Taka obraza! Odkąd stałeś się takim człowiekiem? Wyrzucasz mnie z pracy, którą podjęłam tylko po to, by być blisko ciebie. Żeby mnie zdenerwować i ukarać, gotów jesteś przestać mnie widywać.
Yigit: Żeby ukarać? Ciebie? Nie rozumiesz, nie jesteś w stanie mnie zrozumieć! Gdybyś to potrafiła, nie zostałabyś znowu modelką.
(Można próbować zrozumieć, jeżeli się oglądało odcinki z Keremem, znanego bardziej pod określeniem "psychol').
Nur: Wolisz się zadręczać, niż próbować zrozumieć. Nie powiedziałam "będę modelką". Powiedziałam, że będę pracować jako modelka, dopóki nie spłacę długu. A ty? Wiesz, że mam długi i zwalniasz mnie?
Yigit: Sama bardzo chciałaś stanąć na własnych nogach.
Nur: Jak powinnam się odpłacić?
Yigit: Trzeba się na coś zdecydować, stając na własnych nogach. Możesz iść. Życzę powodzenia w nowej pracy.
Firmowe plotkary: Płacze. Znowu się posprzeczali. Co się mogło stać? Pakuje się? Odchodzi? Kto mógł to zrobić? Na pewno pan Yigit na prośbę pani Icial.
[...]
Fatih: Aż boję się pytać, co się stało.
Nur: Zwolnił mnie.
Fatih: Zwolnił?
Nur: Powiedział, że stając na własnych nogach trzeba się na coś zdecydować.
Fatih: Jest bardziej bezlitosny niż sądziłem.
Nur: To nie były czcze pogróżki.
Fatih: To bardzo źle. Na dodatek, masz jeszcze długi.
Nur: Nie będę go błagać. Niech mnie niszczy! Niech sprawia mi ból! Niech mnie obraża! Dopóki będzie tak postępował, będę stawała się coraz silniejsza i pewniejsza siebie.
Pracownicy żegnający się z Nur: Uważaj na siebie.
Nur do obserwującego tę scenę Yigita: Jeszcze zobaczysz, jak mocno potrafię stać na własnych nogach!
Fatih do Nur: Wszystko w porządku?
Nur: Chciałabym zostać sama.
Fatih: Pamiętaj, będzie dobrze tylko wtedy, jeżeli sama będziesz tego bardzo chciała.
[...]
Fatih do Yigita: Jesteś szczęśliwy?
Yigit: Nie tak bardzo jak ty.
kochana jestes ze przetlumaczylas to wszystko jestesmy ci wdzieczne za twoj trud wlozony w napisanie tego wszystkiego DZIEKUJEMY !!:D
powiem ci ze moglam sie troche domyslac co mu na schodach powiedzila kiedy go zobaczyla ze obserwuje cala to zdarzenie jak sie ludzie z nia zegnaja..
mnie to wkur że Yigit z Nur nie umie normalnie pogadac a z chuderlakiem tak i we wszystko jej wierzy... wrrrr
chyba nawet turkow wkurza tym swoim zachowaniem :D nie tylko nas polakow:D... bo on jej nie umie sluchac...tylko drze sie albo nie da jej nic powiedziec ;/ tylko swoje historyjki tworzy..ale z tym ze nastepnego dnia po zwolnieniu ukrywal sie przed nia to po prostu jak ktoras z was napisala TCHORZOSTWO!! TCHORZ Z NIEGO I TYLE... watpie ze Nur wtedy miala by wgl ochote rozmawiac po tym jak ja tak wrednie zwolnil wiedzac ze ma problem..poza tym watpie w to tak jak on mowil jej ze powinna przyjsc jako do szefa prosic o zaliczke.. wierzycie w to ze on by jej dal ?? ja w to watpie znowu pozniej by jej awantury robil ze zbyt krotko pracuje zeby prosic go o takie cos... albo cos innego by wymyslil... a pozniej ta scena ze zrywa naszjnik tej wredne ze przy wszystkich taka scene odwalil ;/ i co ludzie sobie pomysleli i o nim i o Nur
On nie mysli tylko dziala. A teraz sa te polskie odcinki i az wzruszenie glos odbiera jaki on umial byc dla nur czuly i jaka piekns byla wtedy ich milosc. ja je ogladalam po turecku ale wtedy nikt nie tlumaczyl i nie zawsze rozumialam co widzialam. A teraz serdeczne dxieki za przesylane tlumaczenia wszystko staje sie jasne. A tak w ogole to jest mi dziwnie przykro ze ten ich zwiazek poszedl w taka strone nie moge uwierzyc ze sie tak wszystko popsulo tez chyba zejde na zawal przez ten serial
Chociabym musiała na telefonie ze słuchawkami oglądać usypiajac mojego synka to i tak obejrzę tylko gdyby nie tak długie reklamy to by było lepiej dla nas
Taka jestem ciekawa tego 50 odcinka ze nie moge sie juz doczekac. A co myslicue o tym co pisalam o mercie ze mize zacznie inaczej patrzec na nur gdy zobaczy jak jego natka wisi na nur i wypytuje o ojca moze ten duzy juz chlooak zrozumie ze nur jest taka sama jak byla i przestanie sie na nua boczyc. Moze to poczatek tego co bylo w poprzednich odcinkach ze beda razem za reke z mertem